اخبار داغ

فضای کشور انتخاباتی نیست

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، محمدعلی نمازی درباره این‌که کمتر از دوماه و نیم به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مانده است و افرادی هم اعلام کاندیداتوری کرده‌اند؛ تصمیم‌گیران باید چه رفتاری را در قبال مردم  پیش بگیرند تا آنان به پای صندوق‌های رأی بیایند، گفت:  با این که کمتر از سه ماه تا انتخابات مانده، […]

اشتراک گذاری
18 فروردین 1400
162 بازدید
کد مطلب : 41774

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، محمدعلی نمازی درباره این‌که کمتر از دوماه و نیم به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مانده است و افرادی هم اعلام کاندیداتوری کرده‌اند؛ تصمیم‌گیران باید چه رفتاری را در قبال مردم  پیش بگیرند تا آنان به پای صندوق‌های رأی بیایند، گفت:

 با این که کمتر از سه ماه تا انتخابات مانده، متاسفانه فضای انتخاباتی کشور طبیعی نیست. ما امروز در جامعه سرد بودن و بی‌تفاوتی‌ به انتخابات را از سوی مردم شاهد هستیم و  اگر این امر بخواهد ادامه پیدا کند یا با ضریب کمی عرصه یا تنور انتخابات را بخواهیم گرم کنیم پیش‌بینی می‌شود یک ریزش شدید رأی داشته باشیم. 

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد:

نظام و مسئولان برگزاری انتخابات و تمامی افرادی که می‌توانند نقش داشته باشند تا یک انتخابات رقابتی برگزار شود در این شرایط باید وارد عرصه شوند و فضایی را به وجود بیاورند  تا مردم این احساس را نداشته باشند که لزومی برای حضورشان در عرصه انتخابات نیست.  

وی یادآور شد: انتخابات مجلس شورای اسلامی بیشتر یک رقابت قومی و محلی است اما با این وجود در یازدهمین دوره این انتخابات ما یک ریزش شدید رأی را شاهد بودیم؛ در صورتی که انتخابات ریاست‌جمهوری یک انتخابات ملی و سراسری است و حال این  نگرانی برای دوازدهمین دوره این انتخابات وجود دارد. 

این فعال سیاسی با اشاره به فعالیت جریان اصلاحات برای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، اظهار داشت: 

شورای هماهنگی اصلاح طلبان  برای این دوره از انتخابات، مواضع خودش را بیان و مکانیزمی را برای رسیدن به ائتلاف تعریف و نهادی هم  به نام «جبهه اصلاح طلبان ایران» شکل داده است تا در صورت حضور متعدد کاندیداها بتواند نامزدهای متعلق به جناح اصلاح‌طلب را به ائتلاف برساند و این قدم خوب و مبارکی است.

 وی با تاکید بر اینکه عملکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت ها خیلی ها را نگران کرده است، خاطر نشان کرد:

با این حال برخی چهره ها که افراد توانمندی هم هستند نمی توانند در قوه مجریه حضور پیدا کنند و  کشور را از این مشکلات نجات دهند. 

نمازی با بیان این که افراد توانا با نگرانی رد صلاحیت حاضر به حضور در انتخابات نیستند، گفت:‌

هیچ‌کس تصور نمی‌کرد که در نظام جمهوری اسلامی ایران یک روزی آیت الله هاشمی رفسنجانی را با آن همه زحمتی که برای پیروزی انقلاب کشید و تمام توانش را به کار بست تا این نظام دوام بیاورد و پیشرفت کند  به راحتی رد صلاحیت شود.

 وی تاکید کرد: معتقدم نخستین کار این است که شورای محترم نگهبان عرصه را باز بگذارد زیرا انتخابات ریاست جمهوری باید انتخابات آزاد، رقابتی و منصفانه باشد و چهره‌های توانا در آن حضور داشته باشند تا مردم انتخاب اصلح را انجام دهند.  

وی اظهار داشت: برگزاری یک انتخابات آزاد باید برای مردم کاملاً محسوس باشد و این حس را داشته باشند که انتخابات هدایت نمی‌شود و هنگامی که به فهرست خروجی شورای نگهبان نگاه می‌کنند متوجه شوند در لیست کاندیدا دارند. 

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزان سازندگی تاکید کرد:

زمانی که مردم می‌خواهند در انتخابات شرکت و  انتخاب کنند باید موردی برای‌شان وجود داشته باشد تا گزینش صورت بگیرد؛ لذا بهترین و بالاترین خدمتی که می شود به کشور، مردم و نظام انجام داد این است که اجازه دهیم کاندیداهای مختلفی که توانایی کار دارند در عرصه حضور داشته باشند. این دلسوزی‌هایی که بعضاً می‌کنیم و وسواس‌هایی که به خرج می‌دهیم را به عهده خود مردم بگذاریم تا  خودشان یاد بگیرند درست انتخاب کنند و این کار با تمرین انجام می‌شود نه این‌که ما از بیرون هدایت کنیم بعد بگوییم خودشان پاسخگوی انتخابشان باشند. 

وی ادامه داد:

زمانی که ما در انتخاب مردم دخالت می‌کنیم نظام را در مقابل عدم کارایی‌ها بدهکار کرده‌ایم بنابراین باید یک لیست متنوعی از کاندیداهایی که دارای قدرت و توانایی هستند داشته باشیم. بنابراین اولین قدم این است که صداوسیما یک نقش بی‌طرفانه در این میان داشته باشد و همه کاندیداها را به استدیو دعوت تا دیدگاه‌های خودشان را بیان کنند. 

این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان این که مشارکت حداکثری نشانگر مشروعیت نظام در نزد مردم است، گفت:

باید بپذیریم هر چه مشارکت بیشتر باشد مقبولیت و مشروعیت نظام نزد مردم بیشتر است. بنابراین باید فرصت پرسش و پاسخ از کاندیدا فراهم و فراگیر شود مانند آمریکا که یک سال قبل انتخابات آنان ابتدا داخل حزب باید با یکدیگر رقابت می‌کنند و سپس به مرحله نهایی می‌رسند انجام دهیم. 

وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا گفت:

درحال حاضر به دلیل شیوع بیماری کرونا نمی‌توان اجتماعات تشکیل داد بنابراین از طریق شبکه‌های مجازی و صدا و سیما باید این جلسات برگزار شود و مردم با دیدگاه‌ها، برنامه‌ها و وعده کاندیداها آشنا شوند.

 نمازی تاکید کرد: مساله‌ بعدی که باید به آن توجه شود بی‌طرفی نیروهای مانند تریبون‌های نماز جمعه است. این تریبون‌ها باید با بی طرفی با انتخابات برخورد کنند و کاملا مشخص باشد از هیچ کاندیدایی حمایت نمی‌کنند چرا این کار به نفع خودشان است زیرا اگر کاندیدا خوب کار نکرد بدهکار خواهند بود و این عامل بعدی است که می تواند به گرم شدن تنور انتخابات کمک کند.

 وی ادامه داد: احزاب هم باید جدی‌تر در انتخابات درگیر شوند و نگران نباشند؛ بیانیه بدهند، مواضع‌شان را اعلام کنند و با مردم صحبت کند  و اگر کسی بیانیه‌ای داد که مورد پسند بخشی از حاکمیت نباشد نباید با آن احزاب برخورد شود.  

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به اوضاع امروز کشور، نیازمند حضور حداکثری مردم در پای صندوق های رأی هستیم اما برخی عملکرد شورای نگهبان را مانع از تحقق این موضوع می‌دانند، گفت: 

ممکن است اعضای شورای نگهبان می توانند با دو دیدگاه عمل کنند؛ یکی مشارکت حداقلی و نتیجه هدفمند یا مشارکت حداکثری و اختیار بیشتر مردم برای انتخابات؛ امیدوارم آنها به این جمع‌بندی نرسیده باشند که بگویند ما نباید زیاد به دنبال مشارکت حداکثری باشیم و باید به دنبال نتیجه مطمئن باشیم. 

این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: چندی پیش مقام معظم رهبری سخنانی را در باب مشارکت مردم داشتند و مثل دوره های قبل تاکید کردند که مردم باید مشارکت حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری داشته باشند. 

این فعال سیاسی ادامه داد: فقها‌ی شورای نگهبان و حقوق‌دانان باید بداند که نظر و خواست مقام رهبری و سفارششان چیست؛ اگر قبول دارند سفارش و تاکید ایشان بر مشارکت حداکثری است باید این زمینه را فراهم سازند ولی اگر فراهم نکردند برداشت‌های متفاوتی از این قضیه می‌شود به طور مثال حداقلش این است که گفته می‌شود اینها توجهی به نظر مقام رهبری ندارند وگرنه ایشان سفارش و تاکید کردند. 

وی خاطر نشان کرد:

مهمترین عامل برای حضور در پای صندوق های رأی مخصوصا در این شرایط که نارضایتی در مسائل معیشتی، اقتصادی و اشتغال وجود دارد و مردم را بسیار رنج داده است مطرح کردن این گفتمان است که مقامات کشور سعی کنند اولا از مردم بابت کارهایی که باید صورت می‌گرفته و نشده است، از خراب کاری‌هایی که شده و نواقصی که وجود دارد عذر خواهی کنند، ثانیاً این که لیست متنوع مورد نظر مردم بیرون بیاید. 

نمازی در پایان گفت: امید دارم مسئولین هر کدام با توجه به تناسب اختیار، مسئولیت و نقشی که در اداره کشور دارند باتوجه به این که مقام معظم رهبری بارها تاکید کردند، از مردم دلجویی کنند و دست به معرفی کاندیداهای مورد نظر مردم بدهند و اگر این کار را نکنند لطمه به مشروعیت، مقبولیت و مناسبات و روابط بین نهادها می‌زنند.

منبع: ایلنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *