اخبار داغ

جای خالی خاموشی‌های چندساعته اهواز در آمار وزارت نیرو

وزارت نیرو در حالی عبور از تابستان سال ۹۹ بدون خاموشی را جشن گرفته که علاوه بر پایتخت در خوزستان و برخی دیگر از استان‌ها شاهد خاموشی‌های منظم و بعضا طولانی بوده‌ایم. به گزارش خبرنگار مهر، رضا اردکانیان، وزیر نیرو دیروز در جشن تحقق برنامه عبور موفق از دوره اوج مصرف برق تابستان ۱۳۹۹ گفت: ما […]

اشتراک گذاری
26 مرداد 1399
180 بازدید
کد مطلب : 3690

وزارت نیرو در حالی عبور از تابستان سال ۹۹ بدون خاموشی را جشن گرفته که علاوه بر پایتخت در خوزستان و برخی دیگر از استان‌ها شاهد خاموشی‌های منظم و بعضا طولانی بوده‌ایم.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا اردکانیان، وزیر نیرو دیروز در جشن تحقق برنامه عبور موفق از دوره اوج مصرف برق تابستان ۱۳۹۹ گفت: ما به این نتیجه رسیدیم که یکی از موجبات تفاخر ما این است که بدون خاموشی و پاسخگویی به تقاضاهای انرژی پیک کمتری هم داشتیم.

این اظهارنظر وزیر نیرو در حالی است که در تابستان سال جاری علاوه بر پایتخت، در خوزستان به ویژه در بخش‌های مختلف اهواز شاهد خاموشی‌هایی بودیم که در بعضی نقاط به ۴ ساعت یا بیشتر نیز می‌رسید. آن هم در استانی که در تابستان دمای هوای بالایی را تجربه می‌کند.

هرچند خاموشی‌های تابستان امسال به صورت جدول برنامه‌ریزی شده و منظم اعلام نشد اما مطابق گزارش‌های مردمی در پایتخت در ساعاتی از روز و هفته به ویژه در میانه روز شاهد خاموشی‌هایی بودیم.

برق آبی‌ها به کمک آمدند/۵۰ درصد شبکه پایتخت فرسوده است

این در حالی است که خشکسالی گسترده در سال آبی ۹۷-۹۶ موجب کاهش منابع آب در مخازن سدهای چند منظوره بویژه در استان خوزستان شد و در نتیجه در تابستان ۹۷ با کاهش حدود ۵ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق‌آبی مواجه بودیم، اما بلافاصله بعد از سال آبی ۹۷-۹۶، در سال آبی ۹۸-۹۷ ما با یکی از پرآب‌ترین سال‌ها در ۵۰ سال اخیر مواجه بودیم‌. در نتیجه مخازن سدها در حالت حداکثری بوده و ظرفیت تولید حدود ۵ هزار مگاواتی نیروگاه‌های برق آبی در تابستان ۹۹ به ظرفیت شبکه اضافه شده بود.

در همین راستای چندی پیش، حمیدرضا منصوری، معاون بهره برداری و دیسپاچینگ توزیع برق تهران بزرگ در پاسخ به خبرنگار مهر درباره علت خاموشی‌های پراکنده پایتخت که بعضاً در مواردی شاهد تکرار منظم آن در ساعات روز هستیم، گفت: هر تجهیزی از جمله تجهیزات برقی احتمال معیوب شدن را دارند؛ با افزایش دما و افزایش مصرف برق، نرخ خرابی تجهیزات بالا می‌رود و باعث ایجاد خاموشی در آن محدوده می‌شود.

وی درباره راهکار کاهش خاموشی‌ها توضیح داد: خرابی تجهیزات اجتناب ناپذیر است ولی با اجرای برنامه‌های تعمیر و نگهداری می‌توان نرخ خرابی را کاهش داد که این شرکت همه ساله این برنامه را اجرا می‌کند، البته افزایش بی رویه مصرف برق نرخ خرابی را بالا می‌برد.

معاون بهره برداری و دیسپاچینگ توزیع برق تهران بزرگ با اشاره به اینکه ۵۰ درصد از شبکه‌های توزیع برق تهران بالای ۳۰ سال قدمت دارد، گفت: میزان تلفات شبکه توزیع برق تهران ۶.۲ درصد است.

شبکه برق قدیمی؛ کولرهای غیراستاندارد

به گزارش خبرنگار مهر، از سویی دیگر به گفته کارشناسان یکی از دلایلی که میزان مصرف برق در استان خوزستان به عنوان یکی از گرم‌ترین استان‌های کشور، بالا است، وجود کولرهای گازی غیراستاندارد است که مصرف برق بالایی دارند.

البته شبکه توزیع برق استان خوزستان نیز در زمره شبکه‌های فرسوده کشور به شمار می‌رود، که در پی افزایش مصارف برقی در این استان شاهد خاموشی‌های طولانی مدت هستیم. به نظر می‌رسد منظور وزیر نیرو از تابستان بدون خاموشی، خاموشی مدون جدول بندی شده است.

نکته بعدی که بر اثر خاموشی‌ها در استان‌های کشور شاهد آن هستیم، آسیب به تجهیزات، افراد و … است.

چقدر حق بیمه پرداخت شد؟

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق در این زمینه گفت: صنعت برق از از سال ۹۱ تاکنون در تلاش برای جبران بخشی از خسارت‌های وارده به مردم که در اثر اتفاقات شبکه رخ می‌دهد، بوده است.

به گفته وی براساس قانون رقمی معادل ۱۰۰ تومان در ماه از مشترکان شهری و ۵۰ تومان در ماه از مشترکان روستایی دریافت می‌شود. براساس دستورالعمل‌های ابلاغی برای خسارت تجهیزات حداکثر ۱۲۱ میلیون و ۲۸۰ هزار ریال، آتش‌سوزی و انفجار حداکثر چهار میلیارد و ۱۶۹ میلیون ریال،، غرامت فوت حداکثر چهار میلیارد و ۵۴۸ میلیون ریال، غرامت نقص عضو حداکثر سه میلیارد و ۳۲ میلیون ریال و هزینه پزشکی حداکثر سه میلیارد و ۲۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال به آسیب دیدگان تعلق می‌گیرد.

رجبی مشهدی، در گفتگو با خبرنگار مهر مجموع پرداختی‌های بیمه در کل کشور از زمان اجرای قانون در سال ۹۱ تا سال ۹۸ را ۵۳ میلیارد تومان اعلام کرد. به عبارتی از سال ۹۱ تا ۹۸ به طور میانگین سالانه ۷.۵ میلیارد تومان خسارت خرابی وسایل برقی ناشی از قطع برق به مشترکین پرداخت شده است.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *