دست ساز بودن کرونا؛ شایعه یا واقعیت؟!
به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، دکتر مهسا میردامادی روز یکشنبه در نشست مجازی علمی ” چیستی ویروس کرونا ” با دانشجویان پیام نور و طلاب حوزه علمیه الزهرا(س) گناوه افزود: در ابتدای شیوع ویروس کرونا در جهان نظریههای مختلفی درباره علل به وجود آمدن و انتقال آن مطرح شد اما با بررسیها و مطالعاتی که صورت گرفت و طبق […]
به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، دکتر مهسا میردامادی روز یکشنبه در نشست مجازی علمی ” چیستی ویروس کرونا ” با دانشجویان پیام نور و طلاب حوزه علمیه الزهرا(س) گناوه افزود: در ابتدای شیوع ویروس کرونا در جهان نظریههای مختلفی درباره علل به وجود آمدن و انتقال آن مطرح شد اما با بررسیها و مطالعاتی که صورت گرفت و طبق آخرین مقالهای که ۲۰ روز پیش انتشار یافت، محققان تائید کردند این ویروس ساخته دست بشر و ناشی از خطای انسانی نیست و در طبیعت وجود دارد که از طریق حیوان به انسان انتقال یافته است.
این نوع بیماری از دسته کرونا ویروسها هستند که از سال ۲۰۰۴ شناخته شد و اولین همهگیری آن در قسمت شرق آسیا دومین اپیدمی در خاورمیانه و سومین آن با عنوان کووید ۱۹ در سال ۲۰۱۹ اتفاق افتاد. اپیدمیهای قبلی این ویروس در قالب سارس و مرس بودند که در این مرحله بصورت همهگیری جهانی در آمده است و تبعات سنگینی برای بشریت در برداشته است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: این ویروس در طول مدت یک سال و نیم جهشهای زیادی پیدا کرده است و این ذات ویروس است و هنگامی که در جامعهای بین انسانها منتقل میشود پس از انتقالهای مکرر شروع به جهش میکند.
میردامادی گفت: ویروس، یک موجود زنده بدین معنا نیست بلکه موجودی است که میتواند مدتها در محیط ماندگار بماند و اگر فرصتی پیدا کرد با وصل شدن به یک سلول زنده، تولید مثل و تکثیر پیدا کرده و باعث عارضه و بیماری در فرد شود.
وی افزود: علایم و نشانههای ویروس کرونا بخاطر جهشهای صورت گرفته، هر از چندگاهی تغییر میکند و در اوایل همراه با علایم تنفسی و سرفه و تب بود که در ادامه با علایم دیگری نظیر خارش پوستی، گوارشی، سکتههای مغزی و سردرد و علایم دیگر ظاهر شد.
این پزشک فوق تخصص ریه بیان کرد: وجود علایم متنوع این ویروس باعث شده است تا بخوبی نتوانیم در جامعه آن را مهار کنیم.وی ادامه داد: تاکنون درمان قطعی برای بیماری کووید ۱۹پیدا نشده است، اما درمانهایی برای کم شدن شدت بیماری صورت گرفته است.
میردامادی به مکانیسم عمل ویروس کرونا به بدن انسان اشاره کرد و افزود: این ویروس از راه تنفسی منتقل میشود و فرد مبتلا در هنگام عطسه و سرفه، ترشحات از خود برجای می گذارد و به دیگران البته به فاصله ۲ متری سرایت میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: با گذشت چندماه از شیوع این ویروس، بشر سعی کرد که واکسنی علیه این بیماری بسازد اما طول مدت تولید برای یک واکسن در کوتاه ترین زمان ۱۰ سال است و کم تر از آن سابقه نداشته است.
وی با بیان اینکه به دلیل سرعت پیشرفتهای علمی در مدت یک سال واکسن هایی تهیه شده است، گفت: اگرچه برای تولید و تائیدیه یک واکسن باید ۴ فاز را طی کند اما فاز ۴ آن در هیچ جای دنیا طی نشده است و تنها تائیدهای اورژانسی گرفتند تا از مرگ و میر این بیماری کاسته شود.
فوق تخصص بیماری ریه گفت: اکثریت افراد مبتلا به کرونا فاز اول را به راحتی طی میکنند اما در فاز دوم به رغم اینکه میزان حجم ویروس پایین میآید ولی سیستم دفاعی و تنفسی بدن بصورت سرکش واکنشهای بیش از حد نشان میدهند که این مرحله مشکل ساز و خطرناک میشود.
این پزشک بیان کرد: با توجه به اینکه انتقال ویروس هرچقدر بیشتر شود جهشهای آن نیز بیشتر و احتمال مرگ و میر افراد و سرایت پذیری آن زیاد میشود، باید هرچه توان داریم در شکست چرخه آن بکار ببریم.
وی به نحوه استفاده از ماسک اشاره کرد و اظهار داشت: استفاده کنندگان از ماسکهای پارچهای در هر نوبت پس از برگشتن به منزل باید با آب و صابون آن را شسته و خشک کنند.
میردامادی گفت: طول عمر ماسکهای جراحی بین ۲ تا ۳ ساعت است و بعداز آن باید تعویض شود. فاصلهگذاری یک و نیم تا ۲ متر در نقاط پرتردد و شلوغ در مقابله با شیوع ویروس کرونا مهم تر از زدن ماسک است و باید آحاد مردم در انجام آن کوتاهی نکنند.
دیدگاهتان را بنویسید