اخبار داغ

باید به عملکرد وزارت نفت در پارس جنوبی امتیاز می‌دادیم؛ نه کارت زرد

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره کارت زرد مجلس به وزیر نفت به دلیل تأخیر در توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی گفت: در حوزه پارس جنوبی حتی باید به عملکرد وزارت نفت امتیاز داده می‌شد، اما گویا قرار بود آقای زنگنه کارت زرد بگیرد. فریدون عباسی شب گذشته (جمعه، ۱۱ مهرماه) در حاشیه بازدید […]

اشتراک گذاری
12 مهر 1399
94 بازدید
کد مطلب : 7024

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره کارت زرد مجلس به وزیر نفت به دلیل تأخیر در توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی گفت: در حوزه پارس جنوبی حتی باید به عملکرد وزارت نفت امتیاز داده می‌شد، اما گویا قرار بود آقای زنگنه کارت زرد بگیرد.

فریدون عباسی شب گذشته (جمعه، ۱۱ مهرماه) در حاشیه بازدید از برخی طرح‌های صنعت نفت در استان ایلام، درباره کارت زرد مجلس شورای اسلامی به وزیر نفت گفت: نظر بنده به‌عنوان یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس این بود که در زمینه توسعه فاز ۱۴ هیچ تأخیری متوجه عملکرد وزیر نفت نبوده است. آقای زنگنه هم در این باره در مجلس توضیحات قانع‌کننده‌ای ارائه دادند و حتی می‌شد در این زمینه به وزارت نفت امتیاز داد، چراکه با اولویت‌بندی فازها در پارس جنوبی به نحوی عمل شد که ایران در توسعه این میدان گازی به عملکرد قابل‌قبول‌تری نسبت به قطر دست یافت.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اعضای کمیسیون انرژی هم عمدتاً همین نظر را داشتند، به این ترتیب ما در کمیسیون برای اینکه سؤال به صحن نرود و نماینده محترم (سؤال‌کننده) قانع شود، مدیر کنسرسیوم راهبر توسعه فاز ۱۴ و کارشناسان مربوطه را نیز دعوت کردیم و آنها توضیحات مبسوطی درباره علل فنی تأخیر در توسعه این فاز ارائه دادند که هیچ‌یک از موارد، قصوری را متوجه آقای زنگنه نمی‌کرد، با این حال باز هم نماینده قانع نشد.

گویا قرار بود آقای زنگنه کارت زرد بگیرد!

وی با یادآوری اینکه بحث توسعه پارس جنوبی بحثی ملی است و نه استانی، درباره کلیت فرآیند طرح سؤال توضیح داد: طرح سؤال از مهندس زنگنه توسط یکی از نمایندگان استان بوشهر انجام شد که در چنین شرایطی، وزیر باید طبق آیین‌نامه به مجلس بیاید و ابتدا در کمیسیون مربوطه (انرژی) پاسخ دهد. به عبارت دیگر، کمیسیون انرژی شرایط سؤال و جواب را برای طرفین فراهم می‌کند، اما طبق آیین‌نامه نمی‌تواند در این زمینه نظر دهد.

عباسی ادامه داد: اگر نماینده سؤال‌کننده بعد از طرح سؤال و جواب در کمیسیون قانع نشود، سؤال باید به صحن ارجاع داده شود، به‌طوری که نماینده سؤال‌کننده و وزیر، هر یک ۱۵ دقیقه صحبت کنند و اگر باز هم نماینده بعد از ارائه توضیحات وزیر قانع نشود، موضوع به رأی‌گیری گذاشته خواهد شد که این مسئله درباره توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی نیز مطرح شد.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس با تأکید مجدد بر اینکه بررسی علمی و فنی این کمیسیون نشان می‌داد قصوری متوجه وزیر نفت نبوده است، گفت: گویا قرار بود ایشان کارت زرد را دریافت کند، زیرا خیلی به استدلال‌ها و حرف‌ها توجهی نمی‌شد.

تلاش برخی برای نشان دادن کارت زرد دوم به وزیر نفت

عباسی در ادامه با بیان اینکه احتمال دارد کارت زرد دیگری این بار با موضوع مناقشه گازی ترکمنستان در راه باشد، توضیح داد: با وجود اینکه بحث اختلاف با ترکمنستان را در کمیسیون انرژی حل کردیم و نماینده سؤال‌کننده اظهار کرد که قانع شده است، اما باز تعدادی از نمایندگان این سؤال را مطرح کرده‌اند، حال آنکه در کمیسیون نگفته بودند قانع نشده‌اند! این موضوع اختلاف‌نظرهایی را به‌وجود آورد و در نهایت سبب شد با این حربه که «یا سؤال را به صحن بفرست یا شکایت می‌کنیم»، از بنده به هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان شکایت شود.

وی در توضیح بیشتر گفت: من طبق آیین‌نامه مجاز نبودم سؤال را به صحن بفرستم، چراکه هدف کمیسیون، دفاع از آقای زنگنه نبود، بلکه هدف ارائه دیدگاه کاملاً فنی و در موضع عدالت از سوی کمیسیون بود، اما یکی از نمایندگان تهدیدهایی (مبنی بر اینکه مصاحبه می‌کند، یا در فضای مجازی مطالبی منتشر می‌کند و به هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان شکایت می‌کند) را مطرح و در نهایت به این هیئت شکایت کرد.

عباسی افزود: هیئت نظارت بررسی‌های خود را انجام داده و تا اینجا حق را به ما داده است. به این معنا که سؤال نباید به صحن ارسال می‌شد، اما دوباره در این باره در مجلس سؤال طرح شده و از آنجا که سؤال حق نماینده است، وزیر هم باید دوباره پاسخگو باشد.

وی متذکر شد: پرونده مناقشه گازی با ترکمنستان نیز بحثی ملی است و به دلیل اهمیت این بحث، ما از سفیر ترکمنستان نیز دعوت کردیم و با رایزنی‌های صورت گرفته، تلاش شد ضمن توسعه دیپلماسی پارلمانی کشور، بر توسعه روابط دوجانبه تاکید شود و روابط دوستانه دو کشور ادامه یابد.

توجه به نظرات کارشناسی با سلایق مختلف جناحی و سیاسی

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر جریانات سیاسی بگذارند، مجلس می‌تواند با اتکا به نظرات کارشناسی گام‌های خوب و موثری بردارد، گفت: ما در شرایط فعلی کشور نیاز به وحدت و هم‌نظری داریم، بنابراین توصیه من به دوستان در مجلس شورای اسلامی این است که بسیار مواظب باشند. همچنین عملکرد رئیس‌جمهور در ایجاد این آرامش و وحدت مؤثر است. ایشان نیز متقابلاً باید به نظرات مجلس بها دهد، در غیر این صورت مجلس با ایشان برخورد خواهد کرد و کرونا هم نمی‌تواند مانع این برخورد شود.

عباسی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در واکنش به قرار گرفتن بنزین در صدر کالاهای صادراتی کشور در نیمه نخست امسال که از سوی رئیس کل گمرک اعلام شد، عنوان کرد: این آمار قابل تحسین، نتیجه مدیریت صحیح و عملکرد خوب کارکنان صنعت نفت است و چه بهتر بود چنین رویکردی پیش از اینها مدنظر قرار می‌گرفت.

وی ابراز امیدواری کرد که وزارت نفت با استقبال از همفکری‌ها، بهره‌مندی از نظرات بدنه کارشناسی نفت با سلایق مختلف جناحی و سیاسی را در دستور کار قرار دهد.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *