اخبار داغ

تولید بافت قابل پیوند از سلول‌های فوت شدگان

محققان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند از بافت اهدا کننده مرگ مغزی و فوت شدگان، محصولی بدون سلول را تبدیل به داربستهایی برای پیوند در راستای ترمیم برخی بیماریها تولید کنند. دکتر سید امیرحسین توکلی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در پارک فناوری پردیس درباره محصول […]

اشتراک گذاری
24 مهر 1401
198 بازدید
کد مطلب : 150367

محققان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند از بافت اهدا کننده مرگ مغزی و فوت شدگان، محصولی بدون سلول را تبدیل به داربستهایی برای پیوند در راستای ترمیم برخی بیماریها تولید کنند.

دکتر سید امیرحسین توکلی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در پارک فناوری پردیس درباره محصول تولیدی این شرکت گفت: در این شرکت محصولات استخوانی آلوگرافت را از بافت اهدا کننده مرگ مغزی و فوت شدگان به بافت قابل پیوند تبدیل می‌کند.

وی با بیان اینکه برخی بیماران نیاز به بافت پیوندی دارند، گفت: این بافتهای تهیه شده که تبدیل به نسوج قابل پیوندی همچون استخوان، دریچه قلب غضروف، پوست تاندون و … می‌شود؛ در این شرکت بافت از بدن اهدا کننده برداشته می‌شود و طی پروسه‌ای با تکنولوژی بالا تبدیل به داربستی می‌شود که سلول ندارد و امکان پیوند به بدن هر بیمار را دارد.

به گفته توکلی، با پیوند این داربست به بدن بیمار، سرعت ترمیم بالا می‌رود.

وی با اشاره به موارد مصرف برای پیوند این بافت‌ها گفت: آسیب استخوانی، سوختگی و جایگزین پوست، کدورت قرینه، نارسایی دریچه قلب، مشکل غضروفی در تصادفات، تشکیل نشدن گوش به صورت مادرزادی از مواردی هستند که برای ترمیم می‌توان از بافتهای تهیه شده در این شرکت بهره برد.

وی با بیان اینکه این اقدام با مجوزهای مختلف از وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و… همچنین رضایت بیمار فوت شده یا اهدا کننده انجام می‌گیرد، گفت: به غیر از قلب، کلیه و… می‌توان نسوجی مانند استخوان، تاندون، غضروف، پرده دور دریچه قلب برداشت و در مراحل فراوری تولید در فضاهای کلین روم با تجهیزات، مواد شیمیایی و انزیم به موادی قابل نگهداری برای پیوند تبدیل کرد.

توکلی با بیان اینکه قابلیت نگهداری این مواد و داربستها تا ۵ سال است، خاطر نشان کرد: هر جراح می‌تواند طی این مدت از مواد برای پیوند از طریق جراحی بهره ببرد؛ این مواد با خون یا سرم فیزیولوژی قوام روز اول را پیدا می‌کند.

به گفته مدیرعامل این شرکت، سال گذشته نزدیک به ۱۳۰ هزار واحد محصول استخوانی آلوگرافت به جراح‌ها ارائه کردیم؛ از آنجایی که سالانه ۶۰۰ اهدای نسوج داریم که در مجموعه ما تبدیل به محصول می‌شود؛ این محصولات آلوگرفت در داروخانه‌ها و بیمارستانها توزیع می‌شود.

وی عنوان کرد: عمل‌های جراحی ارتوپدی و اسپاین، دندانپزشکی، جراحی فک و صورت و جراحی تومورهای استخوانی از دیگر مصارف محصولات تولیدی در این شرکت است.

وی با اشاره به ویژگی‌های این محصول گفت: این محصول به دلیل استخراج از نسوج انسانی، در بردارنده خواص ساختاری منطبق با ماتریس خارج سلولی بافت استخوانی بوده و همچنین دارای زیست‌سازگاری مطلوب و قابلیت هدایت استخوانی است. در همین راستا و با توجه به آسلولار شدن این ساختار و کاهش احتمال هر گونه برانگیختن سیستم ایمنی فرد گیرنده، انجام پیوند موفقیت‌آمیز و بازسازی بافت استخوان با بهره‌جویی از این محصول، انتظار می‌رود.

توکلی بیان کرد: کشورهای توسعه یافته اعم از آمریکا، کانادا، آلمان، انگلیس و … و کشورهای آسیایی نظیر چین و کره جنوبی از این محصولات بهره می‌برند. این محصول ضمن در بر داشتن کیفیت مشابه محصولات خارجی، با قیمتی به مراتب پایین‌تر ارائه شده که با توجه به مشکلات ناشی از تحریم و واردات محصولات خارجی، امری حائز اهمیت است.

وی گفت: شدت تأثیرگذاری محصول در خنثی‌سازی تحریم‌ها، قطع یا کاهش وابستگی به خارج و همچنین رفع نیازهای استراتژیک کشور از دیگر مزیت‌های تولید محصول این چنینی به شمار می‌رود.

وی گفت: به صورت تقریبی قیمت محصول این شرکت نسبت به محصول خارجی ۱ به ۹ است. بنابراین به ازای هر ۱۰۰۰ دلار هزینه‌کرد سالانه برای این محصول، ۸۰۰۰ دلار صرفه‌جویی ارزی خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، این شرکت درمحل پارک فناوری پردیس بوده که امسال در جشنواره برترینهای پارک فناوری پردیس به عنوان شرکت برتر انتخاب شد.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *