اخبار داغ

حفظ سلامتی زنان باردار در دوران کرونا

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، بعد از شیوع بیماری کرونا ویروس کووید ۱۹ در چین و سپس تمام کشورهای دنیا یکی از گروه‌هایی که بیشتر از دیگران احساس خطر می‌کردند زنان باردار بودند. بعد از شیوع بیماری کرونا ویروس کووید ۱۹ در چین و سپس تمام کشورهای دنیا یکی از گروه‌هایی که بیشتر از […]

اشتراک گذاری
15 فروردین 1400
254 بازدید
کد مطلب : 40664

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، بعد از شیوع بیماری کرونا ویروس کووید ۱۹ در چین و سپس تمام کشورهای دنیا یکی از گروه‌هایی که بیشتر از دیگران احساس خطر می‌کردند زنان باردار بودند.

بعد از شیوع بیماری کرونا ویروس کووید ۱۹ در چین و سپس تمام کشورهای دنیا یکی از گروه‌هایی که بیشتر از دیگران احساس خطر می‌کردند زنان باردار بودند.

علاوه بر معاینات پزشکی منظم که حالا به خاطر وضعیت شیوع بیماری کرونا به صورت حضوری باید انجام شود، مسئله زایمان در بیمارستان و آلوده نشدن احتمالی مادر و جنین به ویروس کرونا یک دغدغه جدی برای زنان باردار است. والدین در شرایطی به استقبال نوزادان خود می‌روند که جهان به دلیل هرج و مرج عجیب ناشی از بیماری کرونا با چالش‌ها و ترس‌های زیادی مواجه است.

از آنجایی‌که بیماری کرونا یک ویروس کاملا ناشناخته و با رفتارغیر قابل پیش‌بینی است، نگرانی افراد بخصوص مادران باردار دو چندان شده است. با توجه به اهمیت موضوع آفتاب یزد در این باره با دکتر سیده فاطمه واثق رحیم پرور ، دکترای سلامت باروری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاون پژوهشی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهرانگفت و گوکرده است .وی در اینباره می گوید :

بیماری کووید ۱۹ با ایجاد تغییرات فاحش در کلیه امور، نگرانی هایی را در اقشار مختلف مردم بخصوص زنان باردار موجب شده است. این زنان علاوه بر سلامتی خود، به طور عمده نگران جنین و نوزادشان هستند. به علاوه استرس ناشی از دلهره کروناویروس خود موجب آسیب جنینی می شود.دکتر واثق رحیم پرور خاطرنشان کرد : مطالعات محدودی که توسط محققان انجام شده حاکی از آن است که عوارض استرس ناشی از دلهره کروناویروس در بارداری و زایمان زنان باردار شامل افزایش زایمان زودرس و افزایش میزان سزارین بود.

این دکترای سلامت باروری عنوان کرد : مرور چند مطالعه نشان داده است که علایم شایع بیماری کووید ۱۹ در زنان باردار شامل تب، سرفه و درد عضلانی بوده است و همچنین شایع ترین نتایج آزمایشگاهی، کاهش یک نوع از گلبول های سفید خون به نام لنفوسیت و افزایش”CRP” خون می باشد.وی بیان کرد : زنان باردار باید هوشیار باشند و با رعایت صحیح بهداشت فردی و خود مراقبتی،‌ ابتلا به کووید ۱۹ پیشگیری کنند.

لازم است زنان باردار مشابه کسانی که دارای بیماری زمینه ای هستند، بیشتر از افراد عادی مراقبت های بهداشتی را رعایت کنند.دکتر واثق رحیم پرور ابراز داشت : افزایش سریع تعداد موارد ابتلا به ویروس باعث کمبود سیستم مراقبت‌های بهداشتی می‌شود و در نتیجه بر روی نتایج بیماری تاثیر منفی بیشتری می‌گذارد و از طرفی به دلیل جدید بودن این ویروس، تحقیقات در مورد آن همچنان ادامه دارد و مطالب ارائه شده برگرفته از تجارب و پژوهش های محدود موجود می باشد.این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح کرد: در حال حاضر بسیاری از مادران باردار سعی می کنند با ماندن در خانه و رعایت فاصله‌گیری اجتماعی، خود را از آسیب دور نگه دارند.

آنها می ترسند که برای انجام معاینات معمول به پزشک یا ماما مراجعه کنند و مکالمات تلفنی جایگزین ملاقات های غیرضروری شده است البته در مواقع پرخطر لازم است که زنان باردار به طور حضوری ویزیت شوندبنابراین لازم است که زنان باردار از مراقبین سلامت خود در مورد لزوم مراجعه به مراکز درمانی سوال کنند.وی توضیح داد: یکی از نگرانی های زنان باردار، ابتلای جنین در صورت مبتلاشدن خودشان است ولی هنوز تحقیقات به درستی پاسخ این سوال را نشان نداده است.

یعنی مشخص نیست که آیا ویروس حین بارداری از مادر به جنین منتقل می شود یا خیر البته ویروس کرونا در مایعات واژن، مایع آمنیوتیک، جفت، خون بند ناف یا شیرمادر دیده نشده است لذا به زنان باردار توصیه می شود که بهترین کار، رعایت کلیه اقدامات احتیاط آمیز و ضروری برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا است.دکتر واثق رحیم پرور افزود:

زنان با پزشک متخصص یا مامایی که درطول بارداری تحت نظرش بوده‌اند می توانند برای انتخاب بهترین و امن ترین محل زایمان مشورت کنند زیرا هر فرد شرایط خاص خود را دارد و محل زایمان براساس ویژگی های مخصوص به وی انتخاب خواهد شد.این دکترای سلامت باروری اظهار داشت : برای کاهش ترس و اضطراب ناشی از زایمان در شرایط موجود، داشتن یک برنامه برای زایمان می تواند به مادر حس کنترل بیشتر بدهد و باعث کاهش اضطراب وی شود.

مثلا از قبل در مورد این موضوع که وقتی درد زایمان شروع شد، به چه کسی زنگ زده شود و به کدام بیمارستان مراجعه شود.وی ادامه داد: به زنان باردار توصیه می شود که ورزش های کششی و تنفسی را در منزل انجام دهند تا موجب آرامش شان شود و تا جایی که می‌توانند بر مراقبت از خود تمرکز کنند. خوب بخورند، خوب بنوشند ، دستان خود را روی شکم‌شان بگذارند و از بارداری لذت ببرند و سوالاتشان را به راحتی از پزشک زنان یا مامای خود بپرسند.

این حق مسلم مادران است که هرچه می‌خواهند در مورد بدن خود و نوزادشان بدانند. توصیه می شود که زنان باردار یک نسخه از مدارک و سوابق پزشکی خود (از جمله مراقبت های انجام شده در دوران بارداری) را از پزشک زنان یا مامای خود بگیرند، تا در هنگام مراجعه به محل زایمان همراه خود داشته باشند.

دکتر واثق رحیم پرور توصیه کرد که بعد از زایمان، برای محافظت نوزاد از ویروس کرونا نکات بهداشتی و ایمنی به درستی رعایت شود. بهترین کار آن است که همه چیز ساده برگزار شود؛ فقط با افراد نزدیک خانواده‌ بازدید داشته باشند و افراد دیگر را نپذیرند و از افراد خانواده خواسته شود که دستهای شان را بشویند و خوب مراقب خود باشند.این متخصص بیان کرد :

در این زمان مناسب ترین پیام به والدین جدید این است که سعی کنند با نگاه مثبت از این زمان به عنوان فرصتی برای محکم کردن روابط خانوادگی استفاده کنند. در شرایط عادی، افراد زیادی به دیدن مادر و پدرهای جوان می آیند اما الان می توانند از این فرصت استفاده کنند و از سکوت و آرامشی که با خانواده درجه یک خود دارند لذت ببرند و این حس کاملاً خاصی است که بتوانند با نوزادشان در تنهایی ارتباط برقرار کنند، این انسان کوچک را کشف کنند و لذت ببرند.وی ابراز کرد : طبق تحقیقات انجام شده توسط محققان، زنان باردار نسبت به سایر گروه‌ها در خطر بالاتری از ابتلا به کرونا نیستند.

گفته می‌شود که به دلیل تغییرات در بدن و سیستم ایمنی، زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری ممکن است دچار عفونت‌های حاد تنفسی شوند و بنابراین مهم است که بسیار مراقب باشند. برای حفظ فاصله اجتماعی به زنان باردار توصیه می شود: از تماس با کسانی که علائم بیماری کرونا را دارند بپرهیزند، تا حد امکان از وسایل نقلیه عمومی استفاده نکنند، تا حد امکان در منزل کار کنند، از حضور در جمع‌های کوچک و بزرگ در فضاهای عمومی پرهیز کنند، به‌خصوص در اماکن سربسته یا محدود، از حضور در دورهمی‌ها با دوستان و خانواده پرهیز کنند، با استفاده از تلفن، پیامک یا فضای آنلاین برای تماس با ماما، پزشک زنان و یا سایر خدمات مورد نیازشان تماس بگیرند.دکتر واثق رحیم پرور اضافه کرد:

سایر اقدامات محافظتی شامل شستشوی مرتب دستها با آب و صابون، تمیز و ضدعفونی کردن سطوحی که در معرض تماس هستند، هشیار بودن نسبت به سلامتی خود و درخواست کمک پزشکی سریع به محض مشاهده هرگونه علائم مشابه کرونا می باشد.این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد : شیردهی به نوزاد کاملاً ایمن است زیرا تمامی تحقیقات نشان داده اند که ویروس کرونا ازطریق شیر مادر منتقل نمی‌شود.

بنابراین شیردادن به نوزاد بهترین کاری است که مادران برای نوزاد خود می‌کنند.وی اظهار کرد : اگر مادری مشکوک به بیماری کرونا است، خیلی سریع کمک پزشکی گرفته شود. مادرانی که از لحاظ جسمانی وضعیت خوبی دارند و می‌توانند به نوزاد خود شیر بدهند، بایستی موارد احتیاطی را رعایت کنند، ازجمله زدن ماسک درصورت امکان، شستن دست ها قبل و بعد از تماس با نوزاد و تمیز یا ضدعفونی کردن سطوح و اگر مادری هنوز پس از زایمان بهبودی کامل پیدا نکرده و نمی‌تواند شیر بدهد، شیر را بدوشد و از طریق یک قاشق یا کاپ تمیز با رعایت تمام نکات بهداشتی و احتیاطی به نوزاد بدهد.

دکتر واثق رحیم پرورعنوان کرد: بسیاری از زنان در سراسر دنیا با افراد زیادی زندگی می‌کنند و بنابراین حفظ فاصله اجتماعی برایشانچالش برانگیزتر خواهد بود. در چنین موقعیتی، به اطرافیان زنان باردار توصیه می شود که مراقب آنان باشند و فاصله خود را تا حد امکان با خانم‌های باردار حفظ کنند و درصورت امکان سرویس بهداشتی جداگانه‌ای به آنها اختصاص دهند.این دکترای سلامت باروری در پایان گفت : امید است که در هر شرایطی، جامعه پزشکی کاری کنند زنان باردار که آیندگان ما را به دنیا می آورند، ایمن و سلامت باشند.

منبع : روزنامه آفتاب یزد 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *