اخبار داغ

مقابله با عوارض شیمی درمانی با خوردنی های خوشمزه

در مقاله مقابله با عوارض شیمی درمانی با غذاهایی که می‌توانند عوارض شیمی درمانی را به حداقل برسانند ، آشنا می‌شوید. اگرچه بهتر است هر بیماری با توجه به شرایط  خود، رژیم غذایی خود را با کمک یک متخصص تغذیه تنظیم کند. اما آنچه شما امروز در سایت سلامت دات لایف مطالعه خواهید کرد یافته ها […]

اشتراک گذاری
17 مهر 1401
222 بازدید
کد مطلب : 150097

در مقاله مقابله با عوارض شیمی درمانی با غذاهایی که می‌توانند عوارض شیمی درمانی را به حداقل برسانند ، آشنا می‌شوید. اگرچه بهتر است هر بیماری با توجه به شرایط  خود، رژیم غذایی خود را با کمک یک متخصص تغذیه تنظیم کند. اما آنچه شما امروز در سایت سلامت دات لایف مطالعه خواهید کرد یافته ها علمی پزشکان مطرح در سطح جهانی است.

بعد از شیمی درمانی چه بخوریم

هویج و موفقیت شیمی درمانی
هویج و موفقیت شیمی درمانی

هویج به موفقیت شیمی درمانی کمک می ­کند

هویج یک غذای فوق ­العاده در دوران شیمی درمانی است. ترکیبات گیاهی خاصی در هویج و همچنین جعفری وجود دارد که محققان امیدوار هستند که آنها برای تکمیل درمان های مرسوم استفاده شوند تا به طور بالقوه نتایج بهتری به بیماران ارائه دهند.

درمان خشکی دهان در شیمی درمانی

درمان خشکی دهان در شیمی درمانی
درمان خشکی دهان در شیمی درمانی

اگر خشکی دهان ( که از عوارض شایع شیمی درمانی است ) بلعیدن غذا را برای شما سخت می­کند ، سعی کنید غذایتان را با انواع سس‌ها ، آبگوشت ها ، و یا حتی شیر کم چرب ، نرم کنید. همچنین ریختن غذا در دستگاه مخلوط کن باعث می‌شود غذای شما کمی راحت تر خورده شود.

درمان اسهال ناشی از شیمی درمانی

درمان اسهال با برنج و موز
درمان اسهال با برنج و موز

غذاهای ملایم مانند برنج ، موز ، سیب پخته شده ، و نان تست خشک به بهبود اسهال ناشی از شیمی درمانی کمک می کند. همچنین از خوردن غذاهای چرب ، میوه‌های خام و غلات کامل ( سبوس دار ) که باعث تشدید اسهال می شوند ، اجتناب کنید.

مبارزه با یبوست با مصرف غلات سبوس دار

درمان یبوست شیمی درمانی با غلات سبوس دار
درمان یبوست شیمی درمانی با غلات سبوس دار

اگر مشکل یبوست دارید ، نوشیدن مقدار زیادی مایعات و خوردن غذا‌های سرشار از فیبر نامحلول از قبیل غلات یا نان های سبوس دار ، میوه‌های خشک ، لوبیا و یا نخود فرنگی به دستگاه گوارش شما کمک خواهند کرد تا با یبوست مقابله کند. موسسه ملی سرطان ( NCI ) به بیمارانی که شیمی درمانی می‌شوند ، توصیه می‌کند در طول روز ۸ تا ۱۲ لیوان مایعات بخورند.

درمان بی اشتهایی در بیماران سرطانی و شیمی درمانی

مقابله با بی اشتهایی شیمی درمانی
مقابله با بی اشتهایی شیمی درمانی

بی‌اشتهایی یکی دیگر از عوارض شیمی درمانی می‌باشد ، اما خوردن ۵ تا ۶ وعده غذایی کم حجم بجای ۳ وعده بزرگ و اصلی می‌تواند انرژی شما را در طول روز حفظ کند. همچنین با افزودن مکمل‌های پروتئینی و غذاهای پرکالری به رژیم غذایی خود می‌توانید به حفظ وزن مناسب خود کمک کنید. با این وجود ، همیشه با توجه به شرایط  و نیازهایی خود در رابطه با رژیم غذاییتان با متخصص تغذیه مشورت کنید.

درمان زخم دهان در بیماران سرطانی

درمان زخم دهان در بیماران سرطانی
درمان زخم دهان در بیماران سرطانی

زخم های دهان می تواند حتی خوردن نرم‌ رین غذاها را هم مشکل کند. اگر شیمی درمانی باعث ایجاد زخم هایی در دهانتان شده است ، سعی کنید غذاهای پوره‌ای که بلعیدن آنها راحت تر است مانند کاستارد ، برنج ، تخم مرغ ، حریره و فرنی ، و انواع سوپ ها را میل کنید.

نمک و ادویه جات باعث تشدید درد زخم های دهان در شیمی درمانی می‌شوند لذا از خوردن غذاهای تند و یا ترد مثل کراکر ، چیپس ، سبزیجات خام ، و همچنین غذاهای پر ادویه مانند سس های تند ، سس سالسا ، و فلفل تند که زخم ها را تحریک می‌کنند ، خودداری کنید.

آبنبات زنجبیل تهوع را کمتر می‌کند

درمان تهوع شیمی درمانی
درمان تهوع شیمی درمانی

شیمی درمانی اغلب باعث تهوع در بیمار می‌شود ، اما آبنبات زنجبیل و آب لیمو می‌تواند در رفع حالت تهوع معجزه کند. قبل از غذا سعی کنید آبنبات زنجبیلی یا لیمویی بمکید ، یا همراه با غذا آبجو زنجبیلی میل کنید. این کار به رفع سرگیجه و حالت تهوع شما کمک می‌کند. به طور کلی این مواد به عنوان درمان های طبیعی خانگی برای  ناراحتی های معده شناخته می‌شوند.

آب پرتقال از خشکی دهان جلوگیری می‌کند

آب پرتقال از خشکی دهان جلوگیری می‌کند
آب پرتقال از خشکی دهان جلوگیری می‌کند

با قرار دادن مقدار زیادی از غذاهای ترش و شیرین در رژیم غذایی خود ، از خشکی دهان جلوگیری کنید. آشامیدنی های ترش مانند لیموناد و آب پرتقال ، محرک غدد بزاقی بوده و ترشح بزاق را زیاد می‌کنند. با این وجود، اگر دهان و یا گلویتان زخم می‌باشد از خوردن و آشامیدن این نوع مواد غذایی اجتناب کنید ، چراکه زخم های دهان را تشدید می‌کنند.

سیر و پیاز باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شوند

سیر و پیاز باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شوند
سیر و پیاز باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شوند

سیر و پیاز چه به صورت کبابی ، پخته شده ، و یا خام برای مبارزه با سرطان به شدت به بیماران توصیه می‌شود. در واقع سیر و پیاز به دلیل دارا بودن سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها ، سیستم ایمنی بدن را به عنوان دفاع طبیعی در برابر سرطان تحریک می‌کنند. محققان دانشگاه کرنل دریافته‌اند که پیازهایی که طعم خیلی تندی دارند حتی می‌توانند مانع رشد برخی از سلول های سرطانی شوند.

پروتئین کم چرب باعث حفظ انرژی و توان عضلات می‌شود

پروتئین کم چرب برای بیماران شیمی درمانی
پروتئین کم چرب برای بیماران شیمی درمانی

با توجه به توصیه های سازمان ملی سرطان ، بیمارانی که تحت شیمی درمانی هستند برای داشتن انرژی و قدرت عضلانی باید پروتئین‌های کم چرب از قبیل تخم مرغ ، ماهی ، مرغ ، و توفو ( پنیر سویا ) بیشتر مصرف کنند. بسیاری از افراد مبتلا به سرطان دریافته‌اند که مصرف گوشت قرمز ، طعم نامطلوبی برای آنها دارد.

مصرف غذاهای غنی از سلنیوم برای مبارزه با سرطان

غذاهای غنی از سلنیوم برای مبارزه با سرطان
غذاهای غنی از سلنیوم برای مبارزه با سرطان

بادام برزیلی ، غذاهای دریایی ، جو دو سر ، و برنج قهوه‌ای منابع غنی از سلنیوم می‌باشند و این ماده معدنی در مبارزه با سرطان بسیار موثر است. مطالعات نشان می‌دهد ترکیبات سلنیوم با تقویت سیستم ایمنی بدن ، با سرطان‌های خاص از جمله سرطان خون و ملانوم ( نوعی سرطان پوست ) مبارزه می‌کند.

به یاد داشته باشید که در طول درمان از خوردن صدف و ماهی خام که خطر بروز بیماری‌های تغذیه‌ای را افزایش می دهند ، خودداری کرده و بیشتر از ماهی‌های آب شیرین مثل سالمون و گربه ماهی  استفاده کنید و همیشه مطمئن شوید که آنها به طور کامل پخته شده‌اند.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *