اخبار داغ

کشف ماهی هایی که بدون آب زنده می مانند

لانگ فیش؛ ماهی شش داری که توانایی زندگی بدون دسترسی به آب را نیز دارد ماهی لانگ فیش (lungfish) یا ماهی سالاماندر (salamanderfish) یک ماهی بومی آب های شیرین است که یک ویژگی خارق العاده دارد. این ماهی می تواند ماه ها و حتی سال ها را در خشکی و بدون دسترسی به آب زندگی […]

اشتراک گذاری
15 مهر 1399
123 بازدید
کد مطلب : 7386


لانگ فیش؛ ماهی شش داری که توانایی زندگی بدون دسترسی به آب را نیز دارد

ماهی لانگ فیش (lungfish) یا ماهی سالاماندر (salamanderfish) یک ماهی بومی آب های شیرین است که یک ویژگی خارق العاده دارد. این ماهی می تواند ماه ها و حتی سال ها را در خشکی و بدون دسترسی به آب زندگی کند.

این ماهی همچون سایر حیوانات در خشکی زندگی می کند. بعضی از گونه های لانگ فیش به حدی عادت به نفس کشیدن در هوا دارند که با نزدیک شدن به دوران بزرگسالی عملکرد آبشش خود را از دست داده و درحالیکه ادامه عمر خود را در آب می گذارند اما به طور منظم برای برای گرفتن اکسیژن هوا به سطح آب می آیند. جالب است بدانید این ماهی ها اگر برای مدت طولانی زیر آب بمانند گاهی غرق می شوند.

همانطور که از اسم آن بر می آید (لانگ فیش به معنی ماهی شش دار) این ماهی یک سیستم تنفسی بسیار تکامل یافته دارد که می تواند اکسیژن را نیز به طور مستقیم از هوا دریافت کند؛ درست مانند موجودات دیگری که روی زمین زندگی می کنند.

در واقع برخی از گونه های ماهی لانگ فیش چنان به تنفس از طریق هوای آزاد عادت کرده اند که رفته رفته و در دوران بلوغ دیگر به آبشش نیاز ندارند. اگر چه این ماهی همچنان در آب زندگی می کند اما باید برای نفس کشیدن به سطح آب بیاید. آبشش های ماهی لانگ فیش در دوران بلوغ کارآیی خود را از دست می دهند بدین ترتیب اگر برای مدت زیادی زیر آب بماند غرق خواهد شد.

زنده ماندن ماهی,زنده ماندن ماهی بدون آب

آبشش های ماهی لانگ فیش در دوران بلوغ کارآیی خود را از دست می دهند

ماهی های لانگ فیش مانند انواع  مارماهی ها بدن کشیده ای دارند با باله هایی تار مانند در نزدیک سر و باله های لگنی که برای شنا کردن و خزیدن در کف دریا از آن ها استفاده می کند. این ماهی معمولا در آب های کم عمقی مانند مرداب ها یا لجن زارها زندگی می کند اما گونه هایی از آن ها در رودخانه ها نیز یافت می شوند.

لانگ فیش ها عموماً در آب های کم عمق مانند مرداب ها و باتلاق ها زندگی می کنند، اما در دریاچه های بزرگتر نیز دیده می شوند. این ماهی در آب مثل سایر ماهی ها رفتار می کند، در آب شنا کرده و از ماهی های کوچک و سخت پوستان کف برکه و جویبار تغذیه می کند. در فصول خشک، این ماهی در زیر گل پنهان شده و با دهانش یک سوراخ را حفر می کند و زمانی که به عمق مناسبی رسید حفاری را متوقف می کند و با ترشح یک نوع مخاط، پیله ای در اطراف خود تشکیل می دهد و فقط تنها دهانش را برای تنفس باز می گذارد.

این ماهی در صورتی که به آب دسترسی داشته باشد همانند یک ماهی معمولی رفتار می کند بدین صورت که در آب شنا کرده و از ماهی های کوچک و سخت پوستان کف آبگیرها و رودخانه ها تغذیه می کند. اما در دوران خشکسالی که آب در دسترس وی قرار ندارد، لانگ فیش در درون گل و لای خود را پنهان می کند و با بلعیدن گل و لای و دفع آن از طریق آبشش ها به اعماق زمین می رود.

وقتی که به یک عمق مطمئن و راحت رسید همان جا مانده و با ماده ی لزجی که از پوستش ترشح می شود یک ساختار پیله ای شکل دور بدن او تشکیل می شود که بعد از مدتی سفت می گردد و تنها دهان ماهی برای تنفس بیرون از این پوشش باقی می ماند. در این دوران ماهی لانگ فیش به شدت متابولیسم بدن خود را پایین آورده و برای زنده ماندن از بافت های ماهیچه ای انتهای دم خود تغذیه می کند.

بعد از این که بارندگی آغاز شده و آب به محل زندگی این ماهی باز می گردد، گل و لای کاملا نرم شده و این ماهی با حرکات مارپیچی ووول خوردن از پناهگاه خود خارج شده و به سطح زمین می آید. برخی منابع ادعا کرده اند که این ماهی می تواند تا ۴ سال را در زیر زمین خشک زنده بماند.

آشنایی با ماهی لانگ فیش, ماهی معمولی

این ماهی در صورتی که به آب دسترسی داشته باشد همانند یک ماهی معمولی رفتار می کند

ماهی های لانگ فیش تنها در آفریقا، آمریکای جنوبی و استرالیا یافت می شوند. در آفریقا معمولاً بومیان با کندن زمین در مناطقی که قبلا در آن آب جمع شده است این ماهی را از اعماق خاک بیرون کشیده و به عنوان یکی از منابع غذایی مورد استفاده قرار می دهند. این ماهی مزه ی بسیار تندی داشته و هر کسی مزه ی آن را دوست ندارد.

لانگ فیش ها برای خواب طولانی سوخت و ساز بدن خود را کاهش داده و هنگامی که به آب باز می گردند از همان حفره ای که ایجاد کرده اند خارج می شوند. برخی گزارش ها حاکی از این است که این ماهی می تواند ۴ سال در خشکی زندگی کند. لانگ فیش ها تنها در آفریقا، آمریکای جنوبی و استرالیا پیدا می شوند که اغلب مردم محلی آفریقا بعنوان غذا آن را مصرف می کنند و طعم لذیذی دارد.

زنده ماندن ماهی بدون آب و غذا تا ۵ سال!

محققان از کشف نوعی ماهی آفریقایی به نام Protopterus annectens خبر دادند که این ماهی عجیب می تواند تا پنج سال بدون آب و غذا می خوابد.

جانورانی که در دنیای پیرامون ما وجود دارند خلقت پیچیده ای دارند، چنانچه گاهی اوقات در بعضی از این جانداران توانایی ها و رفتارهایی مشاهده می شود که درکشان کمی دشوار است، ماهی ریه دار آفریقایی که نامش Protopterus annectens است یکی از این جانداران آبزی می باشد که بدون آب و غذا برای سه تا پنج سال زنده می ماند و در حالت حیات معلق بسر می برد و به اصطلاح به رخوت تابستانی می رود. هنگامی که آب در دسترس باشد، ماهی از خواب بیدار می شود.

در طول حیات معلق، حیوان برای یک دوره طولانی، بدون آب و غذا و بدون نیاز به دفع ادار و مدفوع، غیرفعال می شود. در حالت رخوت، سرعت ساعت بیولوژیکی کم می شود. حیات معلق موضوعی است که دانشمندان در حال بررسی کاربرد آن در زمینه های مختلف پزشکی و سفرهای فضایی هستند.

دوران ماهی لانگ فیش,زنده ماندن ماهی بدون آب و غذا

هنگامی که آب در دسترس باشد، ماهی از خواب بیدار می شود

اگر حالت معلق در انسان ممکن بود، جراحان در لحظات بحرانی مثل زمانی که گردش خون بیمار متوقف می شود، زمان بیشتری برای جراحی داشتند و رویای سفر به فضاهای دور هم برای انسان محقق می شد.

تیم تحقیق به سرپرستی کونگ یوئن از دانشگاه ملی سنگاپور بر روی این ماهی بررسی هایی انجام دادند و به نتایجی دست یافتند.

محققان دریافتند پدیده تعلیق در میان ماهی های شش دار آفریقایی در شرایط خشک و دمای بالا اتفاق می افتد و فعالیت های گوناگون سلولی را تنظیم می کند.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *