پیش بینی رسانه های جهان از آمریکای پس از بایدن
با مشخص شدن اعضای کابینه دولت جو بایدن، بسیاری از کارشناسان و رسانه های دنیا بر این باورند که در چهار سال آینده آمریکا شاهد دولتی هستند که مشابه دولت هشت ساله اوباما خواهد بود. آلبرت کوچویی، گوینده پیشکسوت رادیو هر روز با مرور تیترها و سرفصلهای رسانه های جهان، مهمترین اخبار دنیا را روایت […]
با مشخص شدن اعضای کابینه دولت جو بایدن، بسیاری از کارشناسان و رسانه های دنیا بر این باورند که در چهار سال آینده آمریکا شاهد دولتی هستند که مشابه دولت هشت ساله اوباما خواهد بود.
آلبرت کوچویی، گوینده پیشکسوت رادیو هر روز با مرور تیترها و سرفصلهای رسانه های جهان، مهمترین اخبار دنیا را روایت میکند. مهمترین اخباری که امروز کوچویی به آنها پرداخته است، انتخاب های جدید جو بایدن و تصمیمات اشتباه ترامپ در حوزه سیاست خارجی است.
به گزارش ایسنا، روایت آلبرت کوچویی از اخبار مهم رسانه های جهان در روز چهارشنبه (۵ آذر ماه) به شرح زیر است:
_ «له رپوبلیکا»، نشریه ایتالیایی نوشته است: بسیاری از آدمهای باراک اوباما، منتخب جو بایدن هستند.
_ «ال موندو»، نشریه اسپانیایی: زنان، اقلیتها و کارکشتهها. این کابینه جو بایدن خواهد بود. این یعنی بازگشت آمریکا به نقش پیشین خود.
_ «اکونومیست» نوشته است: آمریکا به تدبیرها و سیاستهای چین نیاز دارد. جو بایدن باید توجه هم پیمانان دموکراتیک آمریکا را جلب و هدف بگیرد. ترامپ به تهدید مقتدرانه چین پی برد و با آن جنگید، اما جو بایدن اکنون باید برای نزدیک شدن به چین، تدبیر کند.
ترامپ بدون نگاه به متحدان خود و دست تنها، جنگی را علیه چین آغاز کرد، اما جو بایدن باید رویه متفاوت را انتخاب کند. او نیاز به متحدان آمریکا خواهد داشت؛ اتحادی تازه که حاصلی بزرگتر را در پی خواهد داشت.
دونالد ترامپ، با سپردن افغانستان به طالبان، دست به خطر زد. بیرون کشیدن نیروهایش از افغانستان با شتاب بود. اکنون در فراغت، دریافته که پشیمان است. ترامپ از هنگامی که با طالبان، پشت یک میز نشست نیروهایش را در افغانستان از ۱۰ هزار تن به نصف کاهش داد. طالبان هم از حمله به نیروهای آمریکایی کاست. اما در میدان جنگ، هر یک پا را فراتر گذاشتند. این چنین بود که مذاکرات دوحه در قطر، بیش از آن که جدی باشند، بیشتر به تسلیم حکومت کابل نزدیک میشد.
_ روزنامه «گاردین» نیز درباره انتخاب های جو بایدن نوشته است: انتخاب آنتونی بلینکن به عنوان وزیر خارجه آمریکا از سوی جو بایدن، نشانگر قطع تند و سریع ارتباط با عصر ترامپ در آمریکا است. بلینکن، به دلجویی از متحدان رنجیده و گریخته غربی خواهد پرداخت. یک جهانگرای به تمام معنا معتقد به همکاری جهانی است. با نگاه به پیشینهاش، بیشتر یک اروپایی جلوه می کند تا آمریکایی، دلبسته فرهنگ فرانسه است، پیش از راه یافتن به دنیای سیاست، به موسیقی و فوتبال روی آورده است.
میگویند، ورود بلینکن به وزارت خارجه نشانگر تغییر اساسی در سیاست خارجی آمریکا خواهد بود.
از سوی دیگر جو بایدن، جان کری را نماینده ویژه خود در مذاکرات بحران تغییرات آب و هوا، انتخاب کرد.
* از حاشیه خبرها:
«یو اس آ تودی» نوشته است: باندها یا بلندگوهای هوشمند الکسا، پاسخگوی سوالها و دستورات شما هستند، با صدایی انسانی از وضعیت ترافیک میگویند. چراغ خانه را روشن و خاموش میکنند. حرارت خانه را کم و زیاد میکند. و اکنون با برنامهای که به آنها داده شده است، میتوانند طرف مشاوره شما با ارتباط به مرکز بهداشتی درباره کنترل و پیشگیری کرونا، قرار بگیرند.
آنگاه الکسا به شما خواهد گفت باید به مراکز درمان بیماری مراجعه کنید یا نه. جز این تمامی اطلاعات افراد خانواده را درباره کرونا، در خود ذخیره دارد. الکسا مشاور شما درباره عوارض و نشانههای کرونا است.
انتهای پیام
دیدگاهتان را بنویسید