اخبار داغ

هشدار آژانس بین المللی انرژی درباره افزایش انتشار گازهای کربنی

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) هشدار داد هر چند کشورهای بزرگ اقتصادی برای نجات از محدودیت‌های کرونا و رونق دوباره اقتصاد خود تلاش می‌کنند، اما جهان تنها چند ماه فرصت دارد مانع افزایش انتشار گازهای کربنی به میزان دوران پیش از کرونا شود. به گزارش پایگاه خبری تجهیزنیوز، آمار جدید دیده‌بان جهانی انرژی نشان می‌دهد انتشار […]

اشتراک گذاری
14 اسفند 1399
123 بازدید
کد مطلب : 32898

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) هشدار داد هر چند کشورهای بزرگ اقتصادی برای نجات از محدودیت‌های کرونا و رونق دوباره اقتصاد خود تلاش می‌کنند، اما جهان تنها چند ماه فرصت دارد مانع افزایش انتشار گازهای کربنی به میزان دوران پیش از کرونا شود.

به گزارش پایگاه خبری تجهیزنیوز، آمار جدید دیده‌بان جهانی انرژی نشان می‌دهد انتشار گازهای ناشی از سوخت فسیلی در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی افزایش یکنواختی داشته است، به‌طوری‌ که تا دسامبر ۲۰۲۰ (آذر و دی‌ماه) انتشار گازهای کربنی ۲ درصد بیشتر از دسامبر پارسال بوده است.

بازگشت به افزایش انتشار گازهای کربنی تنها چند ماه پس از کاهش گسترده انتشار چنین گازهایی در نتیجه همه‌گیری کرونا که از زمان پایان جنگ جهانی دوم بی‌سابقه بوده، بروز کرده است.

فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی گفت: اگر در چند ماه آینده دولت‌ها سیاست‌های درستی را در بخش انرژی‌های پاک اتخاذ و اجرا نکنند، ممکن است طبق معمول به تجارت با تمرکز کربنی بازگردیم که این موضوع در مغایرت کامل با تعهدهای بلندپروازانه چند دولت برای حرکت در مسیر مخالف آن است.

آژانس بین‌المللی انرژی یکی از چند گروه یا نهادی است که از دولت‌ها خواسته در بسته‌های محرک اقتصادی خود در بحران کرونا طرح‌هایی را برای استفاده از سیاست‌های انرژی سبز اجرا کنند. با این حال، تحقیقات روزنامه گاردین فاش کرده که تنها تعداد اندکی از کشورهای بزرگ جهان در تلاش برای کاستن از سوخت‌های فسیلی و استفاده از دیگر منابع انرژی مانند انرژی تجدیدشدنی برای تولید برق، وسایل نقلیه الکتریکی و بهینه‌سازی مصرف انرژی، منابع کافی اختصاص داده‌اند.

این گزارش بیان می‌کند کشورهایی مانند چین، هند، آمریکا و برزیل کمترین کمک را به اقدام‌های محرک اقتصادی سبز کرده‌اند و در نیمه دوم سال گذشته میلادی که فعالیت‌های اقتصادی ازسر گرفته شده است سبب افزایش انتشار گازهای کربنی شده‌اند.

چین نخستین اقتصاد بزرگی بود که از همه‌گیری رها شد و محدودیت‌ها را برداشت و تنها اقتصاد بزرگی بود که پارسال رشد داشت و این موضوع سبب شد انتشار گازهای کربنی در این کشور در دسامبر ۲۰۲۰ در مقایسه با دسامبر ۲۰۱۹ میلادی ۷ درصد افزایش یابد، اما در فوریه (بهمن) پارسال سطح گازهای کربنی این کشور ۱۲ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ بود. به‌طور کلی در کل سال ۲۰۲۰ انتشار گازهای کربنی در چین ۰.۸ درصد بالاتر از سال ۲۰۱۹ بوده است.

در هند و برزیل انتشار گازهای کربنی در دسامبر ۲۰۲۰ میلادی سه درصد نسبت به پایان سال ۲۰۱۹ افزایش داشت که افزایش چشمگیری را نسبت به دوران محدودیت‌های کرونایی در آوریل سال ۲۰۲۰ (فروردین ۱۳۹۸) نشان می‌داد. در ماه آوریل ۲۰۲۰ انتشار گاز دی‌اکسید کربن در هند ۴۱ درصد و در برزیل ۲۳ درصد کمتر از سال پیش از آن (۲۰۱۹) بود.

در اتحادیه اروپا در ماه آوریل ۲۰۲۰ (روزهای اعمال سخت محدودیت‌های کرونایی) انتشار گاز دی‌اکسید کربن ۲۲ درصد زیر سطح ۲۰۱۹ بود و در ماه دسامبر انتشار این گازها همچنان پنج درصد کمتر از پارسال بود که این موضوع تا اندازه‌ای به‌دلیل تداوم محدودیت‌های کرونایی به‌منظور مهار کووید-۱۹ و ویروس جهش‌یافته بود.

بیرول گفت: برای جلوگیری از بازگشت به سطوح بالاتر انتشار گازی‌های کربنی حتی به سطح پیش از دوران کرونا «چندان دیر نیست»، اما این یک وظیفه مهم است و دولت‌های همه کشورها به‌ویژه اقتصادهای بزرگی مانند آمریکا، چین، هند، اروپا و ژاپن باید سیاست‌های انرژی پاک را در بسته‌های احیای اقتصادی خود لحاظ کنند.

منبع: شانا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *