اخبار داغ

استاندارد های بین المللی حسابداری IFRS

به گزارش تجهیز نیوز، روند ورود به بازارهای بین المللی، ادغام اقتصاد جهانی و جهانی شدن بازارهای مالی مواردی هستند که کشورها را به معرفی روش های یکنواخت، اصول و روش های تهیه و ارائه صورت های مالی از نهادهای اقتصادی ترغیب می کنند. در واقع پیشرفت همگرایی منجر به عدم تفاوت در استاندارد صورت […]

اشتراک گذاری
22 مهر 1401
189 بازدید
کد مطلب : 153344

به گزارش تجهیز نیوز، روند ورود به بازارهای بین المللی، ادغام اقتصاد جهانی و جهانی شدن بازارهای مالی مواردی هستند که کشورها را به معرفی روش های یکنواخت، اصول و روش های تهیه و ارائه صورت های مالی از نهادهای اقتصادی ترغیب می کنند. در واقع پیشرفت همگرایی منجر به عدم تفاوت در استاندارد صورت های مالی بین کشورها می شود.  استاندادرهای گزارشگری مالی بین المللی ابزاری موثر برای افزایش شفافیت و قابلیت فهم اطلاعات در امور کسب و کار نهادهای اقتصادی هستند. شاخص های ارائه شده در صورت های مالی یک منبع برای ایجاد پایگاه داده برای تشخیص درآمد و هزینه هستند . آن ها به ارزشیابی دارایی ها و بدهی کمک می کنند، امکانی را برای افشای ریسک مالی و مقایسه نتایج حاصل از فعالیت های شرکت در محیط پویا به منظور اطمینان ارزیابی مناسب و تصمیم گیری مدیریت مربوطه فراهم می نماید.  عوامل سیاسی، عوامل اقتصادی، حجم تجارت خارجی و فرهنگ کشور و ساختار مدیریت عواملی هستند که اقدامات حسابداری در یک کشور را تشکیل می دهند. این متغییرها نقش مهمی در همگرایی بین المللی در گزارشگری مالی برای چند سال اخیر ایفا می کنند و هیت استانداردهای بین المللی حسابداری IASB این تفاوت را به عنوان الویت مورد بحث قرار می دهد. دلیل اصلی این همگرایی برای رسیدن به مقایسه و ثبات در گزارشگری مالی است.  به منظور ایجاد استاندارهای حسابداری جهانی هیت استانداردهای بین المللی حسابداری IFRS را منشتر کرده است. پیش از آنکه کمیته بین المللی استاندادرهای حسابداری IASC استاندادرهای بین المللی حسابداری IASS را منشتر کرده است.

استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی‌، به مجموعه‌ای از استانداردهای حسابداری گفته میشودکه توسط هیات استانداردهای حسابداری بین المللی  تدوین شده اند. هدف این استانداردها، تهیه صورت های مالی شرکت های سهامی در قالب یک استاندارد جهانی است. هیات استانداردهای حسابداری بین المللی ، یک نهاد مستقل در لندن  است که ۱۵ عضو از کشورهای مختلف دارد و کار خود را از سال ۲۰۱۱غاز کرده است‌. پایه‌گذاری این هیات توسط شرکتهای بزرگ حسابداری، موسسات مالی خصوصی و تعدادی دیگر از سازمان‌های حرفه‌ای در حوزه حسابداری انجام شده است. تا کنون بیش از ۱۲۱ کشورIFRS  را برای گزارش‌دهی مالی شرکت‌های خود الزامی دانسته‌اند. با پذیرشIFRS ، یک شرکت می‌تواند صورت‌های مالی خود را با اصول مشابه به شرکت‌های رقیب خارجی ارائه کند. در نتیجه قابلیت مقایسه بین اطلاعات این شرکتها وجود داشته و علاوه بر آن شرکتهای مادری که شرکتهای تابعه آنها در سایر کشورهایی وجود دارند کهIFRS  را پذیرفته‌اند قادر خواهند بود تا یک زبان مشترک حسابداری داشته باشند. همچنین بکارگیریIFRS  میتواند برای شرکت‌هایی که قصد افزایش سرمایه‌گذاری خارجی خود را دارند، سودمند باشد. استانداردهای بین المللی حسابداری و گزارشگری مالی به دنبال تنظیم قوانین یکپارچه ای هستند تا صورت های مالی در سراسر جهان با هم سازگار باشند و البته شفافیت و قابل مقایسه بودن نیز در آن ها امکان پذیر شود. آنچه که این استانداردهای حسابداری انجام می دهند این است که به طور دقیق مشخص می کنند شرکت ها در سراسر جهان چطور باید در مورد حساب های خود گزارش تهیه کنند و معاملات و وقایع مالی را با تاثیر مالی آن ها مشخص کنند.

این استانداردها به صورت مستقیم و غیر مستقیم در بازارهای مالی در سراسر جهان شفافیت ایجاد می کنند، پاسخگویی و کارایی را در سطح بین المللی افزایش می دهند و اعتماد، رشد و ثبات مالی بلند مدت را در اقتصاد جهانی تقویت می کنند. اهمیت IFRS این است که صورت های مالی مهمترین اطلاعاتی هستند که پیش از سرمایه گذاری مالی در سراسر جهان مورد بررسی قرار می گیرند و شفافیت این صورت های مالی در سرمایه گذاری های بین المللی اهمیت بسیار زیادی دارد.

رشــد روزافزون جهانی شــدن اقتصــاد، حرکت به سمت اســتانداردهای حســابداری بین المللی را ترغیــب می کند. به همین دلیــل، فرآیند همگرایی بیــن هیأت اســتانداردهای حســابداری بین المللی و هیأت اســتانداردهای حســابداری مالــی آمریکا، تکمیل بسیاری از پروژه های اصلی تا سال هدف گذاری کرده اســت. اهمیت این پروژه ها و نیز فقدان راه حل های نظری قطعی نشان می دهد که در کوتاه مــدت و میان مدت تغییراتی در هدف همگرایی رخ خواهــد داد و از تدوین “مجموعه ی مشــترک” از اســتانداردهای حســابداری به وجود مجموعه ی استانداردهای حســابداری که اندکی با هم متفاوت هستند تبدیل خواهد شد.

 امروزه حسابداری به دنبال ایجاد یکپارچگی جهانی هم در سطح بازارها و هم در سیاست گذاری هاست. هدف از این سیاست گذاری ها در نهایت کاهش هزینه های ارتباطات و فن آوری اطلاعات است. تاریخچه استانداردهای بین المللی حسابداری در سال ۱۹۷۳ برای اولین بار کمیته ای با عنوان کمیته استانداردهای بین المللی حسابداری شکل گرفت. این بنیاد را ۱۰ کشور تشکیل داده بودند. اولین استانداردی که توسط این کمیته منتشر شد، استانداردهای بین المللی حسابداری (International Accounting Standards) نام داشت. در واقع استانداردهای بین المللی حسابداری با استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی تفاوت دارند و استانداردهای بین المللی نسخه قدیمی تری است.

سپس در سال ۲۰۰۱، کمیته استانداردهای بین المللی حسابداری به بنیاد استانداردهای بین المللی حسابداری تغییر نام داد و سعی کرد که بین استانداردهای ملی کشورهای مختلف و استانداردهای بین المللی در زمینه حسابداری نقاط مشترکی ایجاد کند.

بنیاد استانداردهای بین المللی حسابداری به توسعه این استانداردها پرداخت تا اینکه استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی منتشر شد و در سال ۲۰۰۲ نیز اتحادیه اروپا موافقت کرد که از ابتدای سال ۲۰۰۵ این استانداردها در کشورهای عضو این بنیاد اجرایی شود. در سال های بعد نیز کشورهای بیشتری به این بنیاد پیوسته اند. در حال حاضر بیش از ۱۵۰ کشور اصل های این استاندارد را پذیرفته اند و از آن در صورت های مالی و انواع نرم افزار حسابداری خود استفاده می کنند.

نویسنده: محسن عزیزی

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *