دانشگاهها نباید تنها به درآمد حاصل از فروش نفت اتکا کنند.
مدیرکل پژوهش و فناوری دانشگاه علمی ـ کاربردی با بیان اینکه دانشگاهها نباید تنها به درآمد حاصل از فروش نفت اتکا کنند، گفت: امروز دانشگاه ها باید با استفاده از ظرفیتهای داخلی رونق اقتصادی ایجاد کنند. به گزارش پایگاه خبری تجهیزنیوز وبه نقل از خبرگزاری فارس،محمد حسین موسیزاده مدیرکل پژوهش و فناوری دانشگاه علمی ـ […]
مدیرکل پژوهش و فناوری دانشگاه علمی ـ کاربردی با بیان اینکه دانشگاهها نباید تنها به درآمد حاصل از فروش نفت اتکا کنند، گفت: امروز دانشگاه ها باید با استفاده از ظرفیتهای داخلی رونق اقتصادی ایجاد کنند.
به گزارش پایگاه خبری تجهیزنیوز وبه نقل از خبرگزاری فارس،محمد حسین موسیزاده مدیرکل پژوهش و فناوری دانشگاه علمی ـ کاربردی با بیان اینکه برای خارج شدن از بحران اقتصادی با توجه به تحریمها باید از توان و تخصص فارغالتحصیلان و نخبگان دانشگاهی در رونق تولید استفاده شود، اظهار کرد: صنایع باید برای افزایش تولیدات خود و بالا بردن کیفیت محصولاتشان از ایده و ظرفیت دانشگاهیان بهرهمند شوند؛ در حال حاضر برای پیشرفت علم و فناوری و رسیدن به منویات مقام معظم رهبری باید آستینها را بالا زد و با برنامهریزی به اهداف بلند سیر تحول دانشگاهها انجام شود چراکه با سخنرانی و با وعده وعید نمیتوان کار کرد.
* باید دانشگاهها را بر اساس نیاز کشور مأموریتمحور کنیم
وی افزود: به جای آنکه به کشورهای آمریکا و اروپا نگاه کرده و از آنها تقلید کنیم، باید دانشگاهها را بر اساس نیاز کشور مأموریتمحور کرده تا در مدت زمان کوتاهی مشکلات اقتصادی را برطرف کنند.
* امروز مراکز نوآوری میتوانند اقتصاد داخل کشور را نجات دهند
موسی زاده تصریح کرد: در واقع امروز نمیتوان با راهاندازی دانشکدههای مختلف در دانشگاهها و همچنین دریافت اعتبار مالی کم از دولت، مشکلات مختلف جامعه را برطرف کرد. امروز مراکز نوآوری میتوانند اقتصاد داخل کشور را نجات دهند؛ چراکه این مراکز می توانند با استفاده از دانش داخلی و تبدیل ایده به محصول در نهایت ثروت، اقتصاد داخل کشور را دچار تغییرات اساسی کرده و باعث رشد اقتصادی و گردش مالی شوند، به طور مثال در حال حاضر نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان شهر اردکان دارای گردش مالی است که این میزان بر اساس تولید محصول ارده به وجود آمده است، در واقع باید امروز در جغرافیای کشور از محصولات داخلی بهرهوری لازم را انجام داد که همین کار به تنهایی میتواند رونق تولید را افزایش داده و در راستای اقتصاد مقاومتی راهکار مناسبی باشد.
* دانشگاههای ما نباید امروز تنها به درآمد حاصل از فروش نفت اتکا کنند
وی ادامه داد: دانشگاههای ما نباید امروز تنها به درآمد حاصل از فروش نفت اتکا کنند، باید با استفاده از ظرفیتهای داخلی و محصولات موجود در سطح کشور، اقتصاد را متحول کرده تا بتوانند رونق اقتصادی را به وجود بیاورند. البته باید به این نکته اشاره کنم که در حال حاضر یکی از مشکلاتی که میتوان به آن اشاره کرد، نبود دانشکده صنایع غذایی در شهرهای مختلف است؛ چراکه ما یک کشور چهار فصل بوده و همه نوع محصولات و فرآوردههای غذایی را داریم، اما از لحاظ علمی تاکنون به آنها نپرداختهایم.
* دانشگاهها هنوز نتوانستهاند برای مردم کار کنند
موسی زاده اضافه کرد: دانشگاهها هنوز نتوانستهاند برای مردم کار کنند و همین باعث شده اعتماد مردم به آنها سلب شود، بهطوریکه ما تنها دانشگاه زیاد کردهایم، اما خلاقیت و نوآوری در آنها به وجود نیاوردهایم. یکی دیگر از مشکلاتی که ما در سطح کشور داریم این است که محصولات مختلف را از کشورهای خارجی وارد میکنیم و از محصولات داخلی به هیچ عنوان استفاده و بهرهوری لازم را برای صادرات نداریم، به جای آنکه محصولات خود را برند کرده و به کشورهای مختلف صادر کنیم، تنها محصولات را به صورت خام در اختیار کشورهای دیگر گذاشته و فرآوردههای ساخته شده از محصولات خودمان را با قیمت بالاتر خریداری میکنیم که این خود به تنهایی یک خلأ بزرگ در حوزه اقتصادی است.
* باید اقتصاد هر یک از شهرها و استانهای کشور مورد ارزیابی قرار گیرد
مدیرکل پژوهش و فناوری دانشگاه علمی ـ کاربردی گفت: باید با یک برنامهریزی اصولی اقتصاد هر یک از شهرها و استانهای کشور را مورد ارزیابی قرار داده و بر اساس آن دانش مورد نیاز همان اقتصاد را با راهاندازی مراکز دانشگاهی به مردم انتقال دهیم و در نهایت با سرمایهگذاری و تبدیل محصول به ثروت اقتصاد را در آن استان یا شهر مورد نظر متحول کنیم که اگر این اتفاق بیفتد، همه شهرها و استانهای کشور با رشد اقتصادی روبرو خواهند شد و در راستای اقتصاد مقاومتی میتوانند با تحریمها مقابله کنند و نه تنها نیاز داخل کشور را تامین، بلکه محصولات خود را به کشورهای دیگر صادر کنتد.
دیدگاهتان را بنویسید