اخبار داغ

انتقاد مدیرکل محیط‌زیست خوزستان از تحقیقات بی‌نتیجه درباره مرگ ماهیان ماهشهر

مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان با انتقاد از تحقیقات بدون نتیجه مرکز تحقیقات شیلات درخصوص علت‌یابی مرگ و میر ماهیان دریاچه نمک ماهشهر گفت: یکسال زمان، برای تحقیقات در این زمینه، فرصت مناسبی بود تا این حادثه تکرار نشود اما متاسفانه تحقیقات مرکز مربوطه نتیجه‌ای در پی نداشته است.
اشتراک گذاری
05 شهریور 1402
189 بازدید
کد مطلب : 156294

تجهیز نیوز / به گزارش گیل فام / داوود میرشکار  با اشاره به مرگ و میر تعدادی از ماهیان در دریاچه نمک ماهشهر گفت: این اتفاق طی سال‌های گذشته نیز رخ داده است. پارسال پس از وقوع این موضوع، مرکز تحقیقات شیلات قراردادی با شرکت پتروشیمی بندر امام خمینی(ره) به عنوان متولی انجام تحقیقات و پایش حوضچه‌های استحصال نمک منعقد کرد تا علاوه بر روشن شدن موضوع از وقوع این دست حوادث نیز جلوگیری شود.

وی افزود: تحقیقات صورت گرفته از سوی مرکز تحقیقات شیلات تا این لحظه خروجی نداشته است برای همین پیگیری این موضوع هستیم زیرا یکسال فرصت مناسبی بوده تا از تکرار این اتفاق جلوگیری شود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان بیان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست و کارشناسان ضابط قضایی محسوب می‌شوند از این رو گزارش‌های لازم در حال تهیه شدن است و از طریق مراجع قضایی نیز به طور جد در حال پیگیری هستیم تا با عوامل این موضوع برخورد صورت گیرد و از تکرار آن جلوگیری شود.

وی به ورود مستقیم دادستانی به موضوع مرگ و میر ماهیان اشاره کرد و گفت: دادستانی استان و معاون حقوق عامه دادستانی نسبت به مسایل محیط زیستی حساسیت ویژه‌ای دارند و تاکنون نیز نشست‌ها و پیگیری‌های متعددی در این خصوص صورت گرفته است.

میرشکار با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته بیان کرد: اسامی مقصران و صنایع آلاینده پس از هماهنگی با دستگاه قضایی در صورت لزوم اعلام می‌شود.

 

با عوامل نشر بوی نامطبوع در ماهشهر برخورد جدی می‌شود

وی در خصوص نشر بوی نامطبوع در بندر ماهشهر گفت: به جد پیگیر منبع انتشار بوی نامطبوع در ماهشهر هستیم و قطعا با عوامل این موضوع و واحدهایی صنعتی که موجب نشر این بوی نامطبوع و آلاینده‌ها شده اند برخورد صورت می‌گیرد.

در مهر سال ۱۳۹۲ سرازیر شدن مواد شیمیایی “استایرن” و “جیوه” پتروشیمی بندر امام به “خورموسی” در سواحل شمال غرب خلیج فارس باعث تلف شدن بیش از ۲۰ هزار ماهی شده بود. همچنین در تیر ۱۳۸۹ در پی مرگ و میر ماهیان در نزدیکی منطقه ویژه ماهشهر و در نواری به طول ۲ کیلومتر، نبوی معاون وقت سازمان حفاظت محیط زیست آن را ناشی از ورود مواد آلاینده بیان کرده بود. به گفته وی، وقتی مرگ و میر دسته جمعی اتفاق می‌افتد باید پذیرفت که آلاینده‌ای کشنده وارد آب شده است. زیرا نرسیدن اکسیژن کافی به آب باعث می‌شود ماهیان به طور تدریجی تلف شوند و دسته جمعی نمی‌میرند.

بندر ماهشهر در جنوب خوزستان که محل استقرار ۲۳ واحد پتروشیمی است، همیشه با چالش آلودگی‌ محیط زیستی روبه رو بوده است. آب دریاچه استحصال نمک ماهشهر که به آب‌های خلیج فارس متصل است بر اثر جزر و مد خورهای منطقه تامین می‌شود.

سالانه حدود ۵۰۰هزار تن نمک در دریاچه نمک ماهشهر در جنوب خوزستان استحصال می‌شود.

ایرنا

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *