اخبار داغ

تاکید مقام معظم رهبری بر افزایش تولید و تقویت شرکت‌های دانش بنیان

رهبر معظم انقلاب اسلامی رفع موانع تولید را از وظایف اساسی دولت برشمردند وبر تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و افزایش تولید تاکید کردند. به گزارش تجهیز نیوز به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (یکشنبه، دوم شهریورماه) به مناسبت هفته دولت در ارتباط تصویری با […]

اشتراک گذاری
02 شهریور 1399
166 بازدید
کد مطلب : 4026

رهبر معظم انقلاب اسلامی رفع موانع تولید را از وظایف اساسی دولت برشمردند وبر تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و افزایش تولید تاکید کردند.

به گزارش تجهیز نیوز به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (یکشنبه، دوم شهریورماه) به مناسبت هفته دولت در ارتباط تصویری با رئیس‌جمهوری و اعضای دولت، سال آخر فعالیت دولت یازدهم را فرصتی خوب برای افزایش خدمات در حوزه‌های مختلف خواندند و با بیان نکاتی درباره مسائل مهم اقتصادی همچون تولید، سرمایه‌گذاری، ارزش پول ملی و نیز فضای مجازی تأکید کردند: باید با جدیت کامل موانع تولید را رفع و برای حل مشکلات همت بیشتر گماشت.

رهبر انقلاب اسلامی حادثه عاشورا را قله جهاد، فداکاری و شهادت نامیدند و با اشاره به مصادف شدن هفته دولت با دهه اول محرم افزودند: مبنای هفته دولت نیز جهاد و شهادت است، چراکه رجایی و باهنر با مجاهدت مستمر، سختکوشی و تلاش در هنگام هجوم و محاصره مشکلات، خودداری کامل از پیگیری منافع شخصی و پرهیز از چهره‌سازی برای جذب نظر مردم، خود را شایسته پاداش بزرگ الهی یعنی شهادت ساختند.

ایشان با اشاره به خبرهای بزرگ و مهمی که رئیس‌جمهوری و اعضای دولت در گزارش‌های خود اعلام کردند، افزودند: هفته دولت فرصت مناسبی برای تبیین و اطلاع‌رسانی خدمات اعضای دولت و نقد نقاط قوت و ضعف است که دولت باید بیش و پیش از دیگران به نقد درونی بپردازد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به دولتمردان توصیه کردند: در گزارش‌هایی جامع و صادقانه، آنچه توانستید و آنچه قرار بود، اما نتوانستید برای مردم بیان کنید که مردم از این گونه گزارش‌های صادقانه، خرسند و امیدوار می‌شوند.

رهبر معظم انقلاب سال آخر فعالیت دولت را فرصتی قابل توجه و از جهات مختلف بسیار مهم برشمردند و گفتند: هرچه می‌توانید از فرصت آخر برای خدمت به مردم و کشور استفاده کنید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در همین زمینه با اشاره به مشکل جدی مسکن در کشور گفتند: دولت قول ساخت ۶۰۰ هزار واحد مسکونی در آخرین سال فعالیت را داده است که تحقق این قول می‌تواند در زمینه حل مشکل مسکن مؤثر باشد.

ایشان افزودند: تلاش کنید در یک سال باقیمانده کارهای اساسی و بزرگی برای دولت بعد به یادگار بگذارید که اصلاح ساختار بودجه، نظام بانکی و نظام مالیاتی جزو این‌گونه کارهاست.

پیگیری و تلاش جدی برای اجرای قول‌هایی که داده شده از جمله طرح‌های هفتگی وزارت نیرو، سیاست پالایشگاه‌سازی برای جلوگیری از صدور نفت خام، تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان، ادامه کارهای خوب علمی و بهداشتی و درمانی که در مقابله با کرونا انجام شده و افزایش تولید از دیگر توصیه‌های مؤکد رهبر انقلاب به دولت برای سال آخر فعالیت بود. سالی که به هیچ وجه نباید دولت به‌صورت وقت اضافه به آن نگاه کند.

ایشان بار دیگر تولید را مادر و کلید اصلی حل مشکلاتی نظیر اشتغال، معیشت، تورم و کاهش ارزش پول ملی خواندند و تأکید کردند: باید هرچه می‌توانید در این زمینه ها کار و تلاش کنید.

رهبر معظم انقلاب رفع موانع تولید را از وظایف اساسی دولت برشمردند و گفتند: البته رفع برخی موانع از جمله تحریم یا ندادن پول فروش نفت ایران، تحت اختیار دولت نیست، اما بسیاری از موانع درونی است و باید با جدیت آنها را رفع کرد.

ایشان واردات بی‌رویه را که باعث شکایت مکرر تولیدکنندگان و حتی ورشکستگی برخی از آنها شده است بسیار خطرناک خواندند و افزودند: واردات لوکس نیز از جمله موانعی است که دولت باید آنها را از سر راه تولید حذف کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای جلوگیری از قاچاق را با همکاری قوای مجریه، قضاییه و نیروهای مسلح، تسهیل کننده تولید دانستند و گفتند: استفاده از ظرفیت نهضت قطعه‌سازی که به خصوص در نیروهای مسلح ایجاد شده است، می‌تواند بخش قابل توجهی از نیازهای تولیدکنندگان را تأمین کند، به‌ویژه اینکه متخصصان داخلی توانسته‌اند قطعات بسیار ظریف و پیچیده را نیز تولید کنند.

رهبر معظم انقلاب رفع ناهماهنگی‌ها در سطوح پایین‌دستی را برای افزایش و جهش تولید، مهم برشمردند و گفتند: در گزارش‌های خبری تلویزیون، برخی تولیدکنندگان از ناهماهنگی‌های عجیب و غریب در گرفتن مواد اولیه مورد نیاز گله می‌کنند که اگر وزیر مربوط به محض دیدن این گزارش‌ها پیگیری کند، بسیاری از این مشکلات ظرف مدت کوتاهی قابل حل است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در ادامه سخنانشان درباره مسائل اقتصاد کشور، به موضوع خام فروشی و صادرات فله‌ای مواد خام اشاره کردند و گفتند: خام‌فروشی در سنگ‌های معدنی قیمتی و فرآوری آنها در خارج و بازگرداندن به کشور با چندین برابر قیمت، فروش خاک جزیره هرمز، فرآوری نشدن زعفران جنوب خراسان و خرمای مناطق گرمسیری از جمله مواردی است که نشان می‌دهد باید در این زمینه کار جدی صورت گیرد.

ایشان افزودند: چندی پیش، پیشنهادی برای تشکیل کارگروهی از جانب روسای سه قوه جهت شناسایی و برطرف کردن موانع تولید مطرح کردم و با استقبال سه قوه هم مواجه شد که باید هر چه زودتر تشکیل شود و کار خود را با جدیت آغاز کند.

رهبر انقلاب اسلامی یکی دیگر از موضوع‌های بسیار مهم اقتصادی را مسئله سرمایه‌گذاری برشمردند و تأکید کردند: متأسفانه در سال‌های اخیر، سرمایه‌گذاری در کشور دچار اختلال شده و در این زمینه عقب هستیم که برای بر طرف کردن این مشکل، ابتدا باید سرمایه‌گذاری‌های کلانی که در کشور رها شده و یا کُند پیش می‌روند، احیا شوند و هیچ طرح بزرگ سرمایه‌گذاری بلاتکلیف نماند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر لزوم تشویق سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، خاطرنشان کردند: بخش خصوصی دارای امکانات فراوان و نقدینگی لازم است و باید از طریق برطرف کردن مشکلات مالیاتی و مجوزها و همچنین تسهیلات بانکی، بخش خصوصی را به سرمایه‌گذاری ترغیب کرد.

ایشان با اشاره به اهمیت موضوع هدایت نقدینگی به سمت تولید گفتند: در سال ۹۷ و در دیدار با هیئت دولت پیشنهاد تشکیل یک هیئت متخصص شبانه‌روزی برای یافتن روش‌های هدایت نقدینگی به سمت تولید مطرح شد که اگر این هیئت تشکیل نشده است، باید هرچه زودتر شکل بگیرد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی تقویت ارزش پول ملی را موضوعی بسیار مهم و در ارتباط مستقیم با تولید و تقویت بینه اقتصادی کشور و بهبود معیشت مردم دانستند و افزودند: در کنار اقدامات بلندمدت برای تقویت ارزش پول ملی، برخی اقدامات کوتاه‌مدت نیز ضروری است که از جمله آنها برخورد جدی با اقدامات بدخواهانه و سودجویانه برای کاهش ارزش پول ملی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به اعلام دولت مبنی بر بازگردانده نشدن ۲۷ میلیاد دلار ارز حاصل از صادرات گفتند: ممکن است بخشی از این ارزها به دلایل منطقی هنوز بازگردانده نشده، اما با موارد سودجویانه همچون واردات کالاهای لوکس یا خرید ملک در خارج از کشور باید برخورد شود.

ایشان بر لزوم هماهنگی دستگاه‌های اجرایی برای تصمیمات اقتصادی تأکید کردند و با اشاره به تصمیم‌های نسنجیده برخی دستگاه‌ها، افزودند: البته بانک مرکزی فعالیت‌های خوبی را آغاز کرده است و همه دستگاه‌ها باید به آن کمک کنند تا بتواند اقدامات خود را به سرانجام برساند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی یکی از موارد ضروری برای برطرف کردن موانع و ایجاد اصلاحات ساختاری را راه‌اندازی سامانه‌های اطلاعاتی و اتصال این سامانه‌ها به یکدیگر برشمردند و با یک تذکر مهم، سخنان خود را درباره مسائل اقتصادی کشور به پایان رساندند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: اقتصاد کشور به هیچ وجه نباید به تحولات خارجی پیوند بخورد، زیرا این یک خطای راهبردی است.

ایشان تأکید کردند: نباید برنامه‌ریزی اقتصادی برای کشور، معطل لغو تحریم‌ها یا نتیجه انتخابات فلان کشور شود. باید بنا را بر این گذاشت که تحریم‌ها به‌عنوان مثال تا ۱۰ سال دیگر ادامه دارد، بنابراین باید بر ظرفیت‌ها و امکانات داخلی تمرکز کرد، البته ممکن است آنها تصمیمات خوب بگیرند که در آن صورت از آن استفاده می‌کنیم، اما مسائل اقتصادی کشور نباید موکول به تحولات خارجی شوند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان، موضوع فضای مجازی را بسیار مهم خواندند و گفتند: ما هم اهمیت فضای مجازی را و اینکه بخشی از زندگی مردم شده است، قبول داریم اما بحث ما در مورد فضای مجازی این است که این عرصه از خارج مدیریت و هدایت می‌شود و ما نمی‌توانیم مردم را بی پناه رها کنیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه عوامل مسلط بین‌المللی در فضای مجازی به‌شدت فعال هستند، افزودند: تأکید مکرر بر شبکه ملی اطلاعات و تشکیل شورای‌عالی و مرکز ملی فضای مجازی و شرکت رؤسای سه قوه در آن به همین علت است، اما متأسفانه اهتمام لازم به این موضوع نمی‌شود.

ایشان گفتند: شبکه ملی اطلاعات اجزایی دارد که این اجزا از زمان‌بندی‌ها عقب هستند.

رهبر انقلاب اسلامی در ادامه خطاب به همه مسئولان و دست‌اندرکاران کشور یک توصیه مهم کردند: خدمت در نظام اسلامی دارای ارزش مضاعف است که باید قدردان آن باشید، چراکه خدمت در جمهوری اسلامی کمک به رونمایی از الگوی اسلام برای جامعه‌سازی و مدیریت جامعه است، بنابراین اهمیت مضاعف دارد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به ناکامی مکاتب مختلف بشری برای اداره جامعه، از آمریکا به‌عنوان یک الگوی واقعاً شکست‌خورده یاد کردند و گفتند: ارزش‌های بشری مانند سلامت، عدالت و امنیت از همه جا بیشتر در آمریکا لگدمال می‌شود، فاصله طبقاتی در آنجا وحشتناک است، تعداد و نسبت گرسنگان و بی‌خانمان‌ها در آمریکا از کشورهای متعارف دنیا بیشتر است، طبق اعلام صریح رقبا در کارزارهای انتخاباتی، یکی از هر پنج کودک آمریکایی، گرسنه است ضمن اینکه ناامنی و آمار جنایت در آمریکا بسیار بالاست.

ایشان افزودند: علاوه بر این مشکلات داخلی و مدیریتی، قتل، جنگ‌افروزی و ایجاد ناامنی جزو کارهای رایجِ امروز آمریکایی‌ها در سوریه، فلسطین و یمن و قبلاً در عراق، افغانستان و مناطقی مثل ویتنام و هیروشیماست.

رهبر معظم انقلاب اسلامی حضور افرادی در رأس آمریکا را که مایه تحقیر آن کشور هستند، نشانه دیگری از شکست الگوهای بشری و آرمانشهر رو به انحطاط غربزده‌ها برشمردند و گفتند: الگوی مستقل اسلام برای نظام‌سازی و جامعه‌سازی بر سه پایه ایمان، علم و عدل استوار است، البته ما در هر سه عرصه عقبیم اما در جمهوری اسلامی شعارها و جهت‌گیری‌ها بر این اساس بوده و الگوهای انسانی آن نیز شهدایی مانند بهشتی، مطهری، باهنر، رجایی و سلیمانی هستند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خطاب به مسئولان تأکید کردند: عملکرد شما می‌تواند این الگوی برجسته را در چشم مردم جهان تبلیغ کند و علت دشمنی و ترس مستکبران از جمهوری اسلامی همین مسئله است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش پایانی سخنانشان با اشاره به فرازی از سخنان امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام مبنی بر اینکه اگر مؤمنان دست از یاری یکدیگر بردارند شکست می‌خورند، افزودند: این درسی برای بشریت و همه مؤمنان است و امروز نیز که دشمن به‌طور دائم در حال طراحی است، در مقابل آن باید نقشه و برنامه داشت.

ایشان همچنین با تشکر از رعایت اصول بهداشتی در مجالس عزاداری تا به امروز، بر گسترش کامل و استمرار رعایت‌ توصیه‌های ستاد ملی کرونا تأکید و مجدداً از عوامل یاریگر مردم در مقابله با ویروس خطرناک کرونا تشکر کردند.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *