مرمت بخشی از مجموعه دولتخانه صفوی قزوین
مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی کشور در بازدید از دولتخانه صفوی قزوین، گفت: پیش بینیهای لازم برای تملک، خواناسازی، حفاظت و مرمت بخشی از این مجموعه تاریخی امسال به انجام خواهد رسید. سید هادی احمدی روئینی در حاشیه بازدید از دولتخانه صفوی قزوین، اظهار داشت: در رابطه با جزییات مرمت […]
مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی کشور در بازدید از دولتخانه صفوی قزوین، گفت: پیش بینیهای لازم برای تملک، خواناسازی، حفاظت و مرمت بخشی از این مجموعه تاریخی امسال به انجام خواهد رسید.
سید هادی احمدی روئینی در حاشیه بازدید از دولتخانه صفوی قزوین، اظهار داشت: در رابطه با جزییات مرمت و همچنین ادامه کاوشهای باستان شناسی این مجموعه ارزشمند تاریخی همفکریهای لازم به انجام رسیده و امیدواریم با توجه به اعتبار پیش بینی شده بتوانیم در نخستین فرصت عملیات اجرایی آن را آغاز کنیم.
وی با اشاره به بازدید از مجموعه تاریخی – فرهنگی سعدالسلطنه نیز تصریح کرد: با توجه به ارسال پرونده این مجموعه ارزشمند برای ثبت در فهرست میراث جهانی و قرار بازدید ارزیابان یونسکو برای بازدید از آن در سال جاری، همفکری لازم با مجموعه شهرداری و میراث فرهنگی در خصوص نیازها و انجام اقدامات لازم برای بهتر شدن شرایط آن در زمان بازدید صورت گرفته است.
روئینی، از تدوین ضوابط اختصاصی بافت تاریخی شهر قزوین در اولین جلسات شورای بافت کشور در سال ۱۴۰۰ خبر داد و یادآور شد: تعیین و تکلیف و تدوین ضوابط اختصاصی بافت تاریخی قزوین در اولویت جلسات شورای فنی کشور در سال جاری خواهد بود تا جایی که علاوه بر حفظ اصالت و هویت تاریخی این شهر، واقعیتهای توسعه امروزی در آن لحاظ شده و مبتنی بر این ضوابط باشد و امیدواریم با تدوین این طرح در اسرع وقت هم مردم از بلاتکلیفی خارج شوند و هم اینکه فشار ناشی از مشکلات این محدوده بر روی اداره کل کاهش یابد.
مدیرکل دفتر حفظ و احیاء بناها، بافتها و محوطههای تاریخی کشور با اشاره به طرح مرمت مسجد جامع عتیق قزوین، اظهار داشت: طی سالهای اخیر یک تیم مرمت با همکاری موسسه بینالمللی ایسکارسا برای طرح مرمت مسجد جامع تجهیز شده بود و قرار بود کار اجرایی آن با حضور ناظران ایسکارسا آغاز شود که متاسفانه به دلیل شرایط ناشی از بحران شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاد.
به گفته وی، در حال حاضر نیز طرح مرمت این مسجد توسط مشاور طرح در استان آماده شده و بعد از تعطیلات نوروزی به تهران ارسال میشود که امیدواریم با بررسی و تصویب طرح در شورای فنی میراث فرهنگی کشور و تعیین و تکلیف اختلاف نظرهایی که در خصوص مقاوم سازی بخشهایی از این بنا، به ویژه گنبدخانه وجود دارد علیرغم تنگناهای اعتباری موجود بتوانیم عملیات اجرایی مرمت آن را نیز آغاز کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید