اخبار داغ

ناقلان بی‌علامت کرونا را بشناسید

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، مریم حسن زاد فوق تخصص ریه اطفال، گفت: در ابتدا این تصور وجود داشت که کودکان به کووید ۱۹ مبتلا نمی‌شوند، اما طبق تحقیقات انجام شده در ۳ الی ۱۰ درصد کودکان ابتلا و حدود ۱ درصد تلفات گزارش شده است.دوره کمون بیماری را ۱ الی ۱۴ روز در […]

اشتراک گذاری
01 اردیبهشت 1400
347 بازدید
کد مطلب : 45944

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، مریم حسن زاد فوق تخصص ریه اطفال، گفت: در ابتدا این تصور وجود داشت که کودکان به کووید ۱۹ مبتلا نمی‌شوند، اما طبق تحقیقات انجام شده در ۳ الی ۱۰ درصد کودکان ابتلا و حدود ۱ درصد تلفات گزارش شده است.
دوره کمون بیماری را ۱ الی ۱۴ روز در نظر می‌گیرند.
وی با بیان اینکه دوره کمون بیماری را یک تا ۱۴ روز در نظر می‌گیرند. افزود: بنابراین کودکان هم مانند بالغین در معرض ابتلا هستند. البته حدود ۹۵ درصد کودکان مبتلا بی علامت هستند و این نقش آن‌ها را در انتقال بیماری به دیگران خصوصاً افراد مسن خانواده پررنگ‌تر می‌کند.

کودکان می‌توانند به یک منبع عمده جهت انتقال و ابتلای بعدی بزرگسالان تبدیل شوند.
حسن زاد با اشاره به اینکه افزایش ابتلای کودکان به کووید ۱۹ احتمالاً در آمار مبتلایان کووید ۱۹ تاثیر واضحی ندارد تصریح کرد: افزایش تعداد کودکان مبتلا، به افزایش کلی تعداد PCR‌های مثبت کمک قابل توجهی نمی‌کند، چون این افراد جزو گروه‌های اولویتی نیستند و به صورت روتین تحت آزمایش قرار نمی‌گیرند مگر در صورتی که بیماری زمینه‌ای داشته یا بستری شده باشند.
افراد زیر ۱۲ سال حدود یک درصد بستری‌های کویید ۱۹ را تشکیل می‌دهند که از آن‌ها تست گرفته می‌شود، اما تعداد بسیار بالاتری که سرپایی مراجعه می‌کنند تستی برایشان درخواست نمی‌شود.

این فوق تخصص ریه اطفال اظهار کرد: علایم بیماری در سنین پایین می‌تواند غیر اختصاصی باشد و ممکن است نهان مانده و ایزولاسیون مناسب برایشان انجام نشود. هرچند اغلب موارد بیماری در کودکان خود به خود بهبود می‌یابند می‌توانند به یک منبع عمده جهت انتقال و ابتلای بعدی بزرگسالان تبدیل شوند. با توجه به خفیف بودن علایم بیماری در کودکان و احتمال پایین بستری آن‌ها خصوصاً در بخش‌های مراقبت ویژه، اقدامات پیش بیمارستانی و پیشگیرانه اهمیت بسیار بالایی دارد.

حسن زاد گفت: در کودکان علایم ممکن است خیلی خفیف باشند که شامل فقط تب خفیف یا سرفه، علایم گوارشی مثل اسهال، دل درد، دل پیچه یا استفراغ می‌شود.
وی با بیان اینکه تشخیص بیماری در کودکان مشکل‌تر است، افزود: علایم شایع در بالغین مثل سرفه، تب و بدن درد و تنگی نفس الزاماً در کودکان دیده نمی‌شوند.
حسن زاد با بیان اینکه متاسفانه در هفته‌های اخیر موارد شدید منجر به مرگ در اطفال بیشتر دیده شده است، افزود: در کودکان تا ۹ سالگی شایع‌ترین تظاهرات بیماری تب، سرفه و کوتاهی تنفس گزارش شده و سایر علایم به ترتیب شیوع شامل سردرد، اسهال، رینوره، تهوع، استفراغ، میالژی، درد شکم، از دست دادن بویایی و چشایی می‌شود.
وی افزود: همچنین دربیماران ۱۰ تا ۱۹ ساله علائمی همچون سرفه، تب، کوتاهی تنفس و سایر علایم سردرد، میالژی، اسهال، از دست دادن بویایی و چشایی، تهوع استفراغ، شکم درد، رینوره مشاهده می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به والدین توصیه کرد: تا حد امکان کودکان از خانه خارج نشوند، همچنین به محض وارد شدن به خانه قبل از در آغوش کشیدن کودک، دست‌ها را کامل بشویید.
وی ادامه داد: کوچکترین علامتی مثل تب خفیف، اسهال ممکن است نشانه کرونا باشد آن را جدی بگیرید و در صورت بروز علایم خطر با پزشک مشورت کنید.
حسن زاد علائم خطر را تب خفیف مداوم به مدت حداقل ۷۲ ساعت، تب بالا، اسهال خفیف دو روز متوالی، اسهال شدید، استفراغ مکرر، درد شکم، سرفه بدون تب بیش از ۳ روز، سرفه شدید، بی حالی دانست و توصیه کرد: کودکشان می‌تواند ناقل بیماری شده و بیماری خفیف بگیرد، اما افراد دیگر خانواده را مبتلا و در آن‌ها بیماری شدید ایجاد کند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در کودکانی با بیماری زمینه ای، نارسایی کلیوی، بدخیمی، بیماری مزمن در صورت شروع سرفه یا تب ویزیت فوری پزشک ضروری است.
منبع: صدا و سیما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *