خواص درمانی گیاه نیشکر
نیشکر گیاهی است از تیره ی گندم و از خانواده ی غلات، به نام های دیگر شکر نی، شکر سرخ، شکر قرمز، شکر طبرز و قصب السکر معروف است. ساقه هوایی آن به بلندی دو تا پنج متر می رسد. به شکل نی استوانه ای می باشد که دارای گره های متعدد و مملو از […]
نیشکر گیاهی است از تیره ی گندم و از خانواده ی غلات، به نام های دیگر شکر نی، شکر سرخ، شکر قرمز، شکر طبرز و قصب السکر معروف است. ساقه هوایی آن به بلندی دو تا پنج متر می رسد. به شکل نی استوانه ای می باشد که دارای گره های متعدد و مملو از مایع شیرینی است.
رنگ ساقه های آن متفاوت و بین آن ها رنگ زرد بیشتر و رنگ های قرمز و سایر رنگ ها نیز دیده می شود. برگ های آن باریک و دراز و دارای دندانه های بسیار ریز در کناره ها می باشد و طول برگ ها تا دو متر نیز می رسد.
نیشکر در سن دوازده تا پانزده ماهه به گل می نشیند؛ گل های آن اغلب عقیم و در مواقعی که به آن دانه می نشیند، دانه ها یا تخمه های آن بسیار ریز است. طبیعت تصفیه شده آن گرم و خشک است و دارای قند ساکارز و کلسیم اکسالات است.
خواص درمانی نیشکر :
مقوی قلب و اعصاب است و کم خونی و ضعف عمومی بدن در افراد کم خون و سرد مزاج را درمان می کند. جهت تقویت قلب و اعصاب افراد گرم مزاج مفید است. سبب بهبودی قولنج ریحی و دفع نفخ دستگاه گوارش می شود.
مغذی و انرژی زا می باشد، خون را لطیف می کند و برای قطع خونریزی موثر است، از پیری زودرس پیشگیری می کند و سرفه را بر طرف می سازد.
خواص ساقه ی نیشکر :
آب جوشانده ی آن را بنوشید. برای معالجه ی آبله، ناراحتی کمر و کلیه و قطع استفراغ استفاده می شود. آن را بسوزانید و خاکسترش را با روغن مخلوط کنید و به صورت مرهم استفاده نمایید. برای درمان زخم سر کودکان و رفع خارش مفید است.
خواص ریشه ی نیشکر :
نام دیگرش بیخ نی است و آن را نرم بکوبید و با کمی عسل ضماد گذارید. استخوان یا خار یا چوب را که در پوست فرو رفته باشد بیرون می کشد.
دیدگاهتان را بنویسید