اخبار داغ

عصبانیت سران رژیم صهیونیستی: ایران در مذاکره با آمریکا هیچ امتیازی نداد

در حالی که دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی مخالفت قاطع خود را با توافق مبادله زندانیان ابراز داشت، یکی از فرماندهان ارشد سابق امنیتی این رژیم اعتراف کرد، ایران هیچ امتیازی به آمریکایی‌ها نداده است. به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی با اشاره به توافق صورت گرفته در آزاد سازی […]

اشتراک گذاری
21 مرداد 1402
178 بازدید
کد مطلب : 156692

در حالی که دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی مخالفت قاطع خود را با توافق مبادله زندانیان ابراز داشت، یکی از فرماندهان ارشد سابق امنیتی این رژیم اعتراف کرد، ایران هیچ امتیازی به آمریکایی‌ها نداده است.

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی با اشاره به توافق صورت گرفته در آزاد سازی دارایی‌های ایران که در چارچوب مذاکرات محرمانه و پشت درهای بسته انجام گرفت، بدون اشاره به نام ایالات متحده به انتقاد از آن پرداخت.

براساس بیانیه دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی که بعد از پایان تعطیل شنبه صادر شده آمده است: موضع اسرائیل کاملا مشخص و شفاف است، مفاد آن این است که هر نوع فرایندی که نتواند زیرساخت‌های هسته‌ای ایران از از بین برده و برنامه هسته‌ای این کشور ار متوقف نکرده بلکه فقط پول و منابع مالی در اختیار ایران  قرار دهد، غیر قابل قبول است.

در همین راستا شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی هم خبر تکذیب کاهش روند فعالیت‌های هسته‌ای ایران را به نقل از رسانه‌های داخلی کشورمان منعکس و تاکید کرد ایران خبر وال استریت ژورنال در این زمینه را تکذیب و تاکید کرد، هیچ کندی در برنامه هسته‌ای ایران صورت نگرفته و این برنامه طبق روال معمول خود در حال جریان است.

پایگاه اطلاع رسانی این شبکه تلویزیونی عبری زبان همچنین ادعا کرد: ایالات متحده و ایران کار تدوین مفاد تفاهم نامه‌ای در رابطه با پرونده هسته‌ای را به شکلی خاموش آغاز کرده‌اند، گرچه این یک توافق حقیقی محسوب نشده و نیازمند تصویب مجلس سنای آمریکا است، اما صرف انجام آن خود یک پیشرفت به شمار می‌رود.

در این بین ژنرال عاموس یادلین رئیس سابق سرویس اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در گفتگویی با شبکه تلویزیون کان تاکید کرد، آنچه که رخ داده آن است که ایرانی‌ها بدون دادن هیچ امتیازی با آمریکا به تفاهم رسیدند، این تفاهم در حالی صورت گرفت که اسرائیل درگیر و سرگرم مسایل دیگری بود، اسرائیل به جای آن که به دو مسئله اصلی، مهم و حیاتی که نخست وزیر ابتدای تشکیل کابینه به آنها اشاره کرده بود،بپردازد، امروز تل‌آویو درگیر اختلافات داخلی شده است.

روزنامه یدیعوت احارانوت هم شامگاه شنبه در یادداشتی در این رابطه به قل رون بن یشای نوشت: ایران و ایالات متحده به تفاهمی رسیدند که اسرائیل نگران قادر به انجام هیچ کاری در مورد آن نیست.

در مقدمه این یادداشت آمده است: در حالی که یک هیئت آمریکایی سرگرم رایزنی در (فلسطین اشغالی) برای پیشبرد توافقنامه سازش با عربستان سعودی بود، یک هیئت دیگر آمریکایی تفاهم با تهران را برای آزادسازی دارایی‌‌هایی ایران نهایی می‌کرد.

به نوشته این روزنامه نگار صهیونیست، دولت بایدن از این طریق به دنبال بازگشت به خاورمیانه در عین تمرکز بر چین است، در حالی که در ایران هم کار کاهش فشارهای اقتصادی بر کشور را آغاز کرده‌اند.

به اعتقاد نویسنده: این روزها آمریکا و ایران گامی را بر می‌دارند که اسرائیل تلاش کرده بود از تحقق ان جلوگیری کند تا امروز به قربانی اصلی آن تبدیل شود.

به زعم این تحلیل‌گر صهیونیست: این یک توافقنامه یا قرارداد رسمی نیست بلکه تفاهمی بدون توافق امضا شده است که بین ایران و ایالات متحده انجام گرفته، هر طرفی آنچه که طرف مقابل می‌خواهد را اجرا می کند، بدون آن که هیچ یک از آنها رسما و علنا تعهدی در آن به ثبت برسانند.

 به زعم این رسانه صهیونیست، خط و نشان ایران در رابطه با حضور در منطقه خلیج فارس و نگرانی از آسیب رسیدن به نظامیان آمریکایی در خاورمیانه هم باعث تسریع موافقت کاخ سفید با این معاهده شد.

در بخش دیگری از این یادداشت تاکید شده است: محافل اسرائیلی نسبت به ارزیابی این تفاهم دچار اختلاف نظر هستند، برخی آن را برای منافع اسرائیل زیان بار دانسته و تاکید دارند که به ایران اجازه می‌دهد تا سال ۲۰۳۵ به توانمندی کامل هسته‌ای دست پیدا کند.

این در حالی است که برخی دیگر آن را بین بد و بدتر بد توصیف کرده و معتقدند، می‌تواند ضمن به تاخیر انداختن برنامه هسته‌ای ایران، به اسرائیل برای آمادگی هرچه بیشتر زمان بیشتری بدهد.

نویسنده سپس به شکست تلاش‌های رژیم صهیونیستی در متقاعد کردن کاخ سفید در عدم توافق با ایران هم اشاره کرده و می‌نویسد: نمایندگان اعزامی اسرائیل، از رؤسای ستاد ارتش گرفته تا رؤسای شورای امنیت (رژیم صهیونیستی) همگی به واشنگتن رفتند، گانتس وزیر جنگ وقت هم همین کار را کرد و همگی تلاش کردند تا به آمریکایی‌ها توضیح بدهند که توافق فعلی با ایرانی‌ها نمی‌تواند مانع از غنی سازی اورانیوم آنها شود، اسب‌ها از اسطبل گریخته‌اند(معادل.. مرغ از قفس پرید) و هرکاری که انجام بدهند دیگر نمی‌توانند مانع از غنی سازی ایرانی‌ها شوند.

اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها همه این موارد را گفته‌اند، اما این گفته هیچ تغییری در برنامه‌های کاخ سفید نداشت، تا امروز ایران به طور بالفعل سانتریفیوژ پیشرفته قادر به غنی سازی در سطوح بالا و با سرعت خارق العاده را در اختیار داشته باشند، مقدار زیادی اورانیوم با غنای کم هم ذخیره داشته و توانمندی تحویل آن به مواد رادیو اکتوی با غنای بالا را طی چند ماه داشته باشند.

به طور حتم ایرانی‌ها با کنار گذاردن یا انتقال این ذخایر خود به کشور دیگری موافقت نکرده اند، از اینرو به اعتقاد نمایندگان اعزامی اسرائیل به واشنگتن، تنها حاصل این “تفاهم کم در مقابل کم” امتیازاتی است که به نظام ایران داده می‌شود، زیرا آنها از این پس توان مقاومت در برابر مشکلات اقتصادی را به شکل بهتری خواهند داشت.

نویسنده بعد از آن یاد آور شد: دولت بایدن تمامی ادعاهای اسرائیل را شنید، در عین حال که آنها را به شکل قاطع رد نکرد، اما اعلام کرد، ایالات متحده هم منافعی دارد و گرچه این توافق کوچک و پیش پا افتاده است، اما از دیدگاه واشنگتن می‌تواند منجر به توافق بزرگتر و فراگیر تری با ایران شود که در آن برنامه‌های هسته‌ای ایران برای چند دهه به کنترل در‌‌آید.

او سپس می‌نویسد: تفاهم متقابل که روی زمین هم بین ایرانی‌ها و آمریکایی‌ها جنبه اجرایی به خود گرفته است، اسرائیل را به شدت نگران می‌کند، اول به این خاطر این که در دفتر نخست وزیری، در مقر وزارت جنگ و در مقر موساد این اعتقاد وجود دارد که تفاهم مذکور باعث می‌شود تا منابع مالی اضافی در اختیار ایران قرار بگیرد و در ثانی صرف تفاهم بین ایران و آمریکا حتی اگر نانوشته هم باشد، آزادی عمل اسرائیل را محدود می‌کند و فعالیت‌های موساد را علیه برنامه‌های هسته‌ای ایران دچار مشکل می‌کند، در ضمن وقتی ایالات متحده و ایران اقدامات مثبتی در قبال یکدیگر انجام می‌دهند، اسرائیل باید نگران آن باشد که در واشنگتن به دلیل طرف طرفدار جنگ، مورد ملامت قرار نگیرد.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *