راهبردهای اجرایی دکتر حجت عبدالملکی برای حل مشکلات کارآفرینی اجتماعی و اشتغال زایی
بسمه تعالی توسعه و رونق کسب و کارهای خصوصی و تعاونی و توزیع عادلانه فرصت ها و بهبود فضای کسب و کار مبتنی بر آمایش منطقه ای و توجه به ویژگی های منحصر به فرد جامعه هدف و هر استان نقطه کانونی برای رفاه اجتماعی و کاهش بسیاری از آسیب های اجتماعی و ارزش آفرین […]
بسمه تعالی
توسعه و رونق کسب و کارهای خصوصی و تعاونی و توزیع عادلانه فرصت ها و بهبود فضای کسب و کار مبتنی بر آمایش منطقه ای و توجه به ویژگی های منحصر به فرد جامعه هدف و هر استان نقطه کانونی برای رفاه اجتماعی و کاهش بسیاری از آسیب های اجتماعی و ارزش آفرین اجتماعی است.
نگاه اقتصادی و تجربه اشتغال زایی با حمایت و پشتیبانی از بخش خصوصی و تعاونی کار با بانکهای عامل در کل کشور برای اقشار ضعیف و مستضعف و مدیریت صندوق روستائیان و عشایر، شناخت دقیق مشکلات و چالش های اجرایی و زیرساخت های حقوقی، قانونی و مالی و نیروی کار توام با داشتن مدل و راهبرد اجرایی موفق برای حل چالش ویژگی هایی است که تجربه توام با دانش راهبردی را در گزینه پیشنهادی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی مجتمع کرده است .
دکتر حجت عبدالملکی مرتبط با بدنه بخش کارگری و به خصوص کارافراینان خرد و جوان بوده و از نزدیک با مشکلات کار و کارگری از منظر کارفرینی اجتماعی و اشتغال زایی دست و پنجه نرم کرده است. با شرایط حساسی که در بخش کار و کارگری در کشور داریم و مشکلاتی که کارگران به خصوص در بخش اقتصادی با آن مواجهند، آقای عبدالملکی به دلیل آشنایی با معضلات می تواند راهگشای این بخش باشد. وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با آشنایی که با این حوزه دارد می تواند کمک کار واحدهای تولیدی و کارگاهی بوده و از برنامه های کارآفرینی حمایت کند. رونق اقتصاد کشور بدون توجه به بحث کار، کارگر، کارآفرینان و سرمایه گذاران این بخش میسر نیست زیرا نگاه صرف به یک بخش می تواند بخشهای دیگر را با مشکل مواجه کند، این در حالی است که ایشان دارای مدل اجرایی امتحان پس داده در این زمینه می باشد.
برخلاف نگاه عمومی موجود به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که با نگاه به بنگاه های وابسته به صندوقهای وابسته و علی الخصوص شستا، صرفا اقتصادی دیده می شود، عمده وظایف دارای جنبه اجتماعی است و این مهم باید مورد توجه نمایندگان مجلس قرار داشته باشد، مسائل و مشکلات کلانی در حوزه وظایف این وزارتخانه وجود دارد که اتفاقا آقای عبدالملکی هم خود از جمله منتقدان آن وضعیت بوده و با توجه به تجریه موفق در کمیته امداد امام خمینی برنامه اجرایی دقیق همراه با راهبردهای مشخصی دارد.
ما برای رفع مشکلات اجتماعی و ریشه ای کشور باید علت را بررسی و راهکاری برای رفع آنها ارائه دهیم. آقای عبدالملکی از جمله مدیران مسلط و آشنا به حوزه کاری خود است او همچنان یکی از بهترین گزینههای موجود با انگیزه و فکر نو و نشاط جوانی برای اداره این وزارتخانه و تحقق شعارهای دولت سیزدهم در زمینه اشتغالزایی و مسائل معیشتی جامعه گسترده هدف است. عملکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را باید با توجه به وضعیت کلی اقتصادی و اجتماعی کشور از یک سو و نسبت به آنچه به این دولت تحویل داده شده و مشکلات و معضلات انباشت شده از قبل سنجید و اگر این موارد را مد نظر داشته باشیم متوجه خواهیم شد این وزارتخانه نیازمند نفسی و نگاهی تازه و جهادی است که با توجه به شخصیت آقای عبدالملکی و تعامل پذیری ایشان با تشکل های غیردولتی و سمن ها و کسب و کارهای اجتماعی می توان اطمینان داشت که عملکرد تحولی بزرگی در این وزارتخانه رقم بخورد .
همچنین امروز کشور در حوزه معضلات زنان ،کودکان و پیرشدن هرم جمعیتی روبرو بوده و در بحث طلاق به عنوان یکی از مهمترین معضلات، در برخی از استانها روند بحرانی را شاهد هستیم. ما امیدوار هستیم روحیه انقلابی و ارتباط کاری قبلی ایشان نسبت به رفع ریشه های آسیبهای اجتماعی اقدامات موثری صورت پذیرد. برای آسیبهای اجتماعی به خصوص در سازمان بهزیستی می بایست طرح های جدیدی تنظیم کرده و آینده بهتری را رقم زد و فضای بهتری برای کارشناسان مومن و انقلابی در این عرصه فراهم نمود؛ مباحثی که تاکنون نسبت به آن غفلتهای جدی وجود داشته و از اندیشمندان و صاحبنظران اسلامی استفاده مناسبی صورت نپذیرفته است که می بایست اصلاح شود و با وجود فردی با خصوصیات اقای عبدالملکی امید به اصلاح آن می رود.
با توجه به چندوجهی بودن این وزراتخانه، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تخصص کافی برای اداره امور برخوردار است و به دلیل ارتباطی مناسبی که ایشان با گروه های جهادی داشته و از نزدیک به فعل رساندن ظرفیتهای این گروه های مردمی را از سوی ایشان شاهد بوده ایم. می توان مدل موفقی برای تحول در زمینه تعاونی ها در دوره جدید شاهد بود.
با توجه به اختیارات و امکانات این وزارتخانه در زنجیره ارزش اشتغال و کارآفرینی اقتصادی و اجتماعی از جمله ابزار های بیمه ها و بانک های اجتماعی امید است با رای اعتماد بالای نمایندگان مجلس و حمایت و پشتیبانی و تعامل دوسویه بین وزارتخانه و کمسیون های تخصصی و مجامع استانی شاهد تحول در نظام تامین مالی و نظام بیمه اجتماعی و توسعه بستر کسب و کارهای اجتماعی و سرانجام بهبود کیفیت زندگی مردم ، توازن منطقه ای و تحقق شعارهای دولت در زمینه اشتغال باشیم .
روح اله اکبری مشاور توسعه منطقه ای، کسب و کار و نوآوری اجتماعی و منطقه ای
دیدگاهتان را بنویسید