اخبار داغ

تلسکوپ فضایی “تس” از هدف خود پیشی گرفت

به گزارش پایگاه خبری تجهیزنیوز، ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران ناسا که به اختصار “تس”(TESS) نامیده می‌شود، تاکنون بیش از ۲۲۰۰ سیاره احتمالی را پیدا کرده که تا همینجا هم از هدف اصلی خود فراتر رفته است.  ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران(TESS) متعلق به ناسا به راحتی اهداف خود را پشت سر گذاشت. ناسا فاش کرده است […]

اشتراک گذاری
10 فروردین 1400
201 بازدید
کد مطلب : 39131

به گزارش پایگاه خبری تجهیزنیوز، ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران ناسا که به اختصار “تس”(TESS) نامیده می‌شود، تاکنون بیش از ۲۲۰۰ سیاره احتمالی را پیدا کرده که تا همینجا هم از هدف اصلی خود فراتر رفته است.

 ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران(TESS) متعلق به ناسا به راحتی اهداف خود را پشت سر گذاشت.

ناسا فاش کرده است که این تلسکوپ فضایی از زمان آغاز ماموریت خود در سال ۲۰۱۸ تاکنون بیش از ۲۲۰۰ سیاره بالقوه را شناسایی کرده است. صدها سیاره از این میان، سیاره‌های کوچکی هستند و برخی از آنها می‌توانند جهان‌هایی سنگی باشند که بیشتر شبیه به زمین هستند. البته لزوما قابل سکونت نیستند.

در ابتدا انتظار می‌رفت ماهواره “تس” طی دو سال اول فعالیت خود ۱۶۰۰ سیاره را پیدا کند.

برخی از این اکتشافات بدون شک غیرمعمول هستند. به عنوان مثال سیاره سنگی موسوم به “TOI-۷۰۰ d” تنها ۱۰۰ سال نوری با ما فاصله دارد. سیاره “LHS ۳۸۴۴ b” یک “ابرزمین داغ” با یک مدار ۱۱ ساعته بسیار نزدیک به خورشید خود است. سیاره “TOI ۱۶۹۰ b” بازمانده‌ای نادر از یک ستاره غول سرخ است که سیارات را در مدار خود غوطه‌ور می‌کند، در حالی که به نظر می‌رسد سیاره “TOI ۸۴۹ b” یک غول گازی است که یا جو خود را از دست داده یا هرگز آن را نداشته است.

ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران که به اختصار “تس”(TESS) نامیده می‌شود، یک تلسکوپ فضایی ساخت ناسا است که در تاریخ  ۱۹ آوریل سال ۲۰۱۸ میلادی به فضا پرتاب شد. هدف “تس” جستجوی سیاره‌های فراخورشیدیِ بیشتر در فضایی ۴۰۰ برابر پوشش مأموریت “کپلر” با استفاده از روش گذر است که در کهکشان‌های دیگر به‌ویژه در مدار ستاره‌های پر نور اطراف خودشان در فاصله‌ای که امکان حیات در آن وجود داشته باشد، قرار دارند. در مقایسه با حدود ۳۸۰۰ سیاره فراخورشیدی که تاکنون پیدا شده، انتظار می‌رود که این فضاپیما موفق به یافتن بیش از ۲۰ هزار سیاره دیگر شود.

هدف مأموریت “تس” در مرحله نخست تمرکز بر درخشان‌ترین ستارگان نزدیک به زمین برای بررسی آثار گذر سیاره‌های فراخورشیدی در پیرامون آنها در طول دو سال بود. پروژه “تس” از مجموعه‌ای از دوربین‌های گسترده برای انجام یک بررسی همه‌جانبه استفاده می‌کند. با استفاده از “تس” ممکن است توده، اندازه، تراکم و مدار یک گروه بزرگ از سیارات کوچک، از جمله نمونه‌ای از دنیاهای سنگی در مناطق قابل سکونت ستارگان میزبان مطالعه شود. “تس” اهداف اولیه را برای تسلط بیشتر توسط تلسکوپ فضایی “جیمز وب” و دیگر تلسکوپ‌های فضایی و زمینی در آینده ارائه خواهد داد.

تضمینی نیست که همه یافته‌های “تس” مورد بررسی و موشکافی قرار گیرد. تاکنون فقط ۱۲۰ سیاره از این ۲۲۰۰ سیاره تأیید شده است و ناسا بر روی فضاپیماهای آینده مانند تلسکوپ فضایی “جیمز وب” تمرکز کرده است تا سیارات بالقوه بیشتری را با جزئیات بیشتر مطالعه کند.

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *