اخبار داغ

مبارزه با فقر به واسطه مبارزه با تبعیض آغاز می شود

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، سعید جلیلی کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری در برنامه “رئیس‌جمهور و  جوانان” درباره راه حل دولتش برای حل مشکلات بازار سرمایه، گفت: بازار سرمایه برای اضافه شدن تولید کشور است. امروز به دلیل اینکه پول بیشتر از کالا تولید می‌شود، دچار مشکل در اقتصاد هستیم. پول کشور در ۴۷ سال گذشته نزدیک […]

اشتراک گذاری
16 خرداد 1400
272 بازدید
کد مطلب : 53539

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، سعید جلیلی کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری در برنامه “رئیس‌جمهور و  جوانان” درباره راه حل دولتش برای حل مشکلات بازار سرمایه، گفت:

بازار سرمایه برای اضافه شدن تولید کشور است. امروز به دلیل اینکه پول بیشتر از کالا تولید می‌شود، دچار مشکل در اقتصاد هستیم. پول کشور در ۴۷ سال گذشته نزدیک به ۴۲ هزار برابر شده اما کالا و تولید ۱.۷ افزایش یافته است. وقتی پول افزایش و تولید افزایش نیابد، تورم و مشکلات دیگر اتفاق می‌افتد.

جلیلی بیان اینکه اگر بازار سرمایه تبدیل به یک بازار برای سفته گری و سوداگری بشود، مشکلات باز هم افزایش خواهد یافت، اظهار داشت:

برنامه‌ای مبتنی بر همکاری بانک مرکزی، بیمه مرکزی و سازمان بورس تهیه‌ کرده‌ایم که در همان سه ماه اول با سازوکاری که تعبیه شده است، ریسک پذیری سهامداران خرد به حداقل برسد و امنیت مالی فراهم بشود. برای آنکه ریسک پذیری برای سهامداران خرد به حداقل برسد و امنیت در بورس فراهم بشود.

یکی از شعارهای اصلی انقلاب، عدالت بوده است که لازمه تحقق آن مبارزه با تبعیض و کاهش فاصله طبقاتی است.

مبارزه با فقر به واسطه مبارزه با تبعیض آغاز میشود، توزیع عادلانه امکانات چه به لحاظ جغرافیایی و چه به لحاظ اقشار در دستور کار ما خواهد بود.

جلیلی با بیان اینکه برخی شاخص‌ها در استان‌های مختلف دارای اختلاف چشمگیری با یکدیگر هستند، گفت:

در موضوعات اقتصادی باید نگاهی حکمفرما باشد که زمینه های تبعیض شکل نگیرد. امروز ۵۰ درصد جمعیت ایران تابحال تسهیلاتی دریافت نکرده‌اند و از سوی دیگر، ۹۰ درصد ارزش تسهیلات پرداختی به ۱۰ درصد تعلق گرفته است؛ این یکی از تبعیض های جدی است.

در کنار جلوگیری از زمینه‌های تبعیض، خود را موظف میدانیم که در مدت زمان کوتاه، با اجرای چند طرح معیشتی، این کاهش فاصله احساس شود. طرح برخورداری عادلانه از سهم انرژی موسوم به طرح وان ،طرح تهیه سبد غذایی با هدف در اختیار دادن ۱۳ کالای غذایی برای تامین ۲۵۰۰ کیلوکالری روزانه و طرح سفر از جمله این طرح هاست که مفصلا در فضای مجازی آن ها را توضیح داده‌ایم.

جلیلی در پاسخ به این سوال که برنامه شما برای مناطق آزاد چیست، گفت:

منطقه آزاد بر این مبنا شکل گرفت که سکوهایی برای صادرات کشور باشند. همچنانکه پایانه های مرزی باید اینطور باشند. وقتی میگوییم اشتغال و ارزآوری افزایش یابد یعنی بواسطه صادرات بیشتر تولید را تقویت کند.

در برنامه اشتغال و ارزآوری ما راهبرد این است که برای همه‌ی دستگاه‌های دولتی ماموریت تعریف کرده‌ایم که صادرات نیز بخش عمده‌ای از این برنامه است؛ مصوبه‌ای اخیرا در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد که ما می‌گوییم اگر مناطق آزاد سکوی صادراتی هستند، خوب است افزایش پیدا کند اما اگر به دریچه واردات تبدیل بشوند، اشتغال و ارزآوری را تهدید میکند.

جلیلی در پاسخ به این سوال که برنامه شما در زمینه تهیه مسکن چیست، خاطرنشان کرد:

سالانه ۸۰۰ هزار مسکن برای خانواده‌های جدید، ۲۰۰ هزار مسکن روستایی و  ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده نیاز داریم. برنامه ما این است که حداقل سالی یک میلیون واحد مسکونی بسازیم.

این برنامه از طریق هدایت تسهیلات به جوانان، تامین زمین و کمک دولتی برای ساخت است؛ مدل مسکن مهر را برای خانواده‌هایی که مسکن ندارند، با رفع کمبود‌ها و معایب آن ادامه خواهیم داد.

کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره شفافیت اظهار داشت:

دولت سایه، سایه جوانان ما بر سر دولت بود؛ معتقدیم هر دولتی بخواهد کار کند، نیاز دارد جوانانی سایه به سایه او را دنبال کند تا به او کمک کنند و یکی از عرصه های کمک، شفافیت است.

بسیاری از نابسامانی های سیستم اداری نظیر فساد و رانت خواری، ناشی از عدم شفافیت است. از روی اولی که دولت را آغاز کنیم، با صدور دستور اجرایی، کلیه مناقصات و مزایدات دولتی را به صورت برخط منتشر خواهیم کرد.

وقتی شفافیت باشد عوض اینکه چند دستگاه مراقبتی نظارت میکنند، ۸۰ میلیون ایرانی و بالاخص جوانان و نخبگان بر آن نظارت میکنند

استفاده از فناوری های پیشرفته و دولت الکترونیک فرصت خوبی است که بسیاری از ایراد ها با کمک مردم رفع میشود.

جلیلی با بیان اینکه لازمه اشتغال و ارزآوری، استفاده از فرصت تکمیل زنجیره ارزش مواد خام در کشور است، گفت:

امروز در صنعت نفت و گاز به واسطه صنایع پایین دست پتروشیمی، میتوانیم به جای صادرات نفت خام به قیمت ۵۰ دلار، آن را تبدیل به ۲۰۰۰ دلار کنیم.

وی افزود: یکی از برنامه‌های ما، هدایت تسهیلات و نقدینگی به سمت صنایع تبدیلی خواهد بود. در استان لرستان نمونه‌های بسیاری خوبی از سرمایه‌گذاری در این بخش شکل گرفته است که نمونه‌ی آن تولید ماهی‌های چشم زده، پرورش مرغ اجداد و توسعه گلخانه‌ها در کشت و صنعت بوده است.

جلیلی در پاسخ به این سوال که در حوزه‌های فرهنگی چگونه بسترها را فراهم می کنید، گفت:

یک کسانی میگویند جوان کشور که سرمایه ماست، آن را رها کنیم، یک عده هم میگویند فضا را ببندیم؛ اما ما میگوییم بستر های موجود را باید برای استفاده جوانان فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه هویت جوانان در اثبات یا سلب موضوعات تعریف می شود، گفت:

جوانان ابتدای انقلاب و دفاع مقدس، وقتی با بستر زمان خود مواجه شدند، توانستند با توجه به این بستر به تولید آثار هنری بپردازند که نقش مهمی در کمک به کشور ایفا کردند.

شما جوانان امروز یک فرصت بینظیر دارید؛ سی سال پیش فضای مجازی و فناوری ارتباطی نبود اما امروز جوان ما میتواند در یک عرصه بسیار جدی به نام فضای مجازی برای اینکه هم خودش را اثبات کند و آنچه خلاف ارزش ها و فرهنگ اوست را سلب کند، نیاز دارد تا برای او بستر سازی بشود؛ اگر این بستر ها در عرصه‌های مختلف هنری نظیر ادبیات، سینما و .. مهیا بشود، این جوانان میتونند حماسه ایجاد کنند

سعید جلیلی در پاسخ به سوالی درباره مشکلات فارغ‌التحصیلان بیکار گفت:

جوان ما بهترین سرمایه زندگی خود را که همان سالهای ابتدای جوانی است در اختیار کشور قرار میدهد و از سوی دیگر دولت نیز سرمایه و بودجه قابل لحاظی را صرف آموزش می‌کند؛ بنابراین اگر این مشکل حل نشود، هم جوان ما احساس خسران میکند و هم دولت زیان خواهد کرد.

طبق بررسی ما، امروز در اکثر رشته‌های تحصیلی دچار خلاء در زمینه بازار کار هستیم. برتای مثال در حوزه کشاورزی و در زمینه روغن و دانه های روغنی حدود ۸۵ درصد واردات داریم. در حالیکه زمین های کشاورزی مستعد و تکنولوژی لازم در اختیار ما قرار دارد؛ وقتی نیاز به این کارشناسان وجود دارد، وظیفه دولت هدایت این افراد به سمت پر کردن خلاء هاست. ما در این زمینه برنامه مدونی تهیه کردیم.

جلیلی درباره مشکلات شهرک های صنعتی و تولیدکنندگان ، گفت:

در هشت سال گذشته با بیش از ۲۴ صنف صنعتی جلسه داشتیم؛ در ۱۲۰ سفری که در این سالها داشتم، یکی از اهداف آن بازدید از شهرک های صنعتی بود. یک وقتی یک کارخانه مشکلش را حل میکنیم اما راه اساسی این نیست.

در این جلسات به ۱۷ مشکل اصلی رسیدیم که تا برطرف نشود نتیجه لازم نمیرسد؛ بر همین مبنا برنامه‌هایی را تهیه و تدوین کردیم.

یکی از این مشکلات تامین مالی بود. روزی ۲۰۰۰ میلیارد خلق پول بانک ها و از طرفی مشکل مالی بخش تولید پابرجا مانده است. حداقلی ترین کار این بود که اگر خلق پول هم میشود، نباید بخش تولید درگیر منابع مالی بماند.مشکل بعدی مجوز هاست؛ اخذ یک مجوز برای کارخانه چند سال ممکن است؛ ما میگوییم باید اینطور باشد که تولیدکننده وقتی از جلوی ادارات رد میشود به جای اینکه غم بگیرد باید این احساس را داشته باشد که اینجا مرا کمک خواهند کرد.در دولت فوق هوشمند، ادارات باید به دنبال مردم بروند. اداره صنعت باید به دنبال صنعتگر برود و کمک به آنها کند.

جلیلی درباره ایجاد امنیت و ثبات شغلی تشریح کرد:

رضایت و امنیت شغلی حق شهروندان است و از نظر ما قراردادهای کوتاه مدت کار، خلاف قانون اساسی است. بنابراین بخشی از برنامه ما مربوط به قانون کار خواهد بود.

اگر رونمایی از منشور حقوق شهروندی میشود باید مردم ثمرات آن را هم ببینند؛ ایجاد شغل زمانی صورت میگیرد که تمامی دستگاه ها ماموریت و وظیفه ایجاد شغل داشته باشند. برای مثال اگر ۱۲۰ کشور دنیا سفارت و نمایندگی داریم؛ چقدر بستر تعاملات اقتصادی و تجارت خارجی فراهم شده است که در عوض آن شغل برای جوانان ایجاد شده است؟

کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات در پاسخ به این سوال که برنامه شما برای مبارزه با فساد چیست، گفت:

در مبارزه با فساد دو رویکرد است: یک مبارزه با مفسد و دیگری از بین بردن زمینه فساد از طریق سازوکار ها. اگر توان معطوف به برخورد با مفسدین بشود و به ریشه مفاسد توجه نشود، کار درست نمیشود.

در مقابله با فساد باید تعریف فساد هم بدانیم؛ یک وقت فساد را در چند عمل مجرمانه تعریف میکنیم و برخورد با فساد محدود میشود اما بسیاری از مشکلات ناشی از فسادی است که شاید عمل مجرمانه تعریف نشده است و رفیق بازی، پارتی بازی و عدم شایسته سالاری هم فساد است.

یکی از فساد هایی که بسیار وجود دارد و کسی هم ایراد نمیگیرد کار نمایشی است.خیلی از مدیران که بسیاری از هزینه های کشور را انجام میدهند، وقت خود صرف کار نمایشی میکنند. وقتی در روز وقت میگذارند برای کارهایی که وظیفه مسئول نیست، اینها هم فساد است و لطمه آن کمتر از ضربه مفسدین اقتصادی نیست.در همین بدنه دولت که میلیون ها کارمند دارند با شرافت کار میکنند و اگر در کشور نتیجه گرفته میشود، حاصل کار آنهاست؛ هنر دولت و رئیس این است که بفهمد در انتصابات خود و مجموعه اش کسانی را مسئولیت بدهد که به دنبال کار واقعی هستند، نه کار نمایشی.

جلیلی در پاسخ به سوالی درباره مشکلات پسماند شهری گفت:

یکی از وظایفی که باید رئیس جمهور به آن بپردازد، این است که رابطه دولت و شهرداری ها و شوراهای شهر را هم افزا کند؛ یکی از ایرادات این است که دولت شهر ها را به شهرداری ها واگذار میکند و وظایف خود را به خوبی انجام نمیدهند.

اگر شورای شهر بخواهد وظایفش را به خوبی انجام بدهد حتما باید دستگاه های دولتی و حکومتی با او همکاری کند و بالعکس. در همین موضوع پسماند که در شمال کشور این فقط کار شهرداری نیست؛ استانداری، اداره محیط زیست، اداره صنعت و .. وظیفه دارند تا به شهرداری یاری برسانند

اگر هر بخش بگوید من به بخش دیگر کار ندارم، مجمع الجزایری میشود که هرکس میخواهد کار خود را انجام بدهد و مشکلات تلنبار میشود. وظیفه رئیس جمهور این است که اینها جزایر را به هم وصل و با یکدیگر هم افزا کند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که برای ارتقاء ورزش چه برنامه‌‌ای دارید، تصریح کرد:

ورزش قهرمانی قله‌ای است که باعث تقویت بدنه ورزش خواهد بود.

وی با ذکر خاطره‌ای از یک دیدار دیپلماتیک گفت:

در سال ۸۸ با نخست وزیر ژاپن ملاقات داشتم؛ ایشان گفت ژاپن در سال ۱۹۹۰ هدف‌گذاری کرده است که طی ۲۰ سال در فوتبال به رتبه اول آسیا  و سوم جهان برسد.

اینطور نبود که تمام پول خود را فقط خرج مربی خارجی کنند؛ روند ژاپن اینطور بود که فوتبال در مدارس استعدادیابی و تبلیغ شد، در موارد فرهنگی برای آن کارتن ساختند و یک سرمایه‌گذاری همه‌جانبه روی این هدف انجام شد.

هر چقدر به ورزش قهرمانی اهمیت بدهید به ورزش پایه و استعدادیابی اهمیت میدهید، ورزش تقویت خواهد شد. در این زمینه جلساتی بسیاری برگزار کردیم و بخصوص در زمینه استعدادیابی ورزشی به کمک فدراسیون ورزش‌های دانش‌آموزی، برنامه‌ای آماده شده است.

کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات در جمع‌بندی سخنان خود خطاب به جوانان کشور گفت:

به حداقل ها اکتفا نکنید؛ شما توانمندی بالایی دارید و کشور شما نیز فرصت های بی بدیل دارد و یکی از این فرصت ها شما جوانان با انگیزه و متخصص هستید. در علوم فنی، پایه و انسانی جوانانی حضور دارند که در عرصه‌های مختلف می‌توانند با اتکا به تاریخ و فرهنگ غنی کشور، به آرمانهای بزرگ خود دست پیدا کنند.

برای ۴ سال آینده نباید فقط کشور را اداره کنیم بلکه باید آن را جهش بدهیم و این ممکن است. اگر شما جوانان نگاهتان به قله و حداکثری باشد، این مهم محقق خواهد شد.

این حرف من حاصل هزاران ساعت جلسه و حضور در شهر به شهر و روستا به روستاست؛ کشور ما آماده یک جهش بزرگ است و باید صورت بگیرد.جوانانی که انقلاب را به پیروزی رساندند و در دفاع مقدس خوش درخشیدند و در سالهای اخیر در زمینه صنایع موشکی و هسته‌ای و همچنین دفاع از مرزهای کشور حماسه آفریدند، در عرصه اشتغال، ارزآوری و پیشرفت صنعتی و هنری نیز حتما خواهند توانست، کشور را جهش بدهند؛ این باور ماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *