اخبار داغ

۳۳ پروژه آبخیزداری در گیلان در دست اجرا است

تجهیز نیوز به نقل از پایگاه خبری گیل فام ؛ محمدرضا عبداللهی  با بیان اینکه این پروژه‌ها در شهرستان‌های رودسر، املش، رضوانشهر، رودبار، ماسال، تالش، آستارا، رشت، صومعه‌سرا، فومن و لنگرود در دست اجرا است، اظهار کرد: از این تعداد پنج پروژه مطالعاتی، ۹ طرح بیولوژیک و ۱۹ پروژه مکانیکی اعم از سازه‌ای و عمرانی […]

اشتراک گذاری
03 بهمن 1401
87 بازدید
کد مطلب : 152304

تجهیز نیوز به نقل از پایگاه خبری گیل فام ؛ محمدرضا عبداللهی  با بیان اینکه این پروژه‌ها در شهرستان‌های رودسر، املش، رضوانشهر، رودبار، ماسال، تالش، آستارا، رشت، صومعه‌سرا، فومن و لنگرود در دست اجرا است، اظهار کرد: از این تعداد پنج پروژه مطالعاتی، ۹ طرح بیولوژیک و ۱۹ پروژه مکانیکی اعم از سازه‌ای و عمرانی در دست داریم که تعدادی از آنها آغاز شده و برخی دیگر در مراحل مختلف از جمله مزایده قرار دارد.

وی بیان کرد: هدف اصلی از اجرای پروژه‌های آبخیزداری در گیلان با توجه به حجم بارندگی، جلوگیری از فرسایش خاک و کنترل رسوب در ارتفاعات، سرچشمه رودخانه‌ها در نهایت کنترل سیلاب است.

معاون فنی و آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به تفاوت کار آبخیزداری در استان‌ها خاطر نشان کرد: آبخیزداری در استان‌های خشک در جنوب کشور و مرکزی دنبال ذخیره گاز است اما ما در استان به دنبال کنترل رسوب هستیم.

وی با بیان اینکه در آبخیزداری ۲ مدل کار شامل اقدامات بیولوژیک پوشش گیاهی و مکانیکی ” ایجاد سازه‌هایی که بتوان جلوی رسوب و حرکت خاک را گرفت” انجام می‌شود، افزود: رسوبات در پایین دست در بستر رودخانه‌ها در صورت بروز سیلاب می‌تواند به شکل روان‌آب و گل آلود موجب تخریب بسیار زیاد سازه‌ها شود ضمن اینکه جنگل و مرتع را تخریب و نهایت با ورود به تالاب انزلی موجب بروز مشکلات شود.

عبداللهی با تاکید بر اینکه آبخیزداری در گیلان به دنبال مدیریت فرسایش و کنترل رسوب برای جلوگیری از حرکت سیلاب است، خاطر نشان کرد: در همین راستا در سال ۱۴۰۱ از سه محل منابع ملی، استانی و محرومیت‌زدایی از اعتبارات برخوردار شده ایم البته این استان از سال ۱۴۰۱ جزو استان‌های برخوردار از ردیف محرومیت‌زدایی قرار گرفت.

معاون فنی و آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه از این سه محل نزدیک ۶۰ میلیارد تومان اعتبار دیده شده است، اضافه کرد: اعتبارات استانی و ملی برای انجام کارهای مکانیکی و بیولوژیکی ابلاغ شده اما منابع محرومیت‌زدایی هنوز ابلاغ نشده‌است.

وی با اشاره به سفر بهمن ماه سال گذشته رییس جمهور به گیلان اظهار کرد: مصوب شده بود که از محل این سفر ۱۲۰ میلیارد تومان برای پروژه‌های آبخیزداری طی سالهای ” ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲” صرفا برای تالاب انزلی اختصاص یابد تا با این مبلغ اقدامات آبخیزداری در بالادست ۱۰ رودخانه‌ای که به تالاب انزلی می‌ریزند، انجام شود.

معاون فنی و آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان بیان کرد: مقرر شده بود تا ۲۰ میلیارد تومان از اعتبارات استانی “توسط برنامه و بودجه استان” پرداخت شود و ۱۰۰ میلیارد تومان بقیه نیز از محل اعتبارات ملی طی سه سال ارائه شود اما تنها در سال ۱۴۰۰ هفت میلیارد تومان شامل “۲ میلیارد استانی و پنج میلیارد ملی” پرداخت شده‌است.

وی با بیان اینکه در سال جاری در این زمان مبلغی از اعتبارات سفر رئیس جمهور دریافت نشده‌است، اضافه کرد: ضروریست تا با توجه به هزینه بربودن کارهای آبخیزداری، اعتبارات خاصر سفر رییس جمهور پرداخت شود.

معاون فنی و آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان خاطر نشان کرد: پارسال ۳۸ پروژه آبخیزداری با ۲۴ میلیارد تومان در استان اجرا شده‌است.

استان گیلان به عنوان خطه سرسبز کشور دارای ۵۶۵ هزار هکتار جنگل و ۲۲۴ هزار هکتار مرتع است.

ایرنا

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *