چرا تأثیر آلزایمر بین زنان شایعتر از مردان است؟
همانطور که میدانید، بیماری آلزایمر (AD) نوعی بیماری عمومی بوده و به سرعت در حال گسترش است. به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، بیماری آلزایمر، شایعترین نوع دمانس (اختلال شناخت و حافظه)، با شروع تدریجی و پیشرفت مداوم همراه است که به مرور حافظه و تواناییهای ذهنی دیگر مانند تفکر، استدلال و قضاوت فرد را […]
همانطور که میدانید، بیماری آلزایمر (AD) نوعی بیماری عمومی بوده و به سرعت در حال گسترش است.
به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، بیماری آلزایمر، شایعترین نوع دمانس (اختلال شناخت و حافظه)، با شروع تدریجی و پیشرفت مداوم همراه است که به مرور حافظه و تواناییهای ذهنی دیگر مانند تفکر، استدلال و قضاوت فرد را تحت تأثیر قرار میدهد. تعداد بیماران مبتلا به آلزایمر حدود ۶۰۰هزار نفر تخمین زده شده است.
آلزایمر پنجمین علت مرگ و میر افراد بالای ۶۵ سال در آمریکاست و بیش از ۵ میلیون نفر آمریکایی هم اکنون به این بیماری مبتلا هستند که دو- سوم آن را زنان تشکیل میدهد. این رقم در سالهای آینده بیشتر هم خواهد شد.
در کنار تمام هزینههای درمانی و مراقبتی، سختیها و مرگ و میری که ناشی از این بیماری است، تأثیر زیاد آلزایمر بر زندگی زنان نیز اخیرا بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
چرا زنان بیشتر از مردان به آلزایمر مبتلا میشوند؟
تعداد زنانی که به آلزایمر مبتلا هستند، از مردان بیشتر است. طبق گزارش یکی از جدیدترین مطالعات، ۳.۴ میلیون زنان بالای ۶۵ سال به این بیماری دچار شدهاند که این رقم برای مردان ۱.۸ میلیون نفر است.
از آن جا که یکی از مهمترین عوامل بیماری آلزایمر، بالا رفتن سن است، محققان عقیده دارند که امید به زندگی زنان از مردان بیشتر است. در نتیجه تعداد زنانی که به سن ۶۵ سالگی میرسند و آلزایمر بین آنها شایعتر است.
بر اساس آخرین آمار، امید به زندگی زنان و مردان در آمریکا، هر دو ۸۰ سال است اما به طور متوسط زنان سه سال بیشتر از مردان عمر میکنند.
تفاوتهای اساسی زن و مرد
زنان از نظر جسمی و سبک زندگی در اکثر موارد با مردان متفاوت هستند که به خودی خود بر ابتلا به بیماری آلزایمر تأثیر خواهد داشت. بعضی مطالعات عواملی مانند سطح تحصیلات، شیوه زندگی و تأثیر متفاوت استرس بر زنان را با مردان مقایسه کردهاند. علاوه بر تمام این موارد، تفاوتهای هورمونی نیز یکی از مهمترین عوامل تفاوت در ابتلا به بیماری آلزایمر شناخته شده است.
تحقیقات نشان میدهند که هورمون استروژن میتواند اثرات زیادی بر پیشگیری از آلزایمر داشته باشد.
- تقویت سیناپسها: سیناپس ترکیبی است که امکان ارتباط سلولها را با یکدیگر فراهم میکند.
- تقویت جریان خون مغز و سوخت و ساز گلوکز
- بهبود عملکرد کولین استیل ترانسفراز: این آنزیم در ترکیبات استیل کولین، یکی از مهمترین ترکیبات شیمیایی مغز، مؤثر است و نقش مهمی برای ارتباط سلولهای عصبی دارد.
- کاهش اثرات آمیلوئید بتا: یکی از عوامل بیماری آلزایمر، تجمع آمیلوئید بتا بین سلولهای عصبی مغز است.
- جلوگیری از آسیب دیدن میتوکندری
البته شروع درمان با هورمون استروژن و این که بیمار چند ساله است، اهمیت زیادی دارد. ممکن است در کسانی که بین سنین ۶۵ تا ۷۹ سالگی اقدام به انجام این روش میکنند، بیمار شدت یابد.
اثرات نقش مراقبتی زنان
در نهایت، از هر پنج نفری که به آلزایمر مبتلا میشوند، سه نفرشان تحت مراقبت زنها هستند که طبق تحقیقات جدید، سلامتی آنها را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. مطالعاتی که در سال ۲۰۱۰ انجام شد، نشان میداد که تقریباً نیمی از کسانی که مسئول مراقبت از این بیماران هستند، سطح بالایی از استرس را تجربه میکنند. مراقبت از بیماران مبتلا به آلزایمر ریسک بیشتری دارد و اغلب نیازمند ۲۴ ساعت زمان مداوم در هفته است.
افسردگی و استرس که از عوامل مهم ابتلا به آلزایمر در میانسالی است، بین کسانی که وظیفه مراقبت از این بیماران را دارند بسیار شایع است.
منبع : خبرآنلاین
دیدگاهتان را بنویسید