اخبار داغ

تدوین طرح جامع گردشگری برای دومین بنای خشتی کشور

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی از تدوین و اجرای طرح جامع گردشگری ارگ تاریخی بلقیس اسفراین که دومین بنای خشتی کشور محسوب می شود در سال جاری خبر داد. به‌ گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز روز شنبه حبیب یزدان‌پناه اظهار داشت: در بازدید اخیر که نماینده دفتر نهاد ریاست جمهوری، معاون کارخانه فولاد اسفراین […]

اشتراک گذاری
14 فروردین 1400
170 بازدید
کد مطلب : 39969

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی از تدوین و اجرای طرح جامع گردشگری ارگ تاریخی بلقیس اسفراین که دومین بنای خشتی کشور محسوب می شود در سال جاری خبر داد.

به‌ گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز روز شنبه حبیب یزدان‌پناه اظهار داشت: در بازدید اخیر که نماینده دفتر نهاد ریاست جمهوری، معاون کارخانه فولاد اسفراین و فرماندار شهرستان اسفراین از ارگ بلقیس انجام دادند قرار شد، گام‌های موثرتری در جهت ساماندهی و ایجاد زیرساخت‌های گردشگری در این بنای تاریخی برداشته شود.

وی عنوان کرد: کارخانه فولاد اسفراین در راستای مسئولیت‌های اجتماعی خود در اجرای طرح جامع گردشگری ارگ بلقیس همیاری خواهد کرد تا بتوانیم در آینده‌ای نزدیک زمینه حضور بیشتر هموطنان و گردشگران در اسفراین را فراهم کنیم.ارگ شهر بلقیس که مهم‌ترین  و شاخص‌ترین اثر این مجموعه است، می‌توان از آن به عنوان یکی از بزرگ‌ترین سازه‌های خشتی ایران پس از ارگ بم نام برد که بر اثر وزش تندباد پنجم فروردین ماه امسال دچار خسارت شد.

این مجموعه تاریخی به شماره ۴۴۹۷ در فهرست آثار ملی ثبت شده و با توجه به اهمیت و غنای تاریخی آن در سال ۱۳۸۸ به عنوان پایگاه میراث فرهنگی مصوب و فعالیت مطالعاتی، مرمتی و باستان شناسی آن آغاز شد و هم اکنون در حال طی مراحل تشکیل پرونده برای ثبت جهانی است.  

شهر تاریخی بلقیس با گستره ای ۱۸۰ هکتاری، از لحاظ قدمت به استناد متون تاریخی، قبل از اسلام شکوفا بوده و در سال ۳۱ هجری توسط مسلمانان فتح شده است.  

طبق یافته های باستان شناسی، قدیمی ترین آثار استقرار در این شهر به اواخر دوره ساسانی مربوط می شود و زندگی در آن تا پایان دوره صفویه ادامه داشته است. معماری این شهر به شیوه دوره ساسانی است و مورخان و جغرافی دانان، اسفندیار، پسر گرشاسب را بنیانگذار این شهر خوانده اند.  

مجموعه بلقیس شامل ارگ و خندق پیرامون آن، شارستان، ویرانه های معروف به تپه منار (مسجد جامع)، مقبره شیخ آذری، قسمت صنعتی شهر، آب انبار، کاروانسرا، مجموعه معروف به یخدان ها و یک گورستان وسیع در نزدیکی دروازه شرقی آن است.  اقبال گردشگران برای دیدن این بنای عظیم تاریخی در ایام نوروز، آن را به پربیننده ترین اثر تاریخی و گردشگری استان خراسان شمالی بدل کرده است.شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری بجنورد قرار دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *