اخبار داغ

عوارض قرص LD در زنان

به گزارش پایگاه خبری تجهیزنیوز به نقل از بهداشت نیوز، قرص ال دی مانع از تخمک گذاری می شود. هیچ تخمکی تولید نمی شود ، بنابراین چیزی برای بارور شدن اسپرم ها وجود ندارد و بارداری نمی تواند رخ دهد. “قرص ال دی” توسط تقریبا ۱۶٪ از زنان ۱۵ تا ۴۴ ساله در ایالات متحده استفاده […]

اشتراک گذاری
14 خرداد 1400
347 بازدید
کد مطلب : 53123

به گزارش پایگاه خبری تجهیزنیوز به نقل از بهداشت نیوز، قرص ال دی مانع از تخمک گذاری می شود. هیچ تخمکی تولید نمی شود ، بنابراین چیزی برای بارور شدن اسپرم ها وجود ندارد و بارداری نمی تواند رخ دهد. “قرص ال دی” توسط تقریبا ۱۶٪ از زنان ۱۵ تا ۴۴ ساله در ایالات متحده استفاده می شود و هم مزایا و هم مضراتی دارد. ممکن است به افراد با عوامل خطر مختلف توصیه شود که از نوعی قرص استفاده کنند. قرصهای ضد بارداری انواع مختلفی وجود دارد. همه آنها حاوی اشکال مصنوعی هورمونهای استروژن ، پروژسترون یا هردو هستند.

پروژسترون مصنوعی پروژستین نامیده می شود. قرص های ترکیبی حاوی پروژستین و استروژن هستند. “مینی پیل ” فقط شامل پروژستین است. قرص های مونوفیزیک همگی دارای تعادل یکسانی هورمون ها هستند. با قرصهای فازی ، هر ماه دو یا سه نوع قرص مختلف مصرف می شود که هرکدام تعادل متفاوتی از هورمون ها دارند. گزینه دیگر “قرص های روزمره” و “قرص های ۲۱ روزه” است. یک بسته قرص روزمره ۲۸ روز طول می کشد ، اما هفت قرص غیرفعال است. استفاده از قرص روزمره ممکن است راحت تر باشد ، زیرا روال هر روز یکسان است. قرص های ضد بارداری از بیماری های مقاربتی جلوگیری نمی کنند . فقط کاندوم می تواند به جلوگیری از عفونت کمک کند. 

عوارض قرص ال دی :عوارض جانبی قرص ال دی خوراکی شامل موارد زیر است:

– لکه بینی بین دوره ها

– حالت تهوع

– حساسیت سینه ها

– سردرد و میگرن

– افزایش وزن

– تغییرات خلق و خوی

– دوره های از دست رفته

– کاهش میل جنسی

– ترشحات واژن

– تغییر در بینایی برای کسانی که از لنزهای تماسی استفاده می کنند 

در ادامه به بررسی هر یک از این عوارض جانبی می پردازیم. 

۱.  قرص ال دی و لکه بینی بین دوره هاخونریزی واژن بین دوره های مورد انتظار متداول است. این معمولاً ظرف ۳ ماه از شروع مصرف قرص برطرف می شود. در حین لکه بینی ، قرص هنوز هم موثر است ، تا زمانی که به طور صحیح مصرف شده باشد و هیچگونه دوز از دست نرود. هرکسی که ۵ یا بیشتر خونریزی را هنگام مصرف قرص های ال دی یا خونریزی شدید به مدت ۳ روز یا بیشتر تجربه کرده باشد ، برای مشاوره باید با یک متخصص مراقبت های بهداشتی تماس بگیرد. ممکن است این خونریزی اتفاق بیفتد زیرا رحم با داشتن یک لایه نازک تر آندومتر تنظیم می شود یا به این دلیل که بدن در داشتن سطوح مختلف هورمون تنظیم می شود. 

۲.  قرص ال دی و حالت تهوعبعضی از افراد هنگام مصرف قرص ، حالت تهوع ملایم را تجربه می کنند ، اما علائم معمولاً پس از مدتی فروکش می کنند. مصرف قرص با غذا یا هنگام خواب ممکن است کمک کند. اگر حالت تهوع شدید باشد یا بیش از ۳ ماه ادامه یابد ، باید به دنبال مشاوره پزشکی باشید. 

۳.  قرص ال دی و حساسیت سینه قرص های ضد بارداری ممکن است باعث بزرگ شدن یا حساسیت پستان شوند. این به طور معمول چند هفته پس از شروع قرص برطرف می شود. هرکسی که توده ای در پستان پیدا کند یا دچار درد مداوم یا حساسیت یا درد شدید پستان باشد ، باید از پزشک کمک بخواهد. 

۴-  قرص ال دی و سردرد  برخی از افراد عوارض جانبی “قرص ld ” مانند دوره های نامنظم ، حالت تهوع ، سردرد یا تغییر وزن را تجربه می کنند. هورمون های موجود در قرص های ضدبارداری می توانند احتمال سردرد و میگرن را افزایش دهند. قرص هایی با انواع مختلف و دوزهای هورمون ممکن است علائم مختلفی را ایجاد کنند. استفاده از قرص با دوز پایین ممکن است باعث کاهش سردردها شود. علائم معمولاً با گذشت زمان بهبود می یابد ، اما اگر سردردهای شدید هنگام شروع مصرف قرص شروع می شود ، باید به دنبال مشاوره پزشکی باشید.

 ۵.  قرص ال دی و افزایش وزنمطالعات بالینی ارتباط مستقیمی بین استفاده از قرص های ضد بارداری و نوسانات وزن پیدا نکرده است. با این حال ، احتباس مایعات به خصوص در اطراف پستان و باسن ممکن است رخ دهد. طبق یک بررسی ، اکثر مطالعات افزایش وزن متوسط ​​کمتر از ۴.۴ پوند (۲ کیلوگرم) را در ۶ یا ۱۲ ماه با کنترل تولد فقط پروژستین نشان داده اند.    

۶.  قرص ال دی و تغییر حالتمطالعات نشان می دهد که قرص های ضد بارداری ممکن است در خلق و خوی شخص تاثیر بگذارد و خطر را افزایش دهد از افسردگی و یا دیگر تغییرات عاطفی. هرکسی که هنگام استفاده از قرص دچار تغییر خلق و خوی می شود باید با پزشک خود تماس بگیرد. 

۷.  قرص ال دی و کاهش میل جنسیهورمون یا هورمونهای موجود در قرص ال دی می توانند در برخی از افراد بر  میل جنسی تأثیر بگذارند. اگر کاهش میل جنسی ادامه داشته باشد و آزار دهنده باشد ، این موضوع را باید با پزشک در میان بگذارید. در برخی موارد ، قرص ال دی می تواند میل جنسی را افزایش دهد ، به عنوان مثال با رفع نگرانی در مورد بارداری و کاهش علائم دردناک گرفتگی قاعدگی ، سندرم قبل از قاعدگی ، آندومتریوز و فیبرومهای رحمی .

 ۸. ترشحات واژندر هنگام مصرف قرص ال دی ممکن است تغییراتی در ترشحات واژن ایجاد شود. این ممکن است افزایش یا کاهش روانکاری واژن یا تغییر ماهیت ترشح باشد. اگر خشکی واژن نتیجه یابد ، روانکاری اضافه شده می تواند به راحت تر شدن رابطه جنسی کمک کند. این تغییرات معمولاً مضر نیستند ، اما گزینه های تغییر رنگ و بو می توانند نشان دهنده عفونت باشند. هرکسی که نگران چنین تغییراتی است باید با پزشک خود صحبت کند. 

۹. قرص ال دی و تغییر بینایی تغییرات هورمونی ناشی از قرص ال دی با ضخیم شدن قرنیه در چشم ها مرتبط است. استفاده از داروهای ضد بارداری خوراکی با خطر بیشتر بیماری چشمی همراه نیست ، اما ممکن است به این معنی باشد که لنزهای تماسی دیگر به راحتی مناسب نیستند. مضرات قرص ال دی :مضرات قرص ال دی می تواند خطر بروز مشکلات قلبی عروقی مانند لخته شدن خون ، ترومبوز ورید عمقی (DVT) ، لخته شدن روی ریه ، سکته مغزی یا حمله قلبی را افزایش دهد. قرص های ضد بارداری همچنین با افزایش فشار خون ، تومورهای خوش خیم کبد و برخی از انواع سرطان همراه بوده است. این قرص نباید توسط:

– زنانی که باردار هستند

– افراد سیگاری بالای ۳۵ سال یا هرکسی که در سال گذشته سیگار کشیدن را متوقف کرده و بالای ۳۵ سال داشته باشد.

– کسانی که داروهای خاصی مصرف می کنند

– هرکسی که ترومبوز ، سکته مغزی یا مشکل قلبی داشته باشد.

– هرکسی که یکی از بستگان نزدیکش قبل از ۴۵ سالگی لخته خون داشته باشد.

– افرادی که میگرن شدید دارند ، به خصوص با هاله به عنوان علامت هشدار دهنده

– هرکسی که سرطان پستان یا بیماری کبد یا کیسه صفرا داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *