اخبار داغ

درک چگونگی شکل‌گیری کره ماه

تصور می‌شود ماه در برخورد زمین و سیاره “تیا” تشکیل شده است که دانشمندان معتقدند “تیا” ممکن است یک سیاره باستانی در منظومه شمسی به اندازه مریخ بوده باشد. به گزارش تجهیز نیوز و به نقل از ایسنا و تک اکسپلوریست، در تلاش برای درک چگونگی شکل‌گیری ماه در اثر برخورد عظیم، دانشمندان “دانشگاه دورام” […]

اشتراک گذاری
15 آذر 1399
100 بازدید
کد مطلب : 13034

تصور می‌شود ماه در برخورد زمین و سیاره “تیا” تشکیل شده است که دانشمندان معتقدند “تیا” ممکن است یک سیاره باستانی در منظومه شمسی به اندازه مریخ بوده باشد.

به گزارش تجهیز نیوز و به نقل از ایسنا و تک اکسپلوریست، در تلاش برای درک چگونگی شکل‌گیری ماه در اثر برخورد عظیم، دانشمندان “دانشگاه دورام” انگلیس، شبیه‌سازی را با کمک ابر رایانه در “تاسیسات محاسبات با عملکرد بالا دیراک”(DiRAC High-Performance Computing facility) ایجاد کردند تا از آن برای شبیه سازی برخورد سیاره‌ای به اندازه مریخ بنام تیا با زمین اولیه را بررسی کنند.

شبیه‌سازی‌های آنها جسمی در مدار را تولید کرد که می‌توانست بالقوه به جسمی شبیه ماه تبدیل شود. اگرچه همانطور که دانشمندان گزارش دادند این مدرک قطعی مبنی بر مبدا/ منشا ایجاد ماه نیست، اما می‌تواند به محققان در درک شکل‌گیری ماه کمک کند.

در این شبیه‌سازی‌ها، محققان مواد اولیه زمین و تیا را به مدت چهار روز پس از برخورد ردیابی کردند و سپس شبیه سازی‌های دیگری را پس از چرخاندن تیا مانند یک توپ انجام دادند.

برخورد شبیه‌سازی شده با زمین اولیه بسته به اندازه و جهت چرخش اولیه تیا نتایج متفاوتی را ایجاد کرد. در یک طرف، این برخورد دو جسم را با هم ادغام می‌کرد و در طرف دیگر، یک اثر برخورد و فرار (hit-and-run) وجود داشت.

هنگامیکه اثر چرخشی به شبیه سازی تیا اضافه نشده بود، توده‌ای از مواد گرانش با جرمی در حدود ۸۰ درصد ماه از تیا خارج می‌شد اما در همان زمان با اضافه شدن مقدار کمی چرخش، جسم دیگری مانند ماه ایجاد شد. توده حاصل از آن که به دور مدار زمین پس از برخورد قرار می‌گیرد ، با از بین بردن خرده قرص‌های(disc of debris) اطراف سیاره ما رشد می‌کرد.

توده شبیه‌سازی شده دارای یک هسته آهنی کوچک شبیه به ماه و یک لایه بیرونی تشکیل شده از مواد اولیه زمین و تیا بود.

دکتر “سرجیو روئیز-بونیلا”(Sergio Ruiz-Bonilla) نویسنده اصلی و محقق موسسه کیهان شناسی محاسباتی دانشگاه دورام، گفت: ما هنگامی که به تیا قابلیت چرخش را افزودیم و زمانیکه آن قابلیت را برداشتیم شاهد نتایج متفاوتی بودیم. ممکن است چندین برخورد احتمالی وجود داشته باشد که هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است و در صورت بررسی می‌تواند به ما در درک چگونگی شکل گیری ماه کمک کند.

منبع: ایسنا

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *