اخبار داغ

خواص تغذیه ای نیشکر

نیشکر از گیاهان مهم قندی است که کشت و کار آن سابقه طولانی دارد. نیشکر سرشار از قند است و آب موجود در آن، سرشار از مواد مغذی ضروری می باشد و نوعی نوشیدنی انرژی زای طبیعی است که جایگزین خوب نوشیدنی های تهیه شده سرشار از قند است.  دستگاه‌هایی وجود دارند که به واسطه […]

اشتراک گذاری
21 تیر 1400
105 بازدید
کد مطلب : 88168

نیشکر از گیاهان مهم قندی است که کشت و کار آن سابقه طولانی دارد. نیشکر سرشار از قند است و آب موجود در آن، سرشار از مواد مغذی ضروری می باشد و نوعی نوشیدنی انرژی زای طبیعی است که جایگزین خوب نوشیدنی های تهیه شده سرشار از قند است.

 دستگاه‌هایی وجود دارند که به واسطه پرس کردن نی‌های شکر، آب نیشکر در مقابل دید مشتری استخراج و به صورت لیوانی یا درون بطری های بزرگ عرضه می شود و این روزها در خصوص خواص تغذیه ای و درمانی این نوشیدنی تبلیغات زیادی می‌شود و اغلب فروشندگان ادعا می کنند شربت نیشکر برای افراد دیابتی مفید و قند آن از شکر معمولی کمتر است.

نیشکر در مناطق گرمسیری از جمله جنوب شرقی آسیا رویش دارد. برزیل در رتبه اول و هندوستان در رتبه دوم کشت نیشکر قرار دارد. در هندوستان آب نیشکر یکی از نوشیدنی‌های محبوب مردم این کشور به شمار می‌رود که به صورت متداول استفاده می‌شود ولی در ایران بیشتر از فرآورده‌های حاصل از نیشکر همچون شکر سفید، شکر زرد و شکر قهوه‌ای یا سرخ استفاده می‌کنند که البته به تازگی شاهد تولید آب نیشکر و طرفداران آن هستیم.

آب نیشکر خواص تغذیه‌ای آبمیوه را دارد؟

آب نیشکر حاوی مقادیری ترکیبات مغذی و مفید است، اما خواصی همپایه آب میوه ها و سبزیجات ندارد و افراد مبتلا به دیابت نباید در مصرف آن زیاده روی کنند و محدودیت در مصرف آن مانند مصرف شکر و قند چغندر الزامی است و مصرف روزانه این نوشیدنی برای افراد سالم و حتی کودکان به دلیل میزان قند بالایی که دارد به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

شکر نیشکر از دیدگاه طب سنتی:

به گفته پزشک و متخصص طب سنتی اگر آب نیشکر را به صورت سنتی در دیگ های بزرگ مسی قلع اندود شده در معرض حرارت ملایم بجوشانند تا آب آن تبخیر و تغلیظ شود، خمیر شکر سرخی به دست می آید که خواص تغذیه ای و درمانی خوبی دارد. متخصص تغذیه در خصوص شکر قهوه ای که در برخی عطاری ها و مغازه ها بدون داشتن مجوز برای مصارف درمانی به فروش می‌رسد می‌گوید: ‘رم غیر تصفیه شده شکر قهوه‌ای نیشکر حاوی ترکیبات پلی فنولی مختلفی است که همین ترکیبات علت بخشی از رنگ آن بوده و خواص درمانی آن را سبب می‌شود، اما چون این شکر تصفیه شده نیست با وجود خواص درمانی، بار شیمیایی و سمیت بالایی دارد و نباید مورد استفاده خوراکی قرار گیرد. البته به روش دیگری هم شکر قهوه‌ای را تولید می‌کنند و آن استفاده از ملاس است. ملاس پساب سوم حاصل از تصفیه شکر است که بسیار چسبناک و قهوه‌ای رنگ بوده و ذرات کریستالی شکر سفید را با آن سرخ می‌کنند. این شکر خواص درمانی ندارد و اگر به صورت دارو مصرف شود سبب افزایش شدید قند خون و تضعیف حافظه می‌شود. برخی انواع شکرهای قهوه‌ای کارخانه‌ای به این روش تولید می‌شود و مصارف آن مشابه شکر سفید است.

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.