اخبار داغ

لزوم افزایش توان تحقیقاتی با توجه به کاهش داوطلبان تحصیلات تکمیلی

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: به دلیل کاهش داوطبان تحصیلات تکمیلی باید در زمینه افزایش توان تحقیقاتی، دوره‌های پسا دکتری، دستیاران پژوهشی و محققان دانشگاهی تلاش بیشتری کنیم. به گزارش پایگاه خبری تجهیزنیوز وبه نقل ازخبرگزاری مهر،غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همراه با جمعی از مدیران این […]

اشتراک گذاری
05 دی 1399
162 بازدید
کد مطلب : 16254

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: به دلیل کاهش داوطبان تحصیلات تکمیلی باید در زمینه افزایش توان تحقیقاتی، دوره‌های پسا دکتری، دستیاران پژوهشی و محققان دانشگاهی تلاش بیشتری کنیم.

به گزارش پایگاه خبری تجهیزنیوز وبه نقل ازخبرگزاری مهر،غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همراه با جمعی از مدیران این معاونت از مراکز پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی بازدید و جلسۀ شورای پژوهش دانشگاه هم با حضور وی برگزار شد.

رحیمی از مرکز رشد واحدهای فناور علوم انسانی و اجتماعی و مرکز نوآوری علوم انسانی و اجتماعی، کتابخانۀ مرکزی و مرکز اسناد، آزمایشگاه علوم شناختی، موزه، پژوهشکده فرهنگ و ارتباطات و تحریریه پایگاه خبری عطنا بازدید کرد.

حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در جلسۀ شورای پژوهش دانشگاه با اشاره به برگزاری موفق گردهمایی مجازی «نقش علوم انسانی در پژوهش و فناوری» به میزبانی این دانشگاه و با همکاری وزارت علوم، گفت: خوشبختانه این مراسم با استقبال دانشگاه‌های حوزۀ علوم انسانی و صاحب‌نظران این رشته مواجه شد که در این زمینه وزارت علوم همکاری خوبی با دانشگاه علامه طباطبائی داشت.

وی ادامه داد: امروز از برخی از مراکز پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی بازدید شد که تمام این مراکز طی سالیان اخیر احداث و راه اندازی شده است. برقراری روابط بین‌المللی گسترده و مراودات علمی گسترده با سایر کشورها، راه اندازی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد جامع، تاسیس پژوهشکده‌های جدید، تغییر ساختار معاونت پژوهشی و راه اندازی مراکز رشد از جمله اقدامات مهم پژوهشی در هفت سال اخیر است.

سلیمی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد: با این روند رو به رشد دانشگاه، طی دو، سه سال آینده حتماً در رنکینگ‌های بین‌المللی قرار خواهیم گرفت.

در ادامه این نشست، دکتر رحیمی طی سخنانی گفت: قطعاً بزرگترین دانشگاه علوم انسانی کشور، حرف‌های بسیاری برای گفتن در سطح بین‌الملل دارد. انتقال این حرف‌ها هم از طریق مقالات و نشریات بین‌المللی خواهد بود. پس باید در این زمینه هم دانشگاه علامه طباطبائی نمونه و الگوی سایر دانشگاه‌ها باشد.

وی ادامه داد: به نظر من شخصی می‌تواند کتاب جامع و مانعی تولید کند که حداقل قبل از آن چندین مقالۀ علمی درخور و مرتبط با آن کتاب تالیف کرده باشد. به همین دلیل انتشار کتاب‌های علمی جامع هم باید مدنظر قرار بگیرد.

رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: تحقیقات حوزۀ علوم انسانی برای جامعه بسیار مهم و حیاتی است. در این دانشگاه که روند رو به رشدی را طی می‌کند، طرح‌های کارفرمایی نیز باید گسترش پیدا کند. البته گرنت‌هایی هم که به پژوهش‌های استادان جهت می‌دهند نیز باید مورد توجه قرار بگیرند.

وی با اشاره به راه اندازی مراکز رشد در حوزۀ علوم انسانی در این دانشگاه تصریح کرد: بسیار خوشحال شدم که مراکز رشد و نوآوری در حوزۀ علوم انسانی در این دانشگاه شکل گرفته است. این دانشگاه ثابت کرد که در حوزۀ علوم انسانی هم می‌توان این چنین مراکزی را ایجاد کرد. اهتمام، فکر، اندیشه و ایده باید پشت این مراکز باشد و روند رو به رشد آنها هم بسیار مهم است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در پایان با اشاره به کاهش تعداد داوطلبان آزمون‌های تحصیلات تکمیلی در سال‌های اخیر گفت: با توجه به اینکه تعداد داوطلبان تحصیلات تکمیلی رو به کاهش است و این روند با پژوهش‌ها و مقالات ما نیز مرتبط می‌شود، باید در زمینۀ افزایش توان تحقیقاتی، دوره‌های پسا دکتری، دستیاران پژوهشی و محققان دانشگاهی تلاش بیشتری بکنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *