مدیرعامل شرکت ملی فرآوردههای نفتی تأکید کرد ضرورت جهاد تبیین برای مبارزه با فساد و ارتقای سلامت اداری
به گزارش تجهیز نیوز و به نقل از شانا و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، جلیل سالاری در نشست صیانت از حقوق شهروندی و شفافسازی و جلوگیری از راههای فسادزا با اشاره به شاخصهای عملکردی در دستورعمل اخیر ریاست جمهوری درباره ارتقای سلامت اداری و ایجاد شفافیت افزود: در موضوع فساد باید به […]
به گزارش تجهیز نیوز و به نقل از شانا و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، جلیل سالاری در نشست صیانت از حقوق شهروندی و شفافسازی و جلوگیری از راههای فسادزا با اشاره به شاخصهای عملکردی در دستورعمل اخیر ریاست جمهوری درباره ارتقای سلامت اداری و ایجاد شفافیت افزود: در موضوع فساد باید به فکر پیشگیری باشیم و مبارزه با فساد به این معنا نیست که اجازه بروز فساد را بدهیم و سپس به فکر رسیدگی به آن باشیم، بلکه باید زمینه را به گونهای فراهم کنیم که امکان فساد وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به نقش نظارتی بعضی از ساختارها در سازمانهای دولتی گفت: برای نمونه، سازمان حسابرسی وظیفه نظارت بر مسائل مالی را دارد و دستگاهی دیگر وظیفه بازرسی برونسازمانی را بهعهده میگیرد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با تأکید بر لزوم اصلاح رویهها افزود: با اصلاح رویهها موضوع شفاف بوده و امکان امضای طلایی یا بروز فساد وجود نخواهد داشت، حتی اگر کسی هم بخواهد در مجموعه تخلفی انجام دهد، شرایط فراهم نخواهد بود که این مهم وظیفه مدیران مجموعه و کارگزاران نظام است.
سالاری با اشاره به اهمیت لزوم شفافسازی در حوزه پالایش و پخش اظهار کرد: در این صنعت دامنه ارتباط با مردم گستردهتر است و باید علاوه بر پاسخگویی، درباره حقوق شهروندی نیز درست عمل کنیم.
وی افزود: اگر در داخل سازمان رضایتمندی بین کارکنان ایجاد شود و گردش مکاتبات و پاسخگویی وجود داشته باشد، در حوزه برونسازمانی نیز مشکلات کاهش خواهد یافت. نظام پاسخگویی مهم است و اگر شخصی مراجعه میکند، باید با صبر و دقت پاسخگو باشیم و اقناعگری انجام دهیم.
معاون وزیر نفت گفت: بخشی از رویهها باید اصلاح شود و اگر دولت میگوید درگاه ملی مجوزها یکپارچه باشد، هدف این است که در این درگاه همه افراد بتوانند درخواست بدهند.
سالاری ادامه داد: در اینجا نیز البته باید شیوهنامه درستی وجود داشته باشد تا رویه شخصی خود را نداشته باشیم و آنچه را قانون میگوید مبنا قرار دهیم، مدیران نیز در زیرمجموعه خود باید به همین روش و شیوه عمل کنند.
وی افزود: اگر جدیت در مبارزه با فساد داشته باشیم و برخورد شود، زمینه فساد در سیستم ریشهکن میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تأکید کرد: باید بهگونهای عمل کنیم تا زمینه بروز تخلف در مجموعه به صفر برسد، با این اقدام دستگاههای نظارتی جمع میشوند و نیازی به حضورشان نخواهد بود. این برمیگردد به تکتک مدیران که در زیرمجموعه خود درست عمل و مسائل را پایش کنند.
سالاری با اشاره به اینکه اگر انتخاب درست باشد و افراد سالم و صالح را گزینش کنیم، به مبارزه با فساد در سازمان کمک خواهیم کرد، تصریح کرد: در موضوع مبارزه با فساد باید با دقت عمل کنیم تا آبروی کارکنان خدشهدار نشود. از سوی دیگر اگر یکی از افراد، فسادی را گزارش کرد، بعد از بررسی و اطمینان از درستی موضوع، آن فرد باید تشویق و حمایت مادی و معنوی شود.
وی ادامه داد: فضای رسانهها اکنون غبارآلود است و افراد ناشناخته هر حرفی را منعکس میکنند و با آبروی اشخاص بازی میشود. هرکسی در جایگاه خود باید درست رفتار کند، اگر همه مجموعه یکپارچگی و سلامت داشته باشد، چالشها و آسیبهای امروز را نخواهیم داشت.
معاون وزیر نفت در امور پالایش با بیان اینکه توجیه کردن اشخاص در حوزههای تخصصی بسیار مهم است، گفت: ریسکپذیری هم مهم است و اگر مدیری در مسئولیتی قرار گرفت و کشور را از یک شرایط سخت با تصمیمهای خود عبور داد، بعد از عبور از بحران برایش ایجاد پرونده و دردسر نشود، زیرا اینکه در بحران بهدرستی مدیریت انجام شود، اهمیت زیادی دارد.
سالاری با اشاره به اینکه سیستم باید شفاف باشد، ادامه داد: اگر شفافسازی بهموقع اتفاق بیفتد و پاسخگویی انجام شود، مسائلی که داریم سریعاً حل میشود، نوع برخورد ما هم اثرگذار است زیرا اگر کسی وارد قضیه شد و خوب نتوانستیم تبیین کنیم، ابهام ایجاد خواهد شد.
وی افزود: سوتزنی در فضای مجازی اغلب درست نیست و مبنای تحقیق درست ندارد و بازی با آبروی اشخاص است، باید در این زمینهها مراقبت کنیم. وظایف بازرسی و حسابرسی در این بخش خیلی سنگین است و باید دقت لازم را داشته باشد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه فردی که نقش نظارتی دارد، باید ملاحظات و شرایط کشور را ببیند، گفت: کسی میتواند درست تصمیم بگیرد که تجربه و دانش کافی داشته باشد تا شعار رهبر معظم انقلاب و دولت در جهاد تبیین اتفاق بیفتد.
سالاری اظهار کرد: سند تحول یکی از بخشها فسادستیزی و شفافیت است و برای رسیدن به آن باید بستر نرمافزاری و سختافزاری فراهم شود.
بازنگری دستورعمل ارتقای سلامت اداری
در این آیین همچنین محمودرضا افشاریان، رئیس کارگروه نظام سلامت اداری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: پس از تکلیف بازنگری دستورعمل ارتقای سلامت اداری بر اساس اصول دوازدهگانه که رئیسجمهوری گفت، این دستورعمل را بازنگری کردیم.
وی ادامه داد: نامه هم بهتازگی از دفتر ریاستجمهوری رسیده که چند چالش مرتبط درباره فسادستیزی و ارتقای سلامت اداری تبیین شده و لازم است سریعتر درباره آن اعلامنظر شود.
رئیس کارگروه نظام سلامت اداری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه این چالشها شامل تعارض منافع، انحصار، تنظیمگری و شفافیت است، تصریح کرد: اگر خبری به ما رسید، خبر فساد را باید بررسی و تحقیق کنیم و در صورتی که محرز بودن فساد قطعی شد، برای فرد اعلامکننده فساد تشویق در نظر بگیریم، این درحالی است که در سالهای گذشته با کسی که کشف فساد میکرد، برخورد میکردند، همچنین درباره نامههای مرتبط با ارتقای سلامت اداری تعلل میشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید