بزرگترین خانه تاریخی مشهد تخریب شد
خانه کوزه کنانی در کوچه چهارباغ، جنب سجادیه کویتیها و روبهروی حسینیه فروشانیها واقع شده و همه ساله مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی و زائران بارگاه منور رضوی قرار میگرفته است. به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز با وجود اینکه در سالهای اخیر این اطمینان داده شده بود که هیچ نگرانی بابت تخریب خانه […]
خانه کوزه کنانی در کوچه چهارباغ، جنب سجادیه کویتیها و روبهروی حسینیه فروشانیها واقع شده و همه ساله مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی و زائران بارگاه منور رضوی قرار میگرفته است.
به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز با وجود اینکه در سالهای اخیر این اطمینان داده شده بود که هیچ نگرانی بابت تخریب خانه «کوزه کنانی» وجود ندارد و مرمت و بازسازی این بنا نیز تنها با هماهنگی انجام خواهد گرفت، اما متاسفانه روز گذشته بخشی از بنای این خانه تخریب شده است.
کوزه کنانی که عنوان بزرگترین خانه تاریخی مشهد را یدک میکشد و یادگار دوره قاجار است با اینکه قرار بود این بنای تاریخی با توافق میراث و مالکان احیا و بازسازی شود، طی دلایلی نامعلوم تخریب شده و این بنا یکی از ۲ ساختمان خود را از دست داده است. البته طی اخباری که تاکنون منتشر شده مالکان ادعا میکنند این اتفاق با توافق میراث رخ داده است.
با اینکه این بنا از فهرست آثار ملی خارج شده بود و تحت قوانین حفاظت و صیانت آثار تاریخی قرار نداشت، اما در طرح تفصیلی ملاک عمل به عنوان کاربری فرهنگی و تاریخی تعیین شده و در همین راستا هر گونه مداخله در این بنا باید با نظر سازمان میراث فرهنگی انجام شود.
در خصوص خانه کوزه کنانی باید گفت که این بنا در حافظه تاریخی مردم مشهد ماندگار شده و به عنوان یک مکانرویداد برای هویت بخشی این شهر از اهمیت بالایی برخوردار است که میتواند بسیاری از رویدادهای تاریخی را روایت کند.
اثر تاریخی خانه کوزه کنانی در سال ۱۲۴۷ شمسی مطابق با سال ۱۲۸۸ قمری در دوره قاجار با کاربری مسکونی احداث شده و در سالهای جنگ جهانی به عنوان کنسول گری آمریکا مورد استفاده قرار گرفته است. این بنای ارزشمند فارغ از ارزشهای فرهنگی و معماری که متعلق به دورهای خاص از سیر تحول معماری شهر مشهد بوده، دارای ویژگیهای سیاسی و اجتماعی قابل توجه است و نقش مهمی در حفظ هویت و ماندگاری حافظه تاریخی شهر ایفا میکند.
خانه کوزه کنانی در کوچه چهارباغ، جنب سجادیه کویتیها و روبهروی حسینیه فروشانیها واقع شده و همه ساله مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی و زائران بارگاه منور رضوی قرار میگرفته است.
دیدگاهتان را بنویسید