اخبار داغ

دروغ های بایدن در مورد خروج از افغانستان

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، شش دروغ بایدن در مورد خروج از افغانستان به قلم سرمقاله نویس نیویورک‌پست: دروغ: بایدن در یک گفت‌وگو با شبکه خبری «ای‌بی‌سی نیوز» گفت: آمریکایی‌ها باید درک کنند که ما تلاش می‌کنیم تا پیش از ۳۱ اوت خروج از افغانستان را کامل کتیم و اگر از شهروندان آمریکایی مانده […]

اشتراک گذاری
15 شهریور 1400
246 بازدید
کد مطلب : 125614

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، شش دروغ بایدن در مورد خروج از افغانستان به قلم سرمقاله نویس نیویورک‌پست:

دروغ: بایدن در یک گفت‌وگو با شبکه خبری «ای‌بی‌سی نیوز» گفت: آمریکایی‌ها باید درک کنند که ما تلاش می‌کنیم تا پیش از ۳۱ اوت خروج از افغانستان را کامل کتیم و اگر از شهروندان آمریکایی مانده باشند، تا وقتی که همه را خارج کنیم، آنجا می‌مانیم. بایدن یک روز بعد، در سخنرانی در کاخ سفید، با تکرار این وعده، بار دیگر گفت هر آمریکایی را که بخواهد به خانه بازگردد، از افغانستان خارج می‌کنند و به آمریکا می‌آورند.

حقیقت: حتی خود بایدن هم اعتراف می‌کند که تعدادی از آمریکایی‌ها همچنان در افغانستان گیر کرده‌اند، زیرا آخرین نیروهای نظامی آمریکایی پیش از بازگرداندن آن‌ها به خانه، عقب‌نشینی کردند. او روز ۳۱ اوت گفت: ۹۰ درصد آمریکایی‌هایی که در افغانستان بودند و قصد خروج داشتند، توانسته‌اند آنجا را ترک کنند. ژنرال فرانک مک‌کنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی، یک روز پیش از آن تایید کرد برخی آمریکایی‌هایی که سعی در فرار داشتند، نتوانستند خود را به فرودگاه کابل برسانند و به گفته او، پنج جت آخر بدون حتی یک شهروند آمریکایی پرواز کرده است.

دروغ: بایدن ۲۰ اوت خطاب به افغان‌هایی که به آمریکا در جنگ کمک کرده‌اند، گفت که همین تعهد خارج کردن افراد از افغانستان را آمریکا در رابطه با آن‌ها نیز برعهده دارد و افزود: آن‌ها تقریبا به همان اندازه مهم‌اند.

حقیقت: یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا روز اول سپتامبر در گفت‌وگو با ان‌بی‌سی‌نیوز اعتراف کرد اکثریت افغان‌هایی که به ایالات متحده کمک کرده‌اند، از کابل خارج نشده‌اند.

دروغ: بایدن ۲۰ اوت اعلام کرد آمریکا نسبت به تعهدش درمورد خروج دیگر افغان‌های آسیب‌پذیر ازجمله رهبران زن و روزنامه‌نگاران افغان پایبند است.

حقیقت: دولت بایدن حتی نتوانست امنیت روزنامه‌نگارانی که در استخدام رسانه‌های آمریکایی بودند را تضمین کند. ۵۰۰ روزنامه‌نگار خبرگزاری‌های آمریکایی که برای رسانه‌هایی مانند رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی کار می‌کردند و خانواده‌هایشان به‌دست طالبان سپرده شده‌اند و این درحالی است که آن‌ها پیش از این هم خبرنگاران افغان را تهدید کرده‌اند. تنها ۵۰ روزنامه‌نگار که از آمریکا حقوق می‌گرفتند، به لطف دولت‌های دیگر غیر از آمریکا، توانسته‌اند از افغانستان خارج شوند.

دروغ: هشتم ژوئیه خبرنگاری از بایدن پرسید: آیا شباهتی بین این عقب‌نشینی و آنچه در ویتنام اتفاق افتاد می‌بینید؟ او با آزردگی پاسخ داد: نه به هیچ وجه. صفر.

حقیقت: کمتر از یک ماه پس از این ادعای بایدن، تصاویری از پرواز یک هلیکوپتر نیروهای آمریکا بر فراز سفارت آمریکا در کابل منتشر شد. حدود ۲۰۰ آمریکایی درحالی‌که راه دیگری برای رفتن به فرودگاه بین‌المللی کابل نداشتند، با هلیکوپترهای شینوک از هتل بارون که کمتر از ۲۰۰ متر با آنجا فاصله دارد، به فرودگاه پرواز کردند.

دروغ: بایدن وعده داده بود که پشتیبانی هوایی از ارتش افغانستان ادامه خواهد داشت. او بر «حفظ تعهد آمریکا برای ارائه پشتیبانی هوایی از نزدیک» به‌منظور اطمینان از فعالیت و عملیاتی بودن نیروی هوایی افغانستان تاکید کرد. براساس تماس تلفنی ۲۳ ژوئیه نیز که روز اول سپتامبر افشا شد، او گفته بود: «ما به پشتیبانی هوایی نزدیک خود ادامه می‌دهیم… تا پایان ماه اوت، و چه کسی می‌داند پس از آن چه می‌شود.»

حقیقت: روزنامه وال‌استریت ژورنال روز ۱۴ اوت گزارش داد که در راستای تصمیم خروج از افغانستان، آمریکا پشتیبانی هوایی و اطلاعاتی و همکاری پیمانکارانی که به هواپیماها و هلیکوپترهای افغانستان رسیدگی می‌کردند، را متوقف کرد. این بدان معناست که ارتش افغانستان دیگر نمی‌تواند عملیات انجام دهد. ولی بایدن بارها مدعی شد که ارتش افغانستان به‌دلیل بی‌میلی به جنگ، تسلیم شده است.

دروغ: خبرنگاری روز هشتم ژوئیه به بایدن گفت: جامعه اطلاعاتی شما ارزیابی کرده که دولت افغانستان به احتمال زیاد سقوط خواهد کرد. بایدن با حالتی تدافعی گفت: این درست نیست. این احتمال که طالبان همه‌چیز را بگیرند و بر تمام کشور مسلط شوند، بسیار بعید است.

حقیقت: در واقع، بایدن می‌دانست که طالبان بر دولت افغانستان غلبه می‌کند و از اشرف غنی خواست تا در این مورد دروغ بگوید. بایدن گفته بود که تصور نمی‌کند مبارزه با طالبان خوب پیش برود و افزوده بود: لازم است، درست یا نادرست، تصویر متفاوتی ارائه شود. غنی واقعیت‌ها را با او در میان گذاشت: ما با یک حمله همه‌جانبه، متشکل از طالبان، برنامه‌ریزی و پشتیبانی تدارکاتی کامل پاکستان و دست‌کم ۱۰ تا ۱۵هزار تروریست بین‌المللی عمدتا پاکستانی روبروییم. اما بایدن آن‌ها را نادیده گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *