اخبار داغ

زنگنه: پارس جنوبی افتخار ایران است

وزیر نفت دلیل تأخیر در توسعه پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی را تشریح کرد و گفت: هزاران میلیارد دلار از پارس جنوبی برای کشور درآمد حاصل شده است؛ پارس جنوبی افتخار نظام جمهوری اسلامی است و کسی نمی‌تواند آن را به نام خود تمام کند. به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، بیژن زنگنه امروز (چهارشنبه، […]

اشتراک گذاری
09 مهر 1399
93 بازدید
کد مطلب : 6897

وزیر نفت دلیل تأخیر در توسعه پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی را تشریح کرد و گفت: هزاران میلیارد دلار از پارس جنوبی برای کشور درآمد حاصل شده است؛ پارس جنوبی افتخار نظام جمهوری اسلامی است و کسی نمی‌تواند آن را به نام خود تمام کند.

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، بیژن زنگنه امروز (چهارشنبه، نهم مهرماه) در پاسخ به پرسش ابراهیم رضایی، نماینده دشتستان در مجلس درباره دلیل تأخیر در بهره‌برداری از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی با یادآوری اینکه توسعه عملی فازهای پارس جنوبی در سال‌های ۷۶ تا ۸۴ برای نخستین بار آغاز و قرارداد اجرای طرح توسعه ۱۳ فاز پارس جنوبی در این بازه زمانی امضا شد، تصریح کرد: پنج فاز نخست میدان گازی مشترک پارس جنوبی از سال ۷۶ تا ۸۴ و پنج فاز دیگر در دولت آقای احمدی‌نژاد به بهره‌برداری رسید.

وی مقدار برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی را در سال ۹۲ روزانه ۲۸۰ میلیون مترمکعب عنوان کرد و با بیان اینکه قرارداد فازهای ۱۵ و ۱۶ و ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی نیز در دولت آقای احمدی‌نژاد امضا شد، یادآور شد: در ۲۵ خرداد ۸۹ یعنی تقریباً ۱۰ سال پیش قرارداد پنج فاز پارس جنوبی با مدت زمان اجرای ۳۵ ماه در زمان آقای میرکاظمی با تأمین منابع مالی صد در صد از شرکت ملی نفت ایران امضا شد که اصل امضای قراردادها کار تحسین‌برانگیزی بود و جای قدردانی دارد.

وزیر نفت با بیان اینکه  ۳۵ ماه برای تکمیل یک طرح در پارس جنوبی که در آن زمان ۵ میلیارد دلار هزینه داشت به یک جد و جهد بسیار بالایی نیاز داشت و هیچ شرکت خارجی نتوانسته بود به چنین رکوردی دست یابد، تصریح کرد: مدیریت وقت وزارت نفت اما چنین تصمیم مهمی را گرفت و تلاش کرد پیش از پایان دولت دهم همه این ۱۰ طرح را عملیاتی کند؛ پیمانکارانی که برای این طرح انتخاب شده بودند همه ایرانی بودند، اما همه در یک سطح و یکسان نبودند. بعضی از آنها مانند پتروپارس تجربه اجرای ۵ تا ۶ فاز  پارس جنوبی یا مانند اویک تجربه اجرای دو فاز را در کنار پیمانکاران خارجی داشتند، اما بعضی شرکت‌ها تجربه‌ای برای اجرای چنین مگاپروژه‌هایی را نداشتند.

چه خاصیتی برای ما داشت که ۱۷ فاز را با هم جلو ببریم

زنگنه با اشاره به اینکه وقتی ما در میانه سال ۹۲ کار را آغاز کردیم با کمبود شدید گاز در شبکه روبه‌رو بودیم ، افزود: در آن سال ۲۷ میلیارد لیتر سوخت مایع تنها در نیروگاه‌ها مصرف شد که ارزش آن براساس قیمت‌های آن زمان ۱۸ میلیارد دلار بود و مسائل زیست محیطی بسیاری را به‌وجود آورد. آقای حاجی‌دلیگانی، عضو هیت رئیسه مجلس شورای اسلامی، به‌خوبی می‌داند که در اصفهان چه اتفاق‌هایی در نیروگاه شهید منتظری افتاد. همین‌طور مصرف مازوت در نیروگاه‌ها در اهواز و تبریز آلودگی‌های زیادی ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه با وجود همه زحماتی که همکاران ما در آن زمان کشیدند هیچ‌کدام از این ۱۷ فاز پارس جنوبی به‌سادگی و به‌سرعت قابل تکمیل و عملیاتی شدن نبود و منابع نفت هم بسیار  محدود بود، اظهار کرد:‌ نخستین کاری که ما به‌عنوان کار مدیریتی انجام دادیم (سال ۹۲) این بود که این فازها را اولویت‌بندی کنیم. هفت فاز را که پیشرفت‌های فیزیکی بیشتر و پیمانکاران خوبی داشتند و  ۲۰۰ میلیون متر مکعب گاز تولید می‌کردند در اولویت قرار دادیم تا مشکل فوری شبکه را حل کنند و بقیه فازها را در اولویت بعدی قرار دادیم.

وزیر نفت تصریح کرد: چه خاصیتی برای ما داشت که ۱۷ فاز را با هم جلو ببریم و پیشرفت کار را تا ۸۰ درصد برسانیم، اما یک مترمکعب نیز گاز به شبکه نرسانیم. این درست بود یا اینکه ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز را تولید کنیم و بقیه را با توجه به منابع محدود انجام دهیم.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *