اخبار داغ

۳۴ درصد قدرت خرید مردم کاهش یافته است

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری، اظهار داشت: در موضوع تحریم‌ها، رویکرد اصلی ما خنثی‌سازی تحریم و توجه به ظرفیت‌های داخل کشور است و اساس را هم بر جهش تولید گذاشته‌ایم؛ اگر مصون از فشار شویم، این فشار از روی ما برداشته می‌شود و اگر فقط امید داشته باشیم […]

اشتراک گذاری
23 خرداد 1400
134 بازدید
کد مطلب : 54470

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز، علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری، اظهار داشت:

در موضوع تحریم‌ها، رویکرد اصلی ما خنثی‌سازی تحریم و توجه به ظرفیت‌های داخل کشور است و اساس را هم بر جهش تولید گذاشته‌ایم؛ اگر مصون از فشار شویم، این فشار از روی ما برداشته می‌شود و اگر فقط امید داشته باشیم دشمنان این تحریم را بردارند، به هیچ وجه این کار را انجام نمی‌دهند.

در موضوع برجام، آنچه ما دنبال می‌کنیم توجه به خنثی‌سازی در داخل کشور است مثل موضوع بنزین، وقتی از طریق پتروشیمی‌ها اقدام به تولید بنزین کردیم آنها ما را تحریم نکردند. راه، داخل کشور است اما رویکرد دوم ما مطالبه جدی شکستن این تحریم‌های ظالمانه در قالب مواجهه با اروپا و آمریکا است.

زاکانی افزود:

آنقدر که ما خودمان را تحریم کرده ایم بیگانگان و آمریکا روی ما اثر نگذاشته اند.  

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره راه حل معضل ثبات اقتصادی، اظهار کرد:

دولت‌ها برای اداره خودشان متکی به نفت بودند؛ دولت فعلی بعد از اینکه اتکای به نفت کمی متزلزل شد، امور خود را با تکیه بر تورم و دست در جیب مردم کردن اداره کرد و از سوی دیگر فشار را به مردم منتقل کرد. راه درست اداره دولت و ایجاد ثبات اقتصادی توجه به رکن تولید در داخل کشور است و اینکه دولت خود را از مقابل تولیدکننده کنار بکشد.

همین موضوع درباره بازار سرمایه هم صدق می‌کند، دولت به جای تقویت بازار سرمایه، ۳۰۰ هزار میلیارد تومان برای اداره خود از بازار سرمایه بیرون کشید.  

امروز جزو کشورهایی هستیم که تورم بالای ۲۵ درصد را تجربه می کند. در حالیکه تورم نرمال دنیا ۲.۴ دهم درصد است. از سال ۹۰ تا ۹۸ قدرت خرید مردم ۳۴ درصد کاهش یافت و اگر برای هشت سال آینده تلاش کنیم و حتی با هشت درصد رشد پیش برویم، تازه می‌توانیم قدرت خرید مردم را به سال ۹۰ بازگردانیم.  

زاکانی در پاسخ به این پرسش که چه برنامه‌ای برای حفظ قدرت ایران در منطقه دارید، گفت:

رمز قدرتمندی ایران در منطقه توجه به توان داخل کشور و بهره‌مندی از فرصت‌های منطقه ای و جهانی است. رمز این قدرت تکیه به ملت و توجه به افزون کردن ظرفیت‌ها و امکاناتی است که مبتنی بر آن، ما را به اهداف نزدیک می کند.  

رویکرد دولت در این زمینه کاملا خلاف این است و در این هشت سال سعی شد مشکلات داخلی را در خارج از کشور پیگیری و حل شود که یک تجربه شکست خورده است.  

وی درباره واگذاری‌های بی‌ضابطه و به دور از مقررات بنگاه‌های دولتی ذیل اصل ۴۴ و ایجاد فساد در این زمینه، خاطرنشان کرد:

در موضوع واگذاری‌ها جنایت بزرگی در کشور رخ داد. این واگذاری‌ها در دهه‌های ۷۰ تا ۹۰ انجام شد و دولت‌ها یاد گرفتند واگذار کنند تا خودشان را اداره کنند نه اینکه واگذار کنند تا اتفاقی در جامعه رخ دهد. در دهه‌های یاد شده این واگذاری‌ها فقط مفسده به همراه داشت و سرمایه‌های خود را به جای اینکه کارآمد کنیم به دست سلسله عناصری دادیم که کاسب بودند و شناختی نسبت به آن کار و حوزه نداشتند.

اشکال اصلی این است که رویکرد غلط واگذاری‌ها غیر شفاف و منجر به فساد شد و تعارض منافعی که ایجاد کرد کشور را بر باد داد. اما از طریق اصل ۴۹ قانون اساسی، این موضوع قابل حل است و قانونی بود که مجلس دهم بنای آن را گذاشت. هم‌اکنون در قوه قضاییه سید ابراهیم رییسی آن را عملیاتی و آیین نامه‌ای را تنظیم کرده است تا دولت آینده مبتنی بر آن حقوق ملت را استیفا کند.

زاکانی درباره برنامه‌های خود، گفت:

در دولت اقدام و اصلاح باید زمینه زندگی خوب فراهم شود. ۷۵ درصد اقتصاد ما دولتی است و بیش از این، دولت باید خود را اصلاح کند و اصلاح اقتصاد بدون اقتصاد دولت امکان‌پذیر نیست. 

نقطه آغاز ما، سه گام سلبی و سه گام ایجابی است؛ در گام سلبی، مواجهه بی محابا با مفاسد در بخش اداری شامل مزاحمت‌های دولت برای مولدهای اقتصاد در دستور کار قرار دارد. اساس کار ما جهش تولید است و اگر در داخل به توانمندی داخلی فکر کنیم، حتما امکانی در کشور خلق می‌کنیم که بی نظیر است. 

از طریق بانک مرکزی و سوق دادن تامین مالی برای دستگاه‌ها، شرایط را به سمتی می‌بریم که امکانات کشور را در خدمت تولید بگیریم.

زاکانی با انتقاد از رویه بانکها در نحوه ارائه تسهیلات ابراز کرد:

سرمایه بانک‌ها در آذر ۹۹ مبلغ پنج هزار و ۴۰۰ هزار میلیارد تومان بود. طبق گزارش بانک مرکزی، ۱۱ ماه اول سال گذشته بانک‌ها یکهزار و ۶۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات دادند. همچنین دربحث تسهیلات معوق، امکان تمدید و سود بیشتری به خودشان دادند و دست و پای خودشان را می‌زند.

وی با بیان اینکه ۱۱ نفر در کشور ۹۰ هزار میلیارد تومان معوقه بانکی دارند، این سوال را مطرح کرد که این افراد چه کسانی هستند و چرا ما مقابل آنها کوتاه می آییم؟ 

من وعده پول پاشی نمی‌دهم اما می‌گویم باید جای دیگری خلق پول شود تا هزینه کنیم. 

زاکانی با بیان اینکه مالیات را به سمت خدمات و دیگر حوزه‌ها سوق می‌دهم، تاکید کرد که مالیات بلا و بیمه قاتل جان تولید است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *