اخبار داغ

رویکرد معاونتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد تغییر می کند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از تغییر رویکرد معاونت‌های آموزشی و پژوهشی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به معاونت‌های «آموزشی و کارآفرینی» و «پژوهشی و حل مسئله» خبر داد. به گزارش پایگاه خبری تجهیزنیوز وبه نقل ازخبرگزاری مهر، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد، با حضور در جلسه با اعضای […]

اشتراک گذاری
10 تیر 1400
116 بازدید
کد مطلب : 56661

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از تغییر رویکرد معاونت‌های آموزشی و پژوهشی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به معاونت‌های «آموزشی و کارآفرینی» و «پژوهشی و حل مسئله» خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تجهیزنیوز وبه نقل ازخبرگزاری مهر، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد، با حضور در جلسه با اعضای هیأت رئیسه و رؤسای واحدهای گچساران و دهدشت، درباره مأموریت‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد برای توسعه و پیشرفت استان گفتگو و تبادل نظر کرد.

طهرانچی در این جلسه با تأکید بر اینکه آموزش عالی باید با مردم و جامعه آشتی کرده و برای حیات خود به جامعه نزدیک شود، گفت: متأسفانه رویکردی که تاکنون دانشگاه‌ها برای کشور داشته بر این روال بوده که به نیاز و توسعه کشور توجه نداشته است. به عنوان مثال دانشگاه به جای آنکه از اساتید کشاورزی بخواهد که به فکر بهره وری ظرفیت کشاورزی استان باشند، از آنها تولید مقاله می‌خواهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تغییر رویکرد در این دانشگاه، اظهار داشت: براساس تغییر ریلی که در دانشگاه آزاد اسلامی اتفاق افتاده، رویکرد معاونت آموزشی واحدها تغییر خواهد کرد و از این پس معاون آموزش، معاون آموزشی و کارآفرینی خواهد بود، چرا که هدف آموزش دانشگاه باید منجر به کارآفرینی شود، همانطور که هدف معاونت پژوهشی نیز باید به نوآوری بیانجامد. بر این اساس، معاونت پژوهشی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی نیز از این پس به عنوان معاونت پژوهشی و حل مسئله فعالیت خواهند داشت.

پژوهش باید به نوآوری، فناوری تجاری شده و حل مسئله بیانجامد

وی ادامه داد: معتقدیم تولید و چاپ مقاله به خودی خود برای اظهار حدود توانمندی علمی و نمایش روش علمی دانشگاه خوب است، اما رویکرد پژوهش برای چاپ مقاله اشتباه است و پژوهش باید به نوآوری، فناوری تجاری شده و حل مسئله بیانجامد.

طهرانچی تصریح کرد: همانطور که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کردند، مدیریت پرانگیزه، کارآمد و خردمند می‌تواند منابع انسانی را با منابع طبیعی کشور گره زده و از آن ثروت تولید کند، بنابراین ما نیز در دانشگاه آزاد اسلامی باید نگاه و رویکرد گذشته را تغییر دهیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: برای استانی مانند کهگیلویه و بویراحمد که ۲۰ درصد ذخایر نفت و گاز کشور را در اختیار دارد و همچنین از نظر ظرفیت کشاورزی، آب و گیاهان دارویی استانی غنی است، پذیرفته نیست که نرخ بیکاری در این استان بالا باشد و واحد گچساران در حوزه تربیت مدیران و مهندسان نفتی حرفی برای گفتن نداشته باشد. وعده خداست که عدم توجه به نعمت‌های الهی و محیطی باعث تنگی معیشت خواهد شد که دانشگاه نیز از این موضوع مستثنی نیست، بنابراین نعمات و ظرفیت‌ها را ببینیم و با توکل به خدا و برنامه‌ریزی حرکت کنیم. وعده خداست که ثروت را افزون می‌کند. در این مسیر رؤسا و معاونان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان افسران یک لشکر باید برای توسعه و پیشرفت استان دوندگی داشته باشند و فکر و ایده‌ها را برای تحقق این هدف به کار بیاندازند.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: واحد ده دشت باید به این سوال پاسخ دهد که چگونه می‌تواند به فناور محور شدن کشاورزی کمک کند. برای دانشگاه عیب است که نتواند مدیریت بازرگانی ارائه کند که به فروش محصول کشاورزان و قطع دست دلالان و واسطه‌ها کمک کند. ما در دانشگاه آزاد اسلامی متناسب با ظرفیت هر استان باید مدیران مالی، حسابدار و… تربیت کنیم که بتوانند یک مجموعه مانند زمین کشاورزی، گلخانه و… را مدیریت و حسابداری کنند.

وی با تأکید بر اینکه کشاورزی نیازمند دانش بالادستی و پایین دستی است و دانشگاه وظیفه دارد این مسیر را ترسیم کند، گفت: منظور از کشاورزی محدود به زراعت یا تولید گیاهان دارویی نیست، بلکه صنعت کشاورزی را باید به عنوان یک بسته ببینیم که در آن موضوع غذا، امنیت غذایی، فرا سودمندها و… دیده شده است.

طهرانچی با بیان اینکه در چرخه گیاه دارویی تا داروی گیاهی را نبینیم و برای آن برنامه نداشته باشیم، به نتیجه نخواهیم رسید، تصریح کرد: از این رو دانشگاه آزاد اسلامی که تبدیل به یک شبکه دانشگاهی شده، باید یک بانک اطلاعاتی کامل و جامع و یک هر باریوم (herbarium) پیشرفته گیاهان دارویی داشته باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی یک شبکه است و باید دانش و اطلاعات این شبکه بین دیگر اجزا اشتراک‌گذاری شود. به عنوان مثال واحد رفسنجان در کشت بافت موفقیت‌های خوبی داشته که باید مورد استفاده دیگر واحدها نیز قرار گیرد. دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد بیشترین تعداد اعضای هیأت علمی و دکتری تخصصی استان را در خود جای داده و اولین مؤسسه آموزش عالی استان است. انتظار می‌رود این دانشگاه به کانون توسعه و پیشرفت استان تبدیل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *