اخبار داغ

درس محرم (۳)

خیلی از ما با خودمون فکر میکنیم، همینکه ماه محرم فرا برسد و مجلسی برای عزاداری امام حسین (ع) بر پا کنیم و یا حضور داشته باشیم،وظیفه خودمان را ادا کردیم؛در صورتی که باید در کنار عزاداری در این ماه، درس های آن را هم فرابگیریم. به قول آیت الله بهجت که فرموده بودند:”همه ما شمر بالقوه ایم!!” امام حسین (علیه […]

اشتراک گذاری
05 شهریور 1399
188 بازدید
کد مطلب : 4102

خیلی از ما با خودمون فکر میکنیم، همینکه ماه محرم فرا برسد

و مجلسی برای عزاداری امام حسین (ع) بر پا کنیم و یا حضور داشته باشیم،وظیفه خودمان را ادا کردیم؛در صورتی که باید در کنار عزاداری در این ماه، درس های آن را هم فرابگیریم.

به قول آیت الله بهجت که فرموده بودند:”همه ما شمر بالقوه ایم!!”

امام حسین (علیه السلام):إن لَم یَکُن لَکُم دینٌ و کُنتُم لاتَخافونَ المَعادَ فَکونوا اَحراراً فِی دُنیاکُم؛

اگر دین ندارید و از قیامت نمی ترسید، لااقل در دنیای خود آزاده باشید.

بحارالانوار، ج۴۵، ص۵۱

راسخون: این کلام امام، مربوط به زمانی است که حضرت در واپسین لحظات حیات خویش، مجروح بر زمین کربلا افتاده بودند. وقتی دیدند سپاه کوفه به طرف خیمه های زنان و فرزندان بی دفاع حمله می کنند، خطاب به یزیدیان و همه ی وجدانهای بیدار فرمودند:

اگر دین ندارید، لااقل در دنیای خود آزاده باشید.

مکتب حسینی، مکتب حریّت و آزادگی است؛حمله به زنان و کودکان بی دفاع، همیشه و همه جا رفتاری غیرانسانی و برخلاف اصول جوانمردی به شمار آمده است.
پیام عاشورا، تنها مخصوص مسلمانان و امت محمّدی نیست. هر انسانی که به ارزشهای اخلاقی و انسانی پایبند باشد، می تواند از فرهنگ عاشورا درس بیاموزد و از سالار شهیدان، آزادگی را فرا گیرد.

این پیام که «اگر دین ندارید، دست کم آزاد مرد باشید»، قابل صدور به همه ی جهان است و همه ی آزادگان را به این فرهنگ و ارزش دعوت می کند. آزادگی، در میان ملل غیرمسلمان هم طرفدار دارد و آزادگان در همه جای دنیا پیدا می شوند.
پس پیام امام حسین(علیه السلام) را باید به جهان صادر کرد و جهانیان را با الفبای فرهنگ عاشورا آشنا ساخت.

منبع: حکمت های حسینی (ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام حسین علیه السلام)، جواد محدثی، انتشارات آستان قدس رضوی، چاپ دوم(۱۳۹۰)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *