نخستین چاه طرح توسعه ۲۸ مخزن مناطق نفتخیز تولیدی شد
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، قرارداد پروژههای کبود، گچساران خامی، لالی آسماری، نرگسی، منصوری آسماری و رامشیر در مسیر اجرای طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت، بهمنماه سال ۹۷ با شرکتهای پیمانکار ایرانی امضا شد که براساس اعلام شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، چاه شماره ۶ میدان کبود، نخستین حلقه چاهی به شمار میرود که تکمیل و تولیدی شده است. […]
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، قرارداد پروژههای کبود، گچساران خامی، لالی آسماری، نرگسی، منصوری آسماری و رامشیر در مسیر اجرای طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت، بهمنماه سال ۹۷ با شرکتهای پیمانکار ایرانی امضا شد که براساس اعلام شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، چاه شماره ۶ میدان کبود، نخستین حلقه چاهی به شمار میرود که تکمیل و تولیدی شده است.
احمد محمدی در این باره گفت: این چاه طبق زمانبندی مشخصشده، ۲۰ فروردین ماه امسال با دبی تقریبی بیش از ۱۰۰۰ بشکه در روز در مخزن بنگستان تولیدی شده است.
وی در تشریح دستاوردهای حاصل از حفاری موفق چاه شماره ۶ میدان کبود، به مواردی از جمله کسب حداکثری اطلاعات جدید از گستره و ابعاد مخزنی و بررسی ظرفیت تولید سازند ایلام مخزن بنگستان میدان کبود، رعایت الزامات زیستمحیطی و مدیریت پسماند و انتقال تجربیات و دانش شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به بدنه بخش خصوصی صنعت نفت اشاره کرد و گفت: با برنامهریزی انجامشده در نیمه نخست امسال، شاهد پیشرفت کار در سایر حوزههای طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت از جمله در میدانهای اهواز، منصوری، گچساران و مارون نیز خواهیم بود.
میدان کبود در استان ایلام واقع شده و از جمله میدانهای تحت راهبری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب (شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مسجدسلیمان) است که طرح توسعه آن در قالب مجموعه طرحهای توسعه ۲۸ مخزن دنبال میشود. این طرح در بخش تحتالارض شامل حفاری چهار حلقه چاه در مخزن آسماری و ۴ حلقه چاه در مخزن بنگستان است.
بر اساس این گزارش، در طرح توسعه ۲۸ مخزن مناطق نفتخیز جنوب، در مجموع انجام ۱۰۰ پروژه روسطحی، حفاری ۲۸۲ حلقه چاه جدید، تعمیر ۱۴۳ حلقه چاه و انجام ۱۶۵ عملیات انگیزشی روی چاهها پیشبینی شده است.
طرح نگهداشت و افزایش توان تولید در میدانهای نفتی در دست بهرهبرداری کشور با پیشبینی بیش از ۶ میلیارد دلار سرمایهگذاری برای اجرا در طول سه سال تعریف شد. این طرح ملی که با هدف بهرهمندی از توان شرکتهای ایرانی و اشتغالزایی در دستور کار قرار دارد، مشتمل بر ۳۳ پروژه است که ۲۹ پروژه در بخش خشکی و چهار پروژه در بخش فراساحل را شامل میشود. این پروژهها با میانگین سرمایهگذاری حدود ۲۲۰ میلیون دلار و در محدوده جغرافیایی هفت استان نفتخیز کشور (خوزستان، بوشهر، فارس و هرمزگان، کرمانشاه، ایلام و کهگیلویه و بویر احمد) اجرا خواهند شد و پیشبینی میشود با اجرای آنها، ظرفیت تولید نفت خام کشور بهطور میانگین حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.
دیدگاهتان را بنویسید