اخبار داغ

نقشه و مسیریاب نشان قابلیت نمایش آلودگی هوا را ارائه کرد

به گزارش تجهیز نیوز و به نقل از دیجیاتو نقشه و مسیریاب نشان از ارائه لایه آلودگی هوا به اپلیکیشن خود خبر داد. با استفاده از این قابلیت، کاربران می‌توانند آلودگی هوای مقصد و مسیر خود را رصد کنند و تصمیم گیری بهتری برای سفرهایی ایمن‌تر و سالم‌تر داشته باشند. «جواد عامل»، مدیرعامل نقشه و […]

اشتراک گذاری
17 آذر 1399
52 بازدید
کد مطلب : 13432

به گزارش تجهیز نیوز و به نقل از دیجیاتو نقشه و مسیریاب نشان از ارائه لایه آلودگی هوا به اپلیکیشن خود خبر داد. با استفاده از این قابلیت، کاربران می‌توانند آلودگی هوای مقصد و مسیر خود را رصد کنند و تصمیم گیری بهتری برای سفرهایی ایمن‌تر و سالم‌تر داشته باشند.

«جواد عامل»، مدیرعامل نقشه و مسیریاب نشان، در گفتگو با دیجیاتو درباره این ویژگی اعلام کرد:‌ «سنسورهای سنجش و پایش آلودگی هوا در شهرهای مختلف نصب هستند و ما با استفاده از آنها وضعیت آلودگی هوا را نشان می‌دهیم که البته مفهوم این آمارها تخصصی است و برای ساده‌نگاری کردن آن با استفاده از رنگ‌ها به کاربران درباره میزان آلودگی مناطق آگاهی رسانی می‌کنیم. در حال حاضر رنگ‌های سبز، زرد، نارنجی و قرمز برای نمایش میزان آلودگی هوا در نظر گرفته شده و معمولا کلان شهرهایی مثل تهران و مشهد اگر در وضعیت زرد هم باشند مورد قبول است.»

عامل می‌گوید که آلودگی هوا یکی از بزرگترین معضلات کلانشهرهای ایران است و با توجه به شیوع کرونا محتواهای علمی متعددی منتشر شد که آلودگی هوا روی سیستم ایمنی بدن تاثیر می‌گذارد و از همین رو معضل آلودگی هوا بیش از پیش مهم شده است. او در پاسخ به این پرسش که چرا یک مسیریاب باید درباره آلودگی هوا به کاربران هشدار دهد به دیجیاتو گفت:

«قرار گرفتن چنین اطلاعاتی روی نقشه یک اتفاق مهم است. یک شاخص کلی برای شهرها وجود دارد که خبرگزاری‌ها آن را به گوش عموم مردم می‌رسانند و می‌گویند هوا ناسالم و یا سالم است. این آمار بر اساس میانگین سنجش سنسورها استخراج می‌شود اما گاهی اوقات شاید نقطه جغرافیایی خاصی مانند محل کار یا زندگی و یا محل ورزش کاربران اوضاع بدتر است. اینکه بدانیم به کدام پارک برویم تا ورزش کنیم موضوع بسیار مفیدی است.»

مدیرعامل نشان تاکید دارد آماری که آنها به کاربران نشان می‌دهند معتبر است و منابع آن از سنسورهای شهرداری‌ها و کنترل پایش آلودگی هوا و آمار شرکت‌های فعال در این زمینه دریافت می‌شود: «در حال حاضر میزان آلودگی در تمامی کلان‌شهرها در مسیریاب نشان نمایش داده خواهد شد و برخی از شهرهای ایران نظیر اراک نیز تحت پوشش این موضوع قرار گرفته‌اند. آماری که ما نشان می‌دهیم دقیق‌ترین آماری است که در لحظه به کاربران داده می‌شود.»

او در پاسخ به این سوال که چرا قرنطینه خانگی و تعطیلات مراکز آموزشی هم نتوانسته میزان آلودگی هوا را در شهرها کاهش دهد به دیجیاتو می‌گوید: «بخش زیادی از آلودگی هوا مربوط به خودروها نیست و این موضوع بارها ثابت شده است. گاهی محدودیت‌های تردد از درب منزل در تهران هم باعث نشده که آلودگی هوا کاهش پیدا کند.» او در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌ها می‌توانند در این زمینه فعالیت خاصی انجام دهند نیز به دیجیاتو می‌گوید: «دولت می‌تواند در بخش صنعت و تولید از توان شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کند و از این طریق به کاهش آلودگی هوا کمک شایانی کند. شرکت‌های ایرانی زیادی وجود دارند که در این زمینه توانایی فعالیت دارند ولی از پتانسیل آنها هنوز بهره‌برداری کاملی نشده است.»

او آمار کاربران نشان را بین ۶.۵ تا ۷ میلیون کاربر تخمین می‌زند و تاکید دارد که بیش از ۵۰ درصد رانندگانی که در سراسر ایران از مسیریاب استفاده می‌کنند، انتخابشان اپلیکیشن نشان است و مابقی کاربران از دیگر نقشه‌های بومی و بین‌المللی برای مسیریابی خود استفاده می‌کنند.

مشخصات و رنگ‌های دقیقی که در قابلیت جدید نشان برای نمایش میزان آلودگی هوا در مناطق گوناگون به کار رفته به شرح زیر است: 

۰ تا ۵۰: پاک (رنگ سبز)

کیفیت هوا رضایت‌بخش است و آلودگی هوا بی‌خطر یا کم‌خطر است.

۵۱ تا ۱۰۰: قابل قبول (رنگ زرد)

کیفیت هوا قابل قبول است مگر برای تعداد بسیار کمی از افراد مثلا کسانی که نسبت به ازن حساسیت ویژه‌ای دارند.

۱۰۱ تا ۱۵۰: ناسالم برای گروه حساس (رنگ نارنجی)

در این محدوده هم احتمال تاثیر گرفتن عموم مردم کم است اما بعضی از افراد گروه های حساس ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند. برای مثال افراد دارای بیماری ریوی، کهنسالان و کودکان در صورت مواجهه با این محدوده از آلاینده ازن یا افراد دارای بیماری ریوی و قلبی در صورت مواجهه با این محدوده از آلاینده ذرات معلق.

۱۵۱ تا ۲۰۰: ناسالم (رنگ قرمز)

هر فردی ممکن است اثرات این محدوده از شاخص را بر سلامتی‌اش احساس کند. اعضای گروههای حساس ممکن است با اثرات جدی‌تری بر سلامت خود مواجه شوند.

۲۰۱ تا ۳۰۰: بسیار ناسالم (رنگ بنفش)

هشداری برای سلامتی به حساب می‌آید و بدین معنی است که هر کسی ممکن است با اثرات جدی‌تری بر سلامت خود مواجه شود.

۳۰۱ تا ۵۰۰: خطرناک (رنگ عنابی تند)

اخطاری جدی برای سلامت همه و اعلام وضع اضطراری است. در این وضعیت احتمالا تمام افراد جامعه تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

لازم به ذکر است برای استفاده از این سرویس باید آخرین نسخه از برنامه نشان را داشته باشید.  بعد از آپدیت کردن اپلیکیشن لازم است تا «لایه‌ی ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا» را از قسمت لایه‌ها فعال کنید تا ایستگاه‌ها برای شما ظاهر شوند. بعد از اینکه ایستگاه‌ها روی نقشه ظاهر شد، با انتخاب ایستگاهی که درون منطقه مورد نظرتان قرار دارد می‌توانید جزئیات مربوط به آلودگی هوا در آنجا را مشاهده کنید.

منبع: دیجیاتو

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *