در خانه بمانیم و از باغ نگارستان دیدن کنیم؟!
در روزهایی که وضعیت تهران به دلیل شدت یافتن همهگیری کرونا به رنگ قرمز در آمده است باغ نگارستان اگرچه تعطیل شده اما امکان بازدید مجازی را به صورت رایگان فراهم کرده است. باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران از بناهای قدیمی تاریخی تهران است که در سال ۱۲۲۲ هجری قمری (۱۸۰۷ میلادی) به دستور فتحعلی […]
در روزهایی که وضعیت تهران به دلیل شدت یافتن همهگیری کرونا به رنگ قرمز در آمده است باغ نگارستان اگرچه تعطیل شده اما امکان بازدید مجازی را به صورت رایگان فراهم کرده است.
باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران از بناهای قدیمی تاریخی تهران است که در سال ۱۲۲۲ هجری قمری (۱۸۰۷ میلادی) به دستور فتحعلی شاه قاجار به عنوان اقامتگاه تابستانی ساخته شد. این بنا به سبک کلاه فرنگی ساخته شده و دارای دو عمارت عالی به نامهای دلگشا و تالار قلمدان است. اتاقهایی با درهای چوبی و دو تالار بزرگ در طرفین ساختمان مرکزی این باغ وجود دارد. این باغ ۶۴ اتاق، چهار تالار، کتابخانه و چهار سالن را در ۶۰۰ متر زیربنا داراست. تالارها با آینهکاری، نقوش طلایی و چلچراغهای باارزش مزین شده است.
این باغ موزه به این علت نگارستان نامیده شده است که در یکی از اتاقهای عمارت آن تعداد زیادی تابلو نقاشی (اغلب پرتره) به نمایش درآمده بود. این تابلوها به دست هنرمندانی چون میرزا جانی نقاش، میرزا بابا نقاش و عبدالله خان نقاشباشی کشیده شده است.
امروزه قسمت کوچکی از باغ و ساختمان کاخ بر جای مانده و در زمین آن، ساختمانهایی از جمله دانشسرای عالی پیشین، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بنا شده است.
مجموعه ملک الشعرای بهار، موزه مکتب کمال الملک، تالار منیر فرمانفرمائیان که نخستین تالار موزه به نام یک زن هنرمند ایرانی محسوب میشود، مجموعه مجسمه مینیاتورهای مردمشناسی جهانگیر ارجمند، سردیس فردوسی، مجموعه و تالار محمود روح الامینی، مجموعه آثار مینیاتور و معرق چرم استاد علی اسفرجانی، دیوار صف سلام فتحعلیشاهی، اتاق کاشیهای باغ نگارستان و موزه مجموعه آثار قلمزنی روی نقره اهدایی غلامعلی ملول که تعداد دو اثر قلمزنی از محمد مهدی باباخانی در آن نگهداری می شود.
در این تور مجازی در کنار راهنمای صوتی، راهنمای تصاویر نیز وجود دارد و برخی از بخشها را توضیح میدهد. مهمتر اینکه میتوان هر اثر را با توضیحات و کیفیت خوب دید. بهطور مثال پرتره ناصرالدین شاه اثر ابوتراب غفاریه در این فضا قابل مشاهده است.
از سوی دیگر در این فضا بخشهای مختلف مجموعه باغ نگارستان را نیز میتوان تماشا کرد.
دیدگاهتان را بنویسید