اخبار داغ

کمبود واکسن کرونا در اروپا؛ آلمان و فرانسه آسترازنکا را تهدید کردند

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز , فرانسه و آلمان روز یکشنبه ۱۲ بهمن (۳۱ ژانویه) تهدید کردند که به دلیل کمبود واکسن کرونا در اتحادیه اروپا، علیه شرکت دارویی بریتانیایی-سوئدی آسترازنکا اقدام قانونی به عمل خواهند آورد. کلمان بون، وزیر امور اروپای فرانسه، گفت اگر بریتانیا اولویت سفارشات واکسن باشد آسترازنکا می‌تواند هدف «جریمه […]

اشتراک گذاری
13 بهمن 1399
47 بازدید
کد مطلب : 23684

به گزارش پایگاه خبری تجهیز نیوز , فرانسه و آلمان روز یکشنبه ۱۲ بهمن (۳۱ ژانویه) تهدید کردند که به دلیل کمبود واکسن کرونا در اتحادیه اروپا، علیه شرکت دارویی بریتانیایی-سوئدی آسترازنکا اقدام قانونی به عمل خواهند آورد.

کلمان بون، وزیر امور اروپای فرانسه، گفت اگر بریتانیا اولویت سفارشات واکسن باشد آسترازنکا می‌تواند هدف «جریمه یا مجازات» قرار بگیرد.

وی گفت: «این‌ها اتهاماتی جدی هستند به همین دلیل ساده بیان نمی‌شوند. من نمی‌گویم مشکلی وجود دارد اما اگر مشکلی وجود داشته باشد و آن‌ها دیگر کشورها را ترجیح دهند، برای مثال بریتانیا را بر اتحادیه اروپا، آن‌گاه ما از منافع خود دفاع خواهیم کرد.»

وزیر امور اروپای فرانسه افزود: «به قرارداد ما باید احترام گذاشته شود. احترام به قراردادها تعهدات اخلاقی نیستند بلکه تعهدات قانونی هستند و جریمه یا مجازات می‌تواند بر هر قراردادی اعمال شود.»

اتحادیه اروپا با شرکت آسترازنکا قراردادی برای خرید ۴۰۰ میلیون دُز واکسن آکسفورد به ارزش ۳۳۶ میلیون یورو بسته است. طبق توافق یک چهارم این تعداد باید تا قبل از پایان ماه مارس تحویل شود، این در حالی است که مسئولین شرکت آسترازنکا گفته‌اند به جای ۱۰۰ میلیون دُز تنها قادرند ۳۱ میلیون دز به اتحادیه اروپا تحویل دهند.

مقامات اتحادیه اروپا می‌گویند ممکن است آسترازنکا واکسن‌ها را به جای اتحادیه به بریتانیا تحویل داده باشد، در مقابل مسئولان آسترازنکا می‌گویند به دلیل بروز مشکل فنی در کارخانه تولید دارو میزان تولیدشان کم شده است.

کلمان بون با بیان اینکه جریمه یا مجازات شرکت سوئدی می‌تواند در قالب تاخیر در قسط پرداخت یا عدم سفارش واکسن‌های بیشتر باشد، گفت: «من اهل بدگمانی یا فکر توطئه نیستم، اما ما نیاز به شفافیت داریم. در حال حاضر تحقیقی در جریان است تا ببینیم دقیقا چه تعداد از واکسن‌های کارخانه در اروپا و بریتانیا تحویل شده است. اگر ترجیحی به بریتانیا داده شده باشد، این یک مشکل است.»

همزمان پیتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان، به روزنامه دی ولت این کشور گفت اتحادیه ترجیح بریتانیا به کشورهای عضو را نخواهد پذیرفت.

وی گفت: «اگر معلوم شود که شرکت‌ها به تعهدات خود احترام نگذاشته‌اند، ما باید درباره عواقب قانونی آن تصمیم بگیریم.»

کشورهای عضو اتحادیه اروپا از ماه گذشته به طور رسمی کارزار واکسیناسیون جمعیت ۴۵۰ میلیون نفری خود در برابر بیماری کووید-۱۹ را آغاز کرده‌اند، با این حال منتقدان می‌گویند واکسیناسیون در این قاره سرعت مطلوبی ندارد.

تا کنون تنها ۲.۶۹ درصد جمعیت اتحادیه اروپا واکسینه شده‌اند.

اتحادیه اروپا همزمان از واکسن شرکت‌های دارویی دیگر نظیر فایزر-بیونتک و مدرنا نیز استفاده می‌کند، با این حال واکسن تولیدی دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا در تعداد بالاتری خریداری شده چراکه قیمت آن نسبت به قیمت واکسن‌های تولیدی رقبای فعلی پایین‌تر و ذخیره و حمل و نقل آن نیز راحت‌تر است.

منبع : euronews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *