آشنایی با انواع واکسن داخلی کرونا
به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، از آنجا که نیاز کشور برای اجرای طرح واکسیناسیون عمومی کرونا حدود ۱۲۰ میلیون دوز واکسن است، با توجه به واردات واکسن و تولید داخلی آن واکسیناسیون عمومی کرونا از خرداد ۱۴۰۰ آغاز میشود. تولید، توزیع و تزریق واکسن کرونا از جمله اقداماتی است که با توجه به سابقه […]
به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، از آنجا که نیاز کشور برای اجرای طرح واکسیناسیون عمومی کرونا حدود ۱۲۰ میلیون دوز واکسن است، با توجه به واردات واکسن و تولید داخلی آن واکسیناسیون عمومی کرونا از خرداد ۱۴۰۰ آغاز میشود.
تولید، توزیع و تزریق واکسن کرونا از جمله اقداماتی است که با توجه به سابقه صدساله کشورمان در تولید انواع واکسن به نظر میرسد میتوان انتظار آن را داشت.
بر همین اساس از آنجا که تنها راه کنترل ویروس جهشیافته کرونا و جلوگیری از مرگومیر و بستری ناشی از آن تزریق واکسن است، تلاشهای متخصصان ایرانی برای تولید آن روزبهروز سرعت یافته و به نظر میرسد خبرهای خوبی در تولید انواع واکسن کرونای ایرانی به گوش برسد.
آشنایی با انواع واکسهای کرونا ایرانی
در حال حاضر ستاد اجرایی فرمان امام، مؤسسه واکسن رازی، وزارت دفاع و انستیتو پاستور مجوز کارآزمایی بالینی واکسن را از وزارت بهداشت دریافت کردهاند.
واکسن کوو ایران برکت
واکسن کرونای تولیدی بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام، «ایمنترین و کمعارضهترین واکسن کرونا» است و وزارت بهداشت تأیید کرد که واکسن با بالاترین استانداردها ساخته شده است.
کووبرکت در مرحله شروع فاز ۳ و دعوت از داوطلبان است، اگر این مرحله نیز با موفقیت به اتمام برسد، مجوز تولید واکسن را از وزارت بهداشت میگیرد و میتواند این واکسن را در دوزهای بیشتر تولید و به مردم تزریق کرد.
واکسن کوو پارس
این واکسن در مؤسسه واکسنسازی رازی مورد بررسی قرار گرفته به بهترین روش فعال شده است و تنها در بخش مورد نظر بدن فعال میشود و کاری به ایجاد تغییر سایر آنتیژنها ندارد؛ آنگونه که مسئولان این مؤسسه گفتهاند باید انتظار داشت از ابتدای خرداد ماه وارد فاز ۲ شود.
واکسن پاستور
واکسنهای انستیتو پاستور با تکنولوژی آدنو ویروس ساخته شده و شبیه واکسن آسترازنکا است و تمامی زیرساختهای تغییرات جهشی را داراست؛ این واکسن با همکاری کشور کوبا در حال تولید است و به گفته رئیس انستیتو پاستور برای انجام فاز ۳ داوطلب ثبت نام میکند.
واکسن فخرا
این واکسن هم زیر نظر سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی وزارت دفاع یا همان سازمان پژوهشهای نوین دفاعی تولید شده است و گفته میشود مراحل اول پژوهشهای آن زیرنظر شهید محسن فخریزاده انجام شده بود که فاز اول را بهخوبی پشت سر گذاشته است.
بر اساس این گزارش از آنجا که حداقل واکسن مورد نیاز برای اجرای طرح واکسیناسیون عمومی کشور ۱۲۰ میلیون دوز است به گفته کارشناسان این حوزه واکسیناسیون عمومی کرونا با توجه به واردات واکسن و تولید داخلی از خرداد ۱۴۰۰ آغاز میشود.
مشکلات کندی روند تولید واکسن کرونا
در حال حاضر در ایران تولید واکسن کرونا به چهار تا پنج روش توسط شرکتهای دانش بنیان و سایر شرکتها شروع شده است.
یکی از دلایل پیشرفت کند تولید واکسن در کشور این است که هر پروژه تولید واکسن در مراحل ۱، ۲ و ۳ انسانی ممکن است با شکست مواجه شود و این موضوع در تمام دنیا امری طبیعی است.
از دیگر مشکلاتی که روند تولید واکسن داخلی بهکندی پیش میرود، بحث تحریمهاست زیرا برای تولید واکسن، متخصصان نیازمند یک سری مواد اولیه هستند که باید وارد کشور شود؛ از این رو، عدم دسترسی سریع به مواد اولیه باعث ایجاد خلل درروند واکسن شدهاند.
مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه در حال حاضر همه دنیا با معضل کمبود واکسن کرونا مواجه هستند گفت: تلاش خواهیم کرد با واکسن ملی مردم را واکسن کنیم.
وی تأکید کرد: واکسنهایی که من بر آنها نظارت دارم دارای استاندارهای بینالمللی است و تا خرداد ۱۴۰۰ به مرحله توزیع میرسد.
مصطفی قانعی، رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا هم در بهمن ماه سال گذشته در برنامه تشریح ساخت واکسن کرونا گفته بود که تولید واکسن داخلی درحال حاضر به مرحلهای رسیده است که تا شهریور سال ۱۴۰۰ واکسن ایرانی کرونا در انواع مختلف به تولید میرسد و حتی پس از واکسیناسیون کل کشور توانایی صادرات هم دارد.
قانعی سال گذشته در خصوص توزیع واکسن اظهار کرد: پیشبینی میشود از خرداد ۱۴۰۰ در مورد واکسن به نتیجه برسیم و شاید شروع واکسیناسیون با یک واکسن انجام شود و یادآوری آن با واکسن دیگر باشد.
این در حالی است که چند روز گذشته واکسن کووبرکت برای فاز ۳ اعلام ثبتنام داوطلب کرد و قرار است اگر این مرحله با موفقیت طی شود توزیع واکسن کووبرکت به صورت عمومی در کشور آغاز شود.
با توجه به سابقه دیرینه ایران در تولید واکسن ملی، واردات واکسن تا زمانی ادامه خواهد داشت که به تولید انبوه واکسن ایرانی نرسیده باشیم؛ به محض تأیید واکسهای ایرانی از سوی وزارت بهداشت توزیع و تولید بسیار گسترده صورت خواهد گرفت.
خوب است بدانیم تمامی واکسنهای داخلی و خارجی دارای عوارض پس از تزریق هستند که این عوارض در بیشتر موارد ایجاد شده برطرف میشود، لذا امیدواریم تا خرداد ۱۴۰۰ که وعده داده شده است شاهد شروع واکسینه عمومی تمام مردم باشیم.
منبع: آنا
دیدگاهتان را بنویسید