جمعآوری بیش از ۸۲ درصد گازهای مشعل در نفت و گاز مارون
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون از جمعآوری بیش از ۸۲ درصد گازهای همراه نفت این شرکت خبر داد.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون از جمعآوری بیش از ۸۲ درصد گازهای همراه نفت این شرکت خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تجهیزنیوز و به نقل از شانا، حمید کاویان صیانت از منابع هیدروکربوری را از اهم اهداف شرکت نفت و گاز مارون برشمرد و گفت: طرح مهم حذف گازهای ارسالی به مشعل یا در اصطلاح No Flaring را بهصورت جدی پیگیری کردیم، بهگونهای که هماکنون بیش از ۸۲ درصد گازهای همراه جمعآوری میشود و ۵ درصد به مصرف داخلی میرسد.
وی افزود: با راهاندازی تأسیسات فشارافزایی ازسوی یک شرکت داخلی در قالب طرح فروش گازهای مشعل تا انتهای امسال ۴ درصد دیگر به این میزان افزوده میشود و تا سه سال آینده، ۹ درصد باقیمانده نیز در قالب قراردادهای امضاشده با شرکتهای پتروشیمی ایرانی و احداث تأسیسات مورد نیاز، جمعآوری میشود و گازسوزی به صفر میرسد.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون یادآور شد: با اجرای طرحهای ابتکاری، حدود ۴۰ درصد گازهای مشعل در سالهای گذشته جمعآوری و بخشی از آن برای شیرینسازی و فشارافزایی به بخش خصوصی واگذار شد که این موضوع به کاهش ۵۰ درصدی گازسوزی انجامید و افزون بر این، تأمین گاز مصرفی واحدها از گاز مازاد در حال سوختن در مشعل نیز محقق شد.
کاویان راهاندازی طرح شیرینسازی گازهای ترش به میزان ۱۲ میلیون فوت مکعب در روز، بهسازی تصفیهخانه آب صنعتی موردنیاز مجتمعهای مارون ۳ و ۴ به میزان ۱۶۰۰ مترمکعب در روز، افزایش ظرفیت انتقال نفت بدون نیاز به مواد شیمیایی DRA، کاهش مصرف مواد شیمیایی تعلیقشکن و آب مصرفی واحدهای نمکزدایی تا ۷۰ درصد نسبت به سال ۹۶ و احداث ۲۷ کیلومتر خط لوله ۸ اینچ از کلاستر شادگان تا واحد بهرهبرداری شماره ۳ مارون با ظرفیت انتقال ۱۰ هزار بشکه را از مهمترین دستاوردهای این شرکت در سال ۹۹ عنوان کرد.
وی به آغاز فاز اجرایی طرح توسعه ۲۸ مخزن نیز در شرکت مارون اشاره کرد و گفت: مخازن خامی مارون، آسماری و بنگستان شادگان در مرحله توسعه و افزایش تولید قرار دارند و عملیات اجرایی چهار بسته طرح نگهداشت و افزایش تولید دیگر هم آغاز شده و با پایان عملیات اجرایی این چهار بسته، حفاری ۴۰ حلقه چاه توسعهای و تعمیر ۲۰ حلقه چاه موجود به انجام خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون محدودیتهای فرایندی ناشی از تغییر شرایط و افت فشار مخازن نفت خام و عدم همخوانی وضعیت تولید فعلی با طراحی کارخانجات را دلیل بهوجود آمدن تنگناهای فرآورشی در واحدهای تولیدی معرفی کرد و گفت: با ارائه دهها طرح ابتکاری از سوی کارشناسان مهندسی تولید و جابهجایی نفت میان واحدها افزون بر استفاده از ظرفیت در دسترس، از کاهش تولید حدود ۱۵۰ هزار بشکه نفت خام جلوگیری و ظرفیتسازی لازم برای افزایش تولید مخزن آسماری شادگان به میزان ۴۰ هزار بشکه در روز نیز ایجاد شد.
کاویان به دستاوردهای کارشناسان حوزه پژوهش اشاره کرد و افزود: کارشناسان نگهداری و تعمیرات شرکت نفت و گاز مارون با پرورش یک ایده پژوهشی نوین، راهکارهای درخور تحسینی را برای رفع نواقص و چالشهای اصلی پمپهای تزریق پساب واحدهای نمکزدایی ارائه داده و نگرانیهای موجود درباره ریسک عملیاتی و زیستمحیطی منتج از نقص این پمپها را به حداقل رساندهاند.
وی اظهار امیدواری کرد که سال آینده نیز با بهرهگیری از توان و همت جهادی کارکنان شرکت و همکاری شرکتهای دانشبنیان و سازندگان داخلی بتوان تولید پایدار را همچون سالهای اخیر راهبری کرد.
دیدگاهتان را بنویسید