اخبار داغ

تخصص در سازمان ها امور شهری به افراد واگذارشود که لازمه مدیریت و نظارت درست در آنها شکل گرفته و توانایی لازم را دارا باشند

یادداشت مهندس عادل سعیدی پور فوق لیسانس مهندسی صنایع ،مدرس دانشگاه، فعال اجتماعی ،خبرنگارو عضوکانون خبرنگاران ‌مطبوعات شورای شهر به عنوان نهادی که متولی مدیریت شهر و نظارت بر تمام نهاده ای مرتبط با مدیریت شهری ست باید دارای ساختاری تخصصی و توانمند در حوزه تصمیم گیری و مدیریت جامع شهر باشد . از طرفی […]

اشتراک گذاری
22 فروردین 1400
177 بازدید
کد مطلب : 43298

یادداشت مهندس عادل سعیدی پور فوق لیسانس مهندسی صنایع ،مدرس دانشگاه، فعال اجتماعی ،خبرنگارو عضوکانون خبرنگاران ‌مطبوعات

شورای شهر به عنوان نهادی که متولی مدیریت شهر و نظارت بر تمام نهاده ای مرتبط با مدیریت شهری ست باید دارای ساختاری تخصصی و توانمند در حوزه تصمیم گیری و مدیریت جامع شهر باشد . از طرفی شهر به مثابه یک کل ، متشکل از ارکان مختلفی ست که لایه لایه آن را می سازند؛ و هر کدام نیاز به تخصص ویژه ی خود دارند

مردم باید آگاه شوند که با انتخاب افراد فاقد صلاحیت تخصصی لازم سطحی از امور تصمیم گیری را برای ۴ سال به فردی واگذار می کنند که نحوه عملکرد وی به طور مستقیم یا غیر مستقیم با زندگی آنها و آینده شهر مرتبط بوده و تمام مسایل فردی و اجتماعی محیط زندگی شان متاثر از تصمیم گیری های فرد منتخبشان است .

اکنون با پشت سر گذاشتن تجربه ای چندین ساله، در آستانه انتخابات این دوره شوراها قرار داریم. نگاهی به عملکرد شوراها و نواقصی که در این راستا دیده می شود ما را به سمت تخصصی تر شدن کرسی های شورای شهر رهنمون می شود . اتفاقات ناگواری که در خصوص تخریب ، صدمه به میراث فرهنگی و زیست محیطی ، حادشدن معضل ترافیک ، و …. در سال های اخیر و واکنش نامناسب برخی اعضای شورای شهر در خصوص موضوعی که در ان تخصص نداشته اند ، دلیلی ست بر لزوم بازنگری در قانون انتخابات شوراها و توجه وِیژه به حضور تخصص های مرتبط و لازم برای مدیریت یکپارچه .

اگر بخواهیم کارکردهای اصلی شورای شهر را به اختصار بیان نماییم، چنین خواهد بود؛

۱- سیاست گذاری و برنامه ریزی های بلند مدت و کلان شهری برای دست یابی به شهر مطلوب

۲- انتخاب شهردار و حمایت و پشتیبانی از شهرداری در اجرای برنامه ها

۳- کنترل و نظارت بر اجرای برنامه های مصوب و هدایت شهرداری در راستای تحقق اهداف

مطابق قانون بخشی از وظایف نمایندگان مردم در شورای شهر از طریق تشکیل کمسیون های تخصصی انجام می گردد. تعداد، عناوین و وظایف کمسیون های تخصصی شوراهای شهر صرف نظر از کمی تفاوت، تقریبا مشابه می باشد. ترکیب کمسیون های تخصصی شوراها به صورت کلی به قرار ذیر است:

کمیسیون شهرسازی- معماری

کمیسیون عمران و حمل و نقل

کمیسیون برنامه و بودجه

کمیسیون فرهنگی- اجتماعی

کمیسیون تلفیق و هماهنگی دستگاهها

کمسیون سرمایه گذاری

کلیه وظایف سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارتی شوراها از طریق کمیسیون های تخصصی رقم می خورد و هر یک از کمیسیونها می بایست شامل ترکیبی از تخصصهای مرتبط باشند.

همچنانکه تا کنون نیز چنین بوده است و عمده وقت شورا صرف حل اختلافات ناشی از فقدان زبان مشترک بین اعضای شورا و به دنبال آن فی مابین شهرداری و شورا گردیده است.

بنابراین ضرورت دارد نمایندگان شورای شهر به گونه ای انتخاب شوند تا کلیه زمینه و تخصص‌های مرتبط در کمیسیون های مذکور تامین گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *