اخبار داغ

ابلاغ مراتب ثبت ملی ۳۰ میراث ناملموس به استاندار آذربایجان شرقی

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، در نامه دکتر علی‌اصغر مونسان به محمدرضا پورمحمدی آمده است:  «در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی حفظ میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد دو و سه […]

اشتراک گذاری
28 تیر 1400
317 بازدید
کد مطلب : 76731

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، در نامه دکتر علی‌اصغر مونسان به محمدرضا پورمحمدی آمده است: 

«در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی حفظ میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد دو و سه آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷/۱۱/۶ هیأت محترم وزیران و با رعایت مقررات آیین‌نامه اجرایی مذکور، میراث‌فرهنگی ناملموس با عنوان «شیوه تهیه نخودچی ممقان» به شماره ۲۳۰۵، «مهارت ججیم توخوما؛ جاجیم‌بافی» به شماره ۲۳۰۶، «مهارت بافت فرش هریس» به شماره ۲۳۰۷، «مراسم پخت آش نذری موسوم به کوچه آشی (آش کوچه) در شهر ایلخچی» به شماره ۲۳۰۸، «مراسم مصلی در روستای اسپیران» به شماره ۲۳۰۹، «مهارت تهیه گیروازا؛ میان‌پردر روستای قاضی جهان» به شماره ۲۳۱۰، «مهارت تهیه پنیر سنتی لیقوان» به شماره ۲۳۱۱، «مراسم تعزیه اهل «قبیله» در خسروشاه» به شماره ۲۳۱۲، «نهره چالخاماخ؛ دانش کره‌گیری سنتی سراب» به شماره ۲۳۱۳، «مراسم پخت شیربیریش (شیربرنج) در روستای بیل» به شماره ۲۳۱۴، «مهارت پخت نان محلی خیتاب ورزقان» به شماره ۲۳۱۵، «مراسم پخت آش نذری در توره داغی آقکند میانه» به شماره ۲۳۱۶، «شیوه پخت بیناب خوروشی (خورشت بناب)» به شماره ۲۳۱۷، «حاللاهلاما؛ حالالیق؛ مراسم پایان برداشت محصول گندم در شهرستان هشترود» به شماره ۲۳۱۸، «مهارت پخت آیران آشی (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی)» به شماره ۲۳۱۹، «مهارت پخت دوشاب حالواسی (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی)» به شماره ۲۳۲۱، «مهارت پخت غذای سنتی یارماشیله سی (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی)» به شماره ۲۳۲۲، «مهارت پخت زنجفیل حالواسی (حلوای زنجبیلی) (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی)» به شماره ۲۳۲۳، «مهارت عرق‌گیری قیزیل گول (گل سرخ) (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی)» به شماره ۲۳۲۴، «بازی قنیش گوتدی، قنیش قاپدی، قنیش قاچیددی (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۲۵، «قوورما؛ شیوه نگهداری گوشت در عشایر شاهسون مغان (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۲۶، «آیین و مراسم خیدیرنبی (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۳۰، «مهارت پخت گیلدیک آشی (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۳۱، «بازی چیلینگ آغاجی (پله دسته، پیل دسته) (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۳۲، «مراسم گلین چیخدی؛ عروس‌بران (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۳۳، «مهارت پخت خشیل (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۳۴ و «مهارت پخت غذای سنتی اووماج آشی (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی)» به شماره ۲۳۳۶ در تاریخ ۹۹/۱۱/۲۸ در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است. هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث شود، مورد تأکید است.»

همچنین در دو نامه مشابه دیگر به استاندار آذربایجان شرقی، سه میراث‌فرهنگی ناملموس با عنوان «شیوه پخت پالئت قیقاناغی (خاگینه بلوط) در شهر خسروشاه» به شماره ۲۰۶۵ و «شیوه پخت سنتی زریشلی کوکه در روستای اسفنجان» به شماره ۲۰۶۶، «سبد توخوماخ؛ مهارت سنتی سبدبافی با ساقه گندم» به شماره ۲۱۱۰ که در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است. ابلاغ شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *