اخبار داغ

شرکت‌های دانش‌بنیان گلوگاه “خنثی‌سازی تحریم‌ها”

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از ابزارها و مصادیق کلیدی مقابله با تحریم و خنثی کردن تحریم‌ها هستند؛ امروز واقعا در کشور “نیاز” زیاد است و تحریم‌ها، این نیازها را نیز پر‌رنگ‌تر کرده است. “مجید دهبیدی‌پور” رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد:‌ رویداد یلدای […]

اشتراک گذاری
01 دی 1399
256 بازدید
کد مطلب : 15718

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از ابزارها و مصادیق کلیدی مقابله با تحریم و خنثی کردن تحریم‌ها هستند؛ امروز واقعا در کشور “نیاز” زیاد است و تحریم‌ها، این نیازها را نیز پر‌رنگ‌تر کرده است.

“مجید دهبیدی‌پور” رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد:‌ رویداد یلدای کارآفرینان استارتاپی سال ۹۹ همانند بسیاری از برنامه‌ها و کنفرانس‌ها در دوران کرونا به صورت مجازی برگزار شد و این مهم‌ترین ویژگی بود که در مراسم امسال خودنمایی می‌کرد.

وی ادامه داد: در طول سال‌، برنامه‌های خوبی در زمینه‌ها و موضوعات مختلف همچنین رویدادهای متنوعی برگزار می‌شود که بعضی از آنها حالت رقابت داشته و بیشتر برای طرح‌های کسب‌و‌کار است و بعضی‌ها نیز حالت نقد و ‌بررسی دارد و این رویداد به عنوان یکی از بهترین‌ رویدادها در حوزه اکوسیستم نوآوری کشور است.

دهبیدی‌پور درباره وضعیت ارتباط دانشگاه با صنعت تصریح کرد: موضوع ارتباط دانشگاه و صنعت یک موضوع مهم و کلیدی است و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز مظهر و نماد ارتباط صنعت و دانشگاه محسوب می‌شوند و شرکت‌های دانش‌بنیان که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز هستند به عنوان یک مدل جدید، رشد و گسترش خوبی در کشور داشتند.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان توسعه‌دهنده “علم نافع” هستند،‌ عنوان کرد: موضوع ارتباط دانشگاه و صنعت جنس‌های مختلفی دارد که با گذشت زمان این جنس تغییر می‌کند و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز به این موضوع کمک بسیار زیادی کرده است؛ با توجه به نیرو و قشر جوان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهیِ کشور به شخصه امیدوارم این شرکت‌های دانش‌بنیان توسعه‌دهنده‌گان همان علم نافع باشند؛ ماموریت دانشگاه،‌ تمرکز بر روی بحث‌های آموزشی و پژوهشی است و شرکت‌های دانش‌بنیان همانند دونده دوی امدادی، مرحله دوم را پیش می‌برند.

وی با تشریح مفهوم پارک‌های علم و فناوری بیان کرد:‌ پارک‌های علم و فناوری جایی هستند که شرکت‌های دانش‌بنیان در آنجا مستقر می‌شود و این پارک‌ها تکمیل‌کننده زنجیره دانش تا ارزش هستند و باعث توسعه این مسیر می‌شوند و از شرکت‌های دانش‌بنیان میزبانی می‌کنند تا این شرکت‌ها بتوانند فرایند رشدشان را سریع‌تر طی کنند.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به وضعیت کرونا بر روی کسب و کارها تاکید کرد:‌ وضعیت کرونا در شرکت‌های دانش‌بنیان را به ۳ دسته تقسیم می‌کنیم؛ دسته اول کسب‌ و کارهایی هستند که کرونا بر روی آنها اثر منفی گذاشته است، دسته دوم کسب و کارهایی هستند که خنثی بوده و کرونا هیچ اثری بر روی آنها نگذاشته است و دسته سوم کسب و کارهایی است که در دوران کرونا وضعیتشان بهتر شده است.

دهبیدی‌پور با اشاره به وضعیت شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور تصریح کرد:‌ قشر جوان و تحصیل‌کرده ما باید ۵ هزار شرکت دانش‌بنیانی که در کشور فعالیت می‌کنند را به عنوان الگو قرار بدهد و با نگاه به عمق ظرفیت‌های داخلی،‌ احساس وظیفه کند؛ شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از ابزارها و مصادیق کلیدی مقابله با تحریم و خنثی کردن تحریم‌ها هستند و اینجا مسئله ما همدلی است و هرکسی که دانش، تخصص و تجربه لازم را دارد باید خودش را در این مسئله مسئول بداند.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه “نیاز” مادر نوآوری است، خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های کلانی در کشور از جمله شتاب‌دهنده‌ها، مراکز نوآوری، پارک‌های علم و فناوری ایجاد شده است که اینها فرصت تست و تمرین ایده به بچه‌ها را می‌دهد؛ “نیاز” مادر نوآوری است یعنی هرجا که نیاز باشد خود، باعث توسعه نوآوری می‌شود امروز واقعا در کشور نیاز زیاد است و تحریم‌ها، این نیازها را نیز پر‌رنگ‌تر کرده است و از این ظرفیت باید همه‌جانبه برای رشد شرکت‌های دانش‌بنیان برای رفع نیازهای کشور استفاده کرد.

دهبیدی‌پور با اشاره به وضعیت بودجه پارک‌های علم و فناوری در بودجه ۱۴۰۰ تاکید کرد:‌ پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف یک متاخر است به این معنا که مجوز این پارک در سال ۹۵ صادر شده است و طبیعتاً‌ پارکی که ۲۰ سال پیش مجوزش صادرش شده است قطعاً بودجه آن از ما بیشتر باشد چراکه نهادهای جدید‌التاسیس منابعشان کمتر است.

وی با اشاره به کمک رسانه به زیست‌بوم نوآوری کشور متذکر شد:‌ زیست‌بوم نوآوری از اجزای مختلفی از جمله زیست‌بوم کارآفرین، سرمایه‌گذار، دانشگاه، تامین‌کننده خدمت، دانشگاه و دولت است اما یک بخش مهم آن نیز رسانه است و مردم باید از طریق رسانه، طعم اتفاقات شیرینی که در این حوزه می‌افتد را بچشند و ببینند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *