اخبار داغ

۱۳ قرارداد نفتی با ۱۴ شرکت ایرانی امضا شد

۱۳ قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت با هدف حفظ جریان کار و اشتغال در صنعت نفت، میان دو شرکت تابع شرکت ملی نفت ایران و ۱۴ شرکت ایرانی امضا شد. به گزارش خبرنگار تجهیز نیوز ، ۱۳ قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت، صبح امروز (دوشنبه، ۲۷ مردادماه) بین دو شرکت نفت […]

اشتراک گذاری
27 مرداد 1399
255 بازدید
کد مطلب : 3755

۱۳ قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت با هدف حفظ جریان کار و اشتغال در صنعت نفت، میان دو شرکت تابع شرکت ملی نفت ایران و ۱۴ شرکت ایرانی امضا شد.

به گزارش خبرنگار تجهیز نیوز ، ۱۳ قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت، صبح امروز (دوشنبه، ۲۷ مردادماه) بین دو شرکت نفت فلات قاره ایران و ملی مناطق نفت‌خیز جنوب (کارفرما) با ۱۴ شرکت ایرانی (پیمانکار) امضا شد. ارزش مجموع این قراردادها بیش از یک میلیارد و ۵۲۷ میلیون یورو اعلام شده است و با اجرای این قراردادها، حدود ۱۸۵ هزار بشکه به ظرفیت تولید نفت کشور افزوده می‌شود.

این ۱۳ قرارداد که حوزه اجرایی آن در پنج استان خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویر احمد، بوشهر و هرمزگان خواهد بود، مشتمل بر ۱۱ قرارداد به کارفرمایی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و دو قرارداد به کارفرمایی شرکت نفت فلات قاره ایران است و همه پیمانکاران طرف قرارداد مطابق روال جاری بسته‌های قراردادی طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت، شرکت‌های ایرانی هستند.

بر این اساس، قراردادهای پروژه زیلایی و پروژه چلینگر و گرنگان، هر دو با شرکت گلوبال پتروتک کیش، پروژه رامین با شرکت توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا، پروژه منصورآباد با شرکت توسعه پتروایران، پروژه سیاه‌مکان با شرکت گسترش انرژی پاسارگاد، پروژه مارون ۲ و ۵ و پروژه مارون ۶ با شرکت تنکو، پروژه مارون ۱ و ۴ با شرکت حفاری شمال (هلدینگ انرژی گستر سینا)، پروژه مارون ۳ با شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران، پروژه بالارود با (مشارکت) ملی حفاری ایران و مهندسی و ساختمانی جهانپارس و پروژه اهواز ۱ و ۴ با (مشارکت) صنایع نفت و انرژی قشم و مارون‌کاران به امضا رسید. قرارداد پروژه رسالت شرکت نفت فلات قاره ایران نیز با (مشارکت) مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران و راهبردهای هوشمند و پروژه فروزان نیز با (مشارکت) پتروپارس و مبین‌سازه‌گستر امضا شد.

تعیین تکلیف بیش از دوسوم بسته‌های کاری طرح

پیش از این در مهرماه سال ۹۷، نخستین قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت برای پروژه سیری (میدان‌های سیوند و اسفند) شرکت نفت فلات قاره ایران امضا شد و چندی بعد در بهمن‌ماه همان سال، ۹ قرارداد دیگر این طرح مشتمل بر ۶ بسته کاری شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب (پروژه‌های کبود، گچساران خامی، لالی آسماری، نرگسی، منصوری آسماری و رامشیر) و سه بسته کاری شرکت نفت مناطق مرکزی ایران (پروژه‌های دانان، سعادت‌آباد و نفت‌شهر) با شرکت‌های ایرانی امضا شده بود.

با در نظر گرفتن ۱۳ قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت که امروز (۲۷ مردادماه) امضا شد و با احتساب ۱۰ قرارداد مرحله نخست این طرح که سال ۹۷ به امضا رسید، تاکنون در مجموع، تکلیف ۲۳ قرارداد یعنی بیش از دوسوم بسته‌های کاری این طرح مشخص شده است. مجموع ارزش این ۲۳ قرارداد بیش از ۲.۲ میلیارد یورو است و در مسیر اجرای این پروژه‌ها، برای حفاری ۱۶۵ حلقه چاه جدید، تعمیر ۷۱ حلقه چاه، تعمیر، توسعه یا احداث واحدهای سطح‌الارضی مربوطه و نگهداشت و افزایش ۲۸۰ هزار بشکه‌ای ظرفیت تولید نفت برنامه‌ریزی شده است.

طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت در یک نگاه

طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت در قالب ۳۳ بسته کاری در گستره فعالیت سه شرکت تابع شرکت ملی نفت ایران (شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، شرکت نفت فلات قاره ایران و شرکت نفت مناطق مرکزی ایران) در محدوده جغرافیایی هفت استان کرمانشاه، ایلام، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، بوشهر، فارس و هرمزگان تعریف شده است.

منابع مالی مورد نیاز این طرح با اتکا به درآمد حاصل از افزایش تولید نفت در بسته‌های کاری تعریف شده و از طریق انتشار اوراق مشارکت در بازار سرمایه تأمین می‌شود.

همگام با برنامه‌ریزی برای افزایش ظرفیت تولید نفت، هدف اصلی از تدوین و اجرای این طرح، حفظ جریان کار و اشتغال در میان پیمانکاران و سازندگان ایرانی صنعت نفت است و به این منظور، ضمن بهره‌مندی صرف از توان پیمانکاران ایرانی، ‌فهرستی از کالاهای پرمصرف طرح که امکان ساخت داخل آنها وجود دارد تهیه و در قراردادهای مربوطه گنجانده شده است و پیمانکاران صرفاً ملزم به سفارش‌ اقلام این فهرست به شرکت‌ها و کارخانه‌های داخلی هستند. پیش‌بینی می‌شود در پایان اجرای تمامی بسته‌های کاری این طرح، سهم ساخت داخل بالغ بر ۸۰ درصد باشد.

عمل به وظایف و مسئولیت‌های اجتماعی نیز از طریق اختصاص ۴ درصد از مبلغ هر قرارداد به انجام پروژه‌های عام‌المنفعه در محدوده اجرای هر پروژه لحاظ شده است که اقدام‌های مربوطه در این زمینه با هماهنگی مقام‌های استانی انجام می‌شود. 

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *