مولکولهایی که با اثرات پیری مقابله میکنند
پژوهشگران اسپانیایی سعی دارند با کمک مولکولهای خاصی، به مقابله با بیماریهای مزمن کلیوی و پیامدهای ناشی از پیری بپردازند. به گزارش ایسنا و به نقل از ساینمگ، پژوهشگران اسپانیایی موفق شدهاند بودجه “شورای تحقیقات اروپا”(ERC) را برای پژوهش خود دریافت کنند. این بودجه که مبلغ آن ۱۵۰ هزار یورو است، به پژوهشهایی اختصاص مییابد که […]
پژوهشگران اسپانیایی سعی دارند با کمک مولکولهای خاصی، به مقابله با بیماریهای مزمن کلیوی و پیامدهای ناشی از پیری بپردازند.
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینمگ، پژوهشگران اسپانیایی موفق شدهاند بودجه “شورای تحقیقات اروپا”(ERC) را برای پژوهش خود دریافت کنند. این بودجه که مبلغ آن ۱۵۰ هزار یورو است، به پژوهشهایی اختصاص مییابد که برای جامعه مزایایی دارند.
هدف این پژوهش، ارائه داروهایی برای درمان “بیماریهای فیبروتیک”(fibrotic diseases) مانند “فیبروز ریوی ایدیوپاتیک”(IPF) و بیماریهای مزمن کلیوی است. پژوهشگران برای این کار، بر سلولهای پیر تمرکز کردند. این سلولها تحت تاثیر آسیب یا استرس، به طور دائم از چرخه سلولی خارج میشوند و به التهاب دائم و بروز بیماریهای مرتبط با افزایش سن میانجامند.
سلولهای پیر، اثرات درمانی خود را در موشهای مبتلا به فیبروز ریوی ایدیوپاتیک و بیماریهای مزمن کلیوی نشان دادهاند. پژوهشگران سعی دارند تا برنامهای را برای کشف مولکولهای موسوم به “سنولیتیکها”(senolytics) ارائه دهند که موجب مرگ سلولهای پیر میشوند.
“مانوئل سرانو”(Manuel Serrano)، پژوهشگر “موسسه تحقیقات و مطالعات کاتالونیا”(ICREA) و سرپرست این پروژه گفت: سلولهای پیر، سلولهای آسیب دیدهای هستند که در اندامها باقی میمانند و به تخریب بافتها و اندامها منجر میشوند. سنولیتیکها به ما امکان میدهند که این سلولها را در صورت عدم توانایی سیستم ایمنی حذف کنیم و به پیشگیری از بروز بیماریهای مرتبط با افزایش سن بپردازیم.
در واقع، سنولیتیکها به گزینهای امیدوارکننده برای مقابله با بیماریهای ناشی از افزایش سن تبدیل شدهاند.
“مارتا کواتکوا”(Marta Kovatcheva)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این پژوهش، نمونه خوبی از پژوهشهای بنیادین است که میتوانند راه را برای بررسیهای بالینی هموار کنند. این پژوهش به ما امکان میدهد تا از عهده حل کردن برخی از نگرانیهای جامعه برآییم.
انتهای پیام
دیدگاهتان را بنویسید