روستای خویگان علیا، قطب گردشگری تاریخی فریدونشهر
به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، هرچند این نامآوری و تاریخ دیرینه فقط منحصر به دوران باستان و پیش از تاریخ نبوده و در دوران اسلامی نیز این ناحیه در اعصار مختلف بهویژه در دوران شکوفایی تمدن اسلامی در منطقه اصفهان یعنی دوره صفویه زبانزد خاص و عام بوده است. آثار تاریخی و جلوههای میراثی […]
به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، هرچند این نامآوری و تاریخ دیرینه فقط منحصر به دوران باستان و پیش از تاریخ نبوده و در دوران اسلامی نیز این ناحیه در اعصار مختلف بهویژه در دوران شکوفایی تمدن اسلامی در منطقه اصفهان یعنی دوره صفویه زبانزد خاص و عام بوده است.
آثار تاریخی و جلوههای میراثی بر جای مانده از این دوره در مناطق شهری و روستایی فریدونشهر به وضوح گواه این شکوفایی اجتماعی، فرهنگی و دینی در منطقه غرب اصفهان یعنی فریدن و فریدونشهر است.
آثار و مدارک مستدل به صراحت نشان میدهد که در دوران شاه عباس اول اقوام گرجی و ارمنی از مناطق مرزی ایران به این ناحیه جغرافیایی منتقل شدهاند و در کنار سه قوم دیگر یعنی بختیاریها، ترکها و فارسها زندگی مسالمتآمیزی در این منطقه داشته و دارند.
هرکدام از اقوام یاد شده از دورههای گذشته، آثار تاریخی از خود به جای گذاشتهاند که شاید یکی از بارزترین و چشمگیرترین آثار، مربوط به اقوام ارمنی در مناطق روستایی شهرستان فریدونشهر باشد، هر چند در دهه ۱۳۴۰ شمسی به دنبال اجرای قانون اصلاحات ارضی، بسیاری از ارامنه ساکن در فریدن و فریدونشهر با فروش اراضی تحت مالکیت خود به کلانشهرهای ایران یعنی اصفهان و تهران و برخی نیز به خارج از کشور مهاجرت کردند.
دیدگاهتان را بنویسید