اخبار داغ

حفر و تکمیل بیش از ۴ هزار حلقه چاه نفت و گاز در کارنامه ملی حفاری

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در بیان عملکرد این شرکت در بیش از چهار دهه گذشته گفت: بر اساس مستندها، این شرکت در ۴۱ سالی که از تاسیس آن می‌گذرد، موفق به حفاری و تکمیل ۴ هزار و ۷۲۲ حلقه چاه نفت و گاز در مناطق خشکی و دریایی کشور شده است. به گزارش تجهیز […]

اشتراک گذاری
03 دی 1399
218 بازدید
کد مطلب : 16077

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در بیان عملکرد این شرکت در بیش از چهار دهه گذشته گفت: بر اساس مستندها، این شرکت در ۴۱ سالی که از تاسیس آن می‌گذرد، موفق به حفاری و تکمیل ۴ هزار و ۷۲۲ حلقه چاه نفت و گاز در مناطق خشکی و دریایی کشور شده است.

به گزارش تجهیز نیوز و به نقل از شرکت ملی حفاری ایران، سیدعبدالله موسوی به مناسبت سالروز تاسیس این شرکت عنوان کرد: از این تعداد چاه، ۴ هزار و ۳۱۰ حلقه در میدان‌های خشکی و ۴۱۲ حلقه در میدان‌های دریایی خلیج فارس حفر و تکمیل شده که ۲ هزار و ۴۳۷ حلقه توسعه‌ای، ۱۱۵ حلقه توصیفی، ۱۴۲ حلقه اکتشافی و ۲ هزار و ۲۸ حلقه تعمیری بوده است و بیشترین تعداد آن به گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب اختصاص دارد.

گستردگی فعالیت‌ها در بیش از ۱۰ استان کشور

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران به وسعت مناطق عملیاتی این شرکت در بیش از ۱۰ استان کشور اشاره کرد و گفت: افزون بر مناطق نفت‌خیز جنوب، شرکت‌های نفت فلات قاره، نفت مناطق مرکزی، مهندسی و توسعه نفت، اروندان، نفت و گاز پارس و مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران از خدمات این شرکت که بزرگ‌ترین شرکت حفاری در کشور است، برخوردار شدند.

موسوی مجموع شمار خدمات فنی و ویژه حفاری در چهار دهه گذشته را ۱۷۱ هزار و ۴۸۱ مورد عنوان و اظهار کرد: از این تعداد ۱۴۶ هزار و ۷۲۹ مورد مربوط به خدمات فنی حفاری و عملیات سیمان و انگیزش چاه است که نقش اساسی در عملیات حفاری چاه‌های در دست حفاری و تعمیر و تکمیل چاه‌های در حال بهره‌برداری و حفظ، نگهداشت و افزایش تولید دارد.

وی گفت: در این دوره زمانی ۸۷۶ هزار و ۶۲۴ متر حفاری افقی و جهت‌دار روی یک هزار و ۸۷۴ چاه، ۳۷ هزار و ۸۸ متر مغزه‌گیری و ۹ هزار و ۹۴۹ عملیات نمودارگیری، ۷ هزار و ۳۶۲ عملیات نمودارگیری از سیال حفاری و ۵ هزار و ۱۲۳ عملیات چاه پیمایی با تلاش متخصصان و کارکنان سختکوش مدیریت خدمات ویژه محقق شده است.

تملک بیش از ۷۰ دستگاه حفاری

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با بیان اینکه ناوگان شرکت بیش از ۷۰ دستگاه حفاری سبک، سنگین و فوق سنگین خشکی و دریایی در تملک دارد، افزود: متراژ حفاری در این مدت ۹ میلیون و ۵۸۷ هزار و ۵۸۰ متر ثبت شده است که از این رقم ۸ میلیون و ۹۲۲ هزار و ۷۲۷ متر در بخش خشکی و ۶۶۴ هزار و ۸۵۳ متر در بخش دریا حفاری شده است.

موسوی افزود: در مدیریت خدمات فنی حفاری نیز در این مدت ۷ هزار و ۴۲۰ عملیات اسیدکاری گسترده و ویژه، ۴۷ هزار و ۸۷۱ مورد عملیات سیمانکاری، ۴۴ هزار و ۷۰۹ عملیات تزریق پذیری، ۷ هزار و ۶۰۴ مورد لوله مغزی سیار، ۱۳ هزار و ۲۳۹ عملیات آزمایش چاه با ساق مته، ۳۰۹ مورد عملیات کامل و ویژه حفاری با هوا به متراژ ۳۷۸ هزار و ۵۸۶ متر، ۳۱۵ عملیات کامل و ویژه حفاری به صورت فروتعادلی به متراژ ۲۴ هزار و ۷۳۷ متر، ۱۹ هزار و ۱۵۷ مورد عملیات لوله‌گذاری چاه، ۴ هزار و ۵۸۱ مورد نصب آویزه و یک هزار و ۵۲۴ مورد عملیات آزمایش بهره‌دهی چاه انجام شد.

حفر و تکمیل ۸۷ حلقه چاه در سال ۹۹

وی درباره عملکرد امسال شرکت در بخش عملیات حفاری اظهار کرد: از ابتدای فروردین تا پایان آذرماه امسال حفاری و تکمیل ۸۷ حلقه چاه نفت و گاز شامل ۲۲ حلقه توسعه‌ای، یک حلقه توصیفی، دو حلقه اکتشافی و ۶۲ حلقه تعمیری و تکمیلی انجام شد و هم‌اکنون ۱۷ دستگاه حفاری در مناطق عملیاتی در حال جابه‌جایی است.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به اینکه این شرکت افزون بر ارائه خدمات در بخش‌های عملیاتی، پشتیبانی، فنی و تخصصی به شرکت‌های بهره‌برداری نفتی در دو دهه گذشته اجرای پروژه‌های کلید در دست (EPD) را در مناطق نفت‌خیز خشکی و دریایی کشور شامل میدان‌های نفتی مشترک در غرب کارون در استان‌های خوزستان، کرمانشاه و همچنین بوشهر و هرمزگان را در دستور کار قرار داد، گفت: اجرای پروژه‌های حفاری در میدان نفتی آزادگان شمالی و جنوبی، یادآوران، یاران جنوبی، آذر و همچنین هشت فاز در طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی از شمار این پروژه‌هاست که تاکنون منجر به حفاری ۱۲۰ حلقه چاه در مناطق خشکی و یکصد حلقه دیگر در پروژه‌های دریایی میدان گازی پارس جنوبی شده است.

حضور فعال در طرح توسعه ۲۸ مخزن

موسوی افزود: همسو با برنامه‌های توسعه‌ای شرکت ملی نفت ایران و از جمله طرح توسعه ۲۸ مخزن با استفاده از توانمندی‌های شرکت‌ها و پیمانکاران داخلی، این شرکت وارد عرصه پروژه‌های میدان‌محور شد و هم‌اکنون در پروژه‌های توسعه میدان‌های گچساران و نفت‌شهر به‌طور مستقیم و بسته‌های توسعه‌ای میدان‌های لالی، بالارود، رامین، همچنین سپهر و جفیر با شرکت‌های بخش خصوصی مشارکت دارد.

وی به همکاری دیرینه میان شرکت ملی حفاری ایران و مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران اشاره و اظهار کرد: ملی حفاری در حفر چاه‌های اکتشافی در مناطق مختلف کشور و کشف میدان از جمله میدان نفتی آزادگان و میدان گازی پارس جنوبی در سال‌های گذشته نقش‌آفرینی داشته و در چند سال اخیر دو پروژه حفاری ۸+۶ حلقه چاه را اجرایی کرده است. تاکنون چهار حلقه چاه حفر و تکمیل شده که دو حلقه آن زمینه کشف میدان گازی ارم در استان فارس و میدان نفتی نام آوران در مناطق نفت‌خیز جنوب را قطعیت بخشید.

همکاری با صنعتگران و دانش‌بنیان‌های داخلی

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران یکی از اقدام‌های مفید و مؤثر این شرکت در سال‌های اخیر همکاری با بیش از ۳۰ مرکز آموزشی، علمی، پژوهشی و تحقیقاتی در کشور و هم‌افزایی و همکاری با سازندگان و صنعتگران و شرکت‌های دانش بنیان در زمینه ساخت قطعات و تجهیزات عنوان و این همکاری‌ها را در بومی‌سازی برای خودکفایی بسیار مؤثر خواند که حاصل آن طراحی و ساخت هزاران قطعه و تجهیز کاربردی در صنعت حفاری و اجرای پروژه‌های پژوهشی متعدد در بخش‌های صنعت است.

موسوی در همین ارتباط به خرید اقلام کاربردی و پرمصرف در قالب ۷۹۱ فقره تقاضا و تعداد یک هزار و ۸۵۹ قلم به مبلغ ۳ هزار میلیارد ریال در سال جهش تولید اشاره کرد و گفت: به‌منظور تحقق و بسط فرصت‌های بهره‌گیری از توانمندی‌های داخلی تاکنون افزون بر ۵۰۰ سازنده داخلی شناسایی و از توان فنی و تخصصی آنها در اجرای پروژه‌های ساخت داخل شرکت استفاده شده است.

وی افزود: در بیش از یک دهه گذشته بیش از ۲۰ هزار قطعه و تجهیز پرمصرف کاربردی در صنعت حفاری از سوی سازندگان و صنعتگران داخلی بومی‌سازی و در بخش‌های عملیاتی و خدمات فنی و تخصصی شرکت استفاده شده است و اکنون مراحل طراحی و ساخت مجموعه‌ای از قطعات و تجهیزات مهم در عملیات حفاری از سوی سازندگان و مراکز دانشگاهی در حال اجراست که بخشی از آنها تا پایان سال وارد چرخه عملیات می‌شود.

تاکید بر ایمنی و آموزش

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران درباره برنامه‌های آموزشی شرکت که ازسوی اداره آموزش و تجهیز نیروی انسانی و براساس بررسی‌های کارشناسی و نیازسنجی مدیریت‌های مختلف تبیین می‌شود، اظهار کرد: با وجود شرایط کرونایی و محدودیت‌های ناشی از آن در نیمه نخست امسال ۶۰۰۸ نفرساعت دوره‌های آموزشی مجازی برای کارکنان برگزار شد.

موسوی گفت: برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارکنان عملیاتی در ایام کاری با همکاری مدرسان و کارشناسان در موقعیت دستگاه‌های حفاری از فعالیت‌های مهم با هدف ارتقای سطح دانش فنی و تخصصی کارکنان است که در یک سال گذشته بالغ بر ۸۸۰ نفر از کارکنان عملیاتی دستگاه‌های حفاری موفق به گذراندن این دوره‌ها شدند.

وی دریافت گواهینامه‌ها و استقرار سیستم‌های مدیریت کیفیت، ‌محیط زیست، بهداشت حرفه‌ای و مدیریت ایمنی، اخذ گواهینامه‌های COF، روزآمدسازی ساختار، بهینه‌سازی هزینه‌ها، حمایت از تولیدکنندگان و سازندگان داخلی، عمل به مسئولیت‌های اجتماعی، اشتغال‌زایی، پاسخگویی به نیازهای صنعت نفت و… را از برنامه‌های شرکت در سال جاری برشمرد و اظهار کرد: بی تردید برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در سایه تجربه و توانمندی‌های کارکنان و متخصصان این شرکت همچون گذشته با تلاشی مضاعف اجرا و دنبال خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *