اخبار داغ

توسعه شهرهای خوزستان نیازمند برنامه است

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز و به نقل از حبیب خبر، طبق آخرین آمار، ۸۵ شهر در خوزستان وجود دارد؛ اما از نظر سیما و منظر و کارکرد تا رسیدن به درجه ای از توسعه که حداقل رضایت شهروندان جلب شود فاصله زیادی دارند.  اگرچه متولیان امور شهری، شوراها و فرمامداران بنا بر سلیقه […]

اشتراک گذاری
09 آبان 1400
189 بازدید
کد مطلب : 136367

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز و به نقل از حبیب خبر، طبق آخرین آمار، ۸۵ شهر در خوزستان وجود دارد؛ اما از نظر سیما و منظر و کارکرد تا رسیدن به درجه ای از توسعه که حداقل رضایت شهروندان جلب شود فاصله زیادی دارند.

 اگرچه متولیان امور شهری، شوراها و فرمامداران بنا بر سلیقه خود و خواست شهروندان برنامه هایی را در شهرها اجرا می کنند اما به نظر می رسد در چند دهه گذشته تا کنون توفیق چندانی نداشته اند.

 برای رسیدن به حداقل های توسعه پایدار شهری باید برنامه های جامعه و اصولی بلند مدت داشت. نمی توان بدون در نظر گرفتن شرایط فرهنگی و اجتماعی ساکنان شهر و اوضاع اقتصادی، امکانات شهری، زیست بوم، اقلیم، پتانسیل و کارکرد شهر اوضاع را سامان داد و شهری مطلوب و مورد رضایت شهروندان را ساخت.

 بیشتر شهرهای خوزستان در دهه های گذشته بافت هایی سنتی و بومی داشته اند و برای رسیدن به حداقل های مدرن و به روز حتما باید شهری برنامه محور و  آموزش پذیر را ترسیم و مدیریت کرد.

 باید نیاز و خواست شهروندان را جویا شد و فرهنگ غالب ساکنان را بررسی و تحلیل کرد و برای ساماندهی اقتصاد شهری و رونق آن برنامه ریزی کرد و متناسب با اقلیم و توان و استعداد های شهر با یک مدیریت منسجم و هوشمند به پیش رفت.

 باید پتناسیل هایی مانند زیبایی، گردشگری، صنایع دستی، تولیدات بومی، کشاورزی و دامپروری، تولیدات صنعتی و پتناسیل بنادر در شهرهای خوزستان مدنظر باشد و برای هر کدام از شهرها متناسب با آمایش بومی و هوشمند و سیستماتیک برنامه ریزی و اقدام همه جانبه و مردمی داشت.

 توسعه پایدار بدون در نظر گرفتن شرایط اجتماعی و توان بومی و ساکنان و همچنین بی توجهی به شرایط اکولوژیکی و حفظ محیط زیست اتفاق نخواهد افتاد.

 بدون هماهنگی و ترسیم الگوهای دقیق توسعه آفرین نمی توان انتظار تغییر و تحول داشت؛ با جزیره محوری و شعار و انجام پروژه های بدون مطالعه و بدون هماهنگی با تمام ارکان شهر نمی توان سیما و کارکرد شهرهای خوزستان را متحول کرد.

 با نگاهی اجمالی به کالبد و رفتار ساکنان شهرهای خوزستان و شعارها و اقدام های مسوولان به راحتی می توان دریافت با رسیدن به یک روند توسعه و رضایت بخش فاصله زیادی وجود دارد.

 وقتی الفبای آموزش و تعهد شهروندی و رفتار مناسب ارتباط با شهروندان و مدیران شهری برقرار نیست اصلا نمی توان انتظار توسعه و آرامش داشت.

 حال که سال ها است دولتمردان در حال ساخت عمارتی بزرگ و شیک و مدرن برای معاونت راهبردی و برنامه ریزی استان هستند امید است متناسب با آن عمارت بتوانند برای توسعه شهری هم چاره اندیشی و برنامه ریزی کنند.

 نوید قائدی/۵ آبان ۱۴۰۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *